Πού θα φας μεζεδάκια ως 10€ το άτομο

Επτά μεζεδοπωλεία και παρεΐστικα καφενεία που σερβίρουν οικονομικότατους μεζέδες και… καλή καρδιά στην Αθήνα.
Πού θα φας μεζεδάκια ως 10€ το άτομο
Απλά μεζεδάκια, χορταστικές ποικιλίες, ρακές και βιολογικό κρασί, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και ρεμπέτικες μουσικές. Τα παρακάτω μεζεδοπωλεία τα έχουν όλα και συμφέρουν, αφού δεν μας ζητούν πάνω από 10€ το άτομο για ένα ωραίο τσιμπολόγημα με την παρέα.

Κονσερβοκούτι
Ιπποκράτους 148 και Βατατζή, τηλ: 2106461244

Από τις αγαπημένες μας κολεκτίβες στην πόλη, το Κονσερβοκούτι απλώνει τραπεζάκια στις αίθουσες ενός όμορφου νεοκλασικού στη Νεάπολη και, σε ατμόσφαιρα παλιού καφενέ, σερβίρει ένα σταθερό μενού κλασικών μεζέδων με υλικά από όλη την Ελλάδα, αλλά και πιάτα ημέρας, από μύδια με τσίλι και αρακά και χοιρινό με ανατολίτικο ρίζι μέχρι νηστίσιμα πιάτα όπως ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και γαρίδες σωτέ. Μαζί με κρασάκι, ο λογαριασμός δύσκολα ξεπερνά τα 10€ το άτομο.

Λέι Λιμ Λέι 
Βαλτινών 2, Γκύζη, τηλ: 21 1700 9383

Σε μια ήσυχη γωνιά απέναντι από το αλσάκι της Ευελπίδων, το Λέι Λιμ Λέι έχει συστήσει την πιο ανατολίτικη γωνιά της περιοχής, με συνταγές από την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή. Στα τραπεζάκια της μικρής αλλά παρεΐστικης σάλας, ή έξω, στα φαρδιά πεζοδρόμια, καταφτάνουν κεφτέδες με πλιγούρι και κιμά, χουνκιάρ μπεγιεντί, χορτοφαγικό πιλάφι, χούμους, κεμπάπ με πουρέ μελιτζάνας και άλλα ωραία και χορταστικά. Μαζί με μπύρα, ρακή ή κρασί, υπολογίστε περί τα 10€ το άτομο.

Μανταλάκι 
Μπάμπη Άννινου 15, Άνω Πατήσια, τηλ: 2102011546

Ένας όμορφος, φωτεινός χώρος, που έστησε μια παρέα οκτώ φίλων στα Άνω Πατήσια, μας καλεί σε ρεμπέτικες βραδιές (με συχνότατα live) και μεζεδοκαταστάσεις. Εδώ, απολαμβάνουμε βιολογικό κρασί, τσίπουρο και ελληνικές μπύρες, συνοδεία μεζέδων από μικρούς έλληνες παραγωγούς. Στον κατάλογο βρίσκουμε φάβα, φαλάφελ, μυζηθροπιτάκια με δυόσμο, καγιανά, σφακιανές πίτες, ταμπουλέ, κοκκινιστά κεφτεδάκια, χοιρινή τηγανιά, ξιδάτο χταπόδι, μαρινάτο γαύρο και άλλα ωραία, σε τιμές που κυμαίνονται στα 3-4€. Συνολογικά, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 10€ το άτομο.

Τσουλήθρα 
Σαλαμίνος 64, τηλ: 2114035686

Ένας παρεΐστικος χώρος και μια κουκλίστικη πολύχρωμη αυλή στο βάθος είναι το σκηνικό στο οποίο η Τσουλήθρα του Μεταξουργείου ετοιμάζει live ρεμπέτικες βραδιές αλλά και… indie αφιερώματα. Η λίστα των μεζέδων περιλαμβάνουν σπιτικές πίτες, ψητό μανούρι, κεμπαπάκια, πανσετάκια και άλλα κρεατοφαγικά και μη πιατάκια, που μαζί με κρασί ή ρακές δε θα σας στοιχίσουν πάνω από 10€ το άτομο.

Αστάρι
Μαραθώνος 28 και Γερμανικού, Μεταξουργείο, τηλ: 210 5220131
Ένα sui generis μεζεδοπωλείο με ρετρό διακόσμηση, χύμα κλίμα και φθηνές τιμές, το Αστάρι σερβίρει μεζεδάκια που κυμαίνονται στα 2-3€. Θα βρείτε κατάλογο με τους μεζέδες ημέρας- εδώ η λογική είναι κάπως σαν τα τσιπουράδικα του Βόλου: Παραγγέλνετε πολλά μικρά πιατάκια με διαφορετικούς μεζέδες για να συνοδεύσετε το ούζο, το κρασί ή την οικονομικότατη μπύρα (περί τα 3€ το μεγάλο ποτήρι).

Κομπολόι 
Γυφτοπούλου 4, Χαλάνδρι, τηλ: 2130400525

Στον πιο παρεϊστικο δρόμο στην καρδιά του Χαλανδρίου, ο παραδοσιακός καφενές «Το Κομπολόι» απλώνει τραπεζάκια στην μικρή του εξέδρα και το πλακόστρωτο, για να τα γεμίσει με μικρά μεζεδάκια που κυμαίνονται μεταξύ 1,50 και 5€ έκαστο. Ντολμαδάκια, τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα, πατατοσαλάτα, μαυρομάτικα φασόλια, ντάκος, παστουρμάς, καβουρμάς με ντομάτα, μυζηθρόπιτα, γαύρος μαρινάτος και τσίρος είναι μερικές καλές επιλογές, ενώ θα βρείτε και μικρές ή μεγάλες ποικιλίες για να συνοδεύσετε το ούζο, την ρακή, τα ρακόμελα ή τα οινόμελα. Υπολογίστε περί τα 10€ το άτομο.

Παραδοσιακό Καφενείο 1968
Ελ. Βενιζέλου (Θησέως) 99 & Αγίων Πάντων 74, Καλλιθέα

Εκεί που δεν το περιμένεις, στο βάθος μιας στοάς στην Καλλιθέα, κρύβεται ένα πολυσυλλεκτικό καφενείο που «μαζεύει» κόσμο κάθε ηλικίας. Εδώ στα ελάχιστα τραπεζάκια, καταφθάνουν ποικιλίες κρεατικών, τυροφλογέρες, ωραίος κρητικός ντάκος και άλλοι μεζέδες για να συνοδεύσουμε τις ρακές, με λογαριασμό που δεν ξεπερνά τα 10€ το άτομο. Τα Σαββατοκύριακα θα πετύχετε ζωντανή μουσική.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v