Σούπερ φτηνά μεζεδάκια στην Αθήνα

Ανακαλύπτουμε τα καλύτερα και φτηνότερα μεζεδάκια σε Θησείο, Νεάπολη, Κεραμεικό, Πετράλωνα και Αμπελόκηπους.
Σούπερ φτηνά μεζεδάκια στην Αθήνα
Βγαίνουμε Αθήνα με την παρέα, πιάνουμε θέση σε τραπεζάκια καφενείων και μεζεδοπωλείων και δοκιμάζουμε πολλά μεζεδάκια συνοδεία κρασιού/μπύρας/ρακής/ τσίπουρου, που όμως κοστίζουν… λίγα.

Frumel 
Μαυρομιχάλη 59, Νεάπολη, τηλ: 2105125068

Μικρό, λιτό κι απέριττο, το καφενεδάκι της Μαυρομιχάλη συνδυάζει τους παραδοσιακούς μεζέδες με την μοντέρνα αισθητική και τις καλές τιμές. Εκεί, δίπλα στον «φρουμελόκηπο» που έχουν χτίσει οι ιδιοκτήτες στο παρτέρι, θα απολαύσετε έξι διαφορετικές ετικέτες ούζου με συνοδευτικά όπως ντομάτα-γαρύφαλλο, πικάντικη τυροχτυπητή ή τυροκαυτερή, γαύρο μαρινάτο και μυρωδάτα παξιμαδάκια – υπολογίστε περί τα 10€ κατ’ άτομο.

6 – Συνεργατικό Καφενείο Θησείου 
Τριών Ιεραρχών 21, Θησείο, τηλ: 210 3451813

Σε έναν από τους πιο όμορφους, πολύχρωμους χώρους που έχει στήσει κολλεκτίβα στην Αθήνα, απολαμβάνουμε την ανεπιτήδευτη τίμιο παρεΐστικο τσιμπολόγημα συνοδεία αλκοόλ: Παραγγέλνουμε ελληνικές μπύρες από μικρές ζυθοποιίες, και μαμαδίσια μεζεδάκια με πρώτες ύλες από μικροπαραγωγούς ανά την Ελλάδα: Βλήτα με ντοματίνια Σαντορίνης, ποικιλίες τυριών από τη Νάξο και αλλαντικών από την Ευρυτανία, «χρεοκοπημένα» κεφτεδάκια με ψητά λαχανικά και πατατο-τάρτα λαχανικών. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10€/άτομο με κρασί ή μπύρα.

Τριφασικό
Σφακτηρίας και Πλαταιών, Κεραμεικός, τηλ:  6936 660194

Απέναντι από το Θέατρο Άλεκτον, το Τριφασικό είναι ένα εναλλακτικό στέκι μονίμως γεμάτο κόσμο, που παίζει από old school rock μέχρι ρεμπέτικα (και λάιβ), και σερβίρει από το πρωί καφεδάκι και από το μεσημέρι μεζεδάκια στα τραπέζια καφενείου που γεμίζουν συνήθως από νεαροπαρέες. Τα μεζεδάκια εδώ είναι λίγα κάθε μέρα, αλλά πεντανόστιμα: ντάκος, κοτόπουλο με κάρυ, κρίταμο και ρύζι, μανιταρόπιτα, πατατοσαλάτα, μπουγιουρντί και χειροποίητη τυροσαλάτα. Οι τιμές δεν ανεβαίνουν πάνω από 10€/ άτομο για μεζέ και χύμα κρασάκι.

Περιβολάκι 
Αθηναίου 7 και Πλατεία Ηούς, Πετράλωνα, τηλ: 2130237687

Στην ήσυχη πλατεία Ηούς στα Κάτω Πετράλωνα, το «Περιβολάκι» απλώνει τραπεζάκια και μας προτείνει τσιμπολόγημα oldschool, σε ατμόσφαιρα παλιού καφενείου. Πίνουμε κρασάκι (από 1€ το ποτήρι) ή ελληνικές μπύρες και τα συνδυάζουμε με δυο-τρεις μερακλίδικους μεζέδες, όπως πατατοσαλάτα, φασολοσαλάτα, απάκι ταμπουλέ, μελωμένη τηγανιά ή λουκάνικο απ’ το Πήλιο και υπολογίζουμε περί τα 8-10€ κατ’ άτομο.

Τα Κανάρια 
Κεραμεικού 88, Μεταξουργείο, τηλ:  210 3425166

Εναλλακτικό αστικό καφενείο του Κεραμεικού, που απλώνει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και δημιουργεί την πιο χαλαρή γωνιά της περιοχής, με καλλιτεχνίζουσες παρέες, ενδιαφέρουσες συζητήσεις, πολυσυλλεκτικές μουσικές και ωραίες γεύσεις, από έναν μικρό κατάλογο. Φρέσκες σαλάτες, γεμιστό λουκάνικο, ψητή πατάτα, γλυκά του κουταλιού και γλυκά ημέρας είναι μερικές από τις επιλογές σας για να συνοδεύσετε άφθονες ρακές, μπύρες και ούζα, ενώ ο λογαρισμός κυμαίνεται σταθερά στα 10-12€/ άτομο.

Sabir
Πλαταιών 18, Μεταξουργείο

Αυτός ο συμπαθέστατος καφενές ανοίγει από το μεσημέρι για καφέ και μεζέ και συνεχίζει ακάθεκτος μέχρι αργά το βράδυ, σερβίροντας αλκοόλη στην πλακόστρωτη, νησιώτικη αυλίτσα του. Η παγωμένη ρακή ψήνεται με την αυθεντική συνταγή από την Αμοργό (3€ το μικρό καραφάκι, 6€ το μεγάλο) και αποτελεί το μεγάλο του ατού, ενώ τα νόστιμα μεζεδάκια που τη συνοδεύουν είναι άλλο ένα: Πατατοσαλάτα, απάκι στο πήλινο, σουτζούκι σαγανάκι και λουκάνικο αποτελούν σταθερές αξίες. Το φαγοπότι εδώ δεν ξεπερνά τα 10€/ άτομο.

Όπως παλιά
Λακωνίας 40-44, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0699 6033

Μια ανάσα από το μετρό της Πανόρμου, στην ανεξερεύνητη πλατεία Λακωνίας, τρώμε και πίνουμε «όπως παλιά» σε αυτό το συμπαθέστατο μεζεδοπωλείο με την παρεϊστικη ατμόσφαιρα. Εδώ δοκιμάζουμε… τσι-τσι μπινελίκια όπως κρασάτη τηγανιά με πιπεριές κατσαρόλας, κεφτεδάκια, κοτόπουλο με μανιτάρια Porto Bello και κρασί Porto, παρστουρμαδόπιτες, απάκι με καγιανά και ωραιότατες ποικιλίες για δύο άτομα. Μαζί με ωραίο χύμα κρασί υπολογίστε περί τα 10€ το άτομο.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v