Δείπνο αυστηρά για 2 σε σούπερ ρομαντικά εστιατόρια

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μόνο η αφορμή. Έξι σούπερ ατμοσφαιρικά εστιατόρια που μας κακομαθαίνουν με τις νοστιμιές τους είναι η αιτία.
Δείπνο αυστηρά για 2 σε σούπερ ρομαντικά εστιατόρια
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν είναι ανάγκη να γιορτάζετε τον Άγιο Βαλεντίνο για να ξέρετε πως ο έρωτας περνά (και) από το στομάχι, και πως η έξοδος για φαγητό δεν είναι καθόλου τυχαία ένα από τα δημοφιλέστερα ραντεβού. Είτε βρίσκεστε στα πρώτα είτε στα χιλιοστά ραντεβού, τα εστιατόρια που ακολουθούν είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γιορτάσετε τον έρωτά σας… οποιαδήποτε μέρα, κακομαθαίνοντας το έτερο ήμισυ και τον εαυτό σας.

Στροφή 
Ροβέρτου Γκάλι 25, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9214130



Ένα από τα αγαπημένα μας εστιατόρια στην πανέμορφη γειτονιά του Μακρυγιάννη, η Στροφή κοιτάζει στα μάτια την Ακρόπολη από την (σκεπαστή και προστατευμένη από τζαμαρίες αυτή την εποχή) ταράτσα της, ενώ έχει και ένα σούπερ ατμοσφαιρικό εσωτερικό, εξίσου ιδανικό για ρομαντικά δείπνα για δύο. Στο μενού, το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ, κυριαρχούν ελάχιστα πειραγμένες συνταγές της ελληνικής κουζίνας, όπως το σιφνέικο χοιρινό Μαστέλο στη γάστρα με ρεβύθια, πατάτες και ανθότυρο αρωματισμένο με μαντζουράνα, το κερκυραϊκό μοσχαράκι σοφρίτο με δεντρολίβανο, και το αρνάκι σε αμπελόφυλλα, γεμιστό με φέτα και γραβιέρα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 25-30€ το άτομο, με ωραίο χύμα Μοσχοφίλερο Μαντίνειας. Αν είστε αποφασισμένοι να ξοδέψετε κάτι παραπάνω, τη λίστα κρασιών συναποτελούν ενδιαφέρουσες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, σε λογικές τιμές.

Mono 
Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Πλάκα, τηλ.: 210 3226711



Καμία γειτονιά δεν μπορεί να συγκριθεί με την Πλάκα για ρομαντικές βόλτες πριν ή μετά το δείπνο σας. Το πανέμορφο Mono το γνωρίζει αυτό καλά, αφού βρίσκεται χρόνια σε αυτή τη γειτονιά, και σχεδιάζει ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ένα σούπερ γκουρμέ μενού των 40€ το άτομο, που περιλαμβάνει ταρτάρ καραβίδας με λευκή σοκολάτα και τριαντάφυλλο, βιολογικό στήθος κοτόπουλου με παπάγια, αρακά και γάλα αμυγδάλου αρωματισμένο με ροζ πιπέρι, ριζότο με πάπια κονφί και κεράσια, στηθοπλευρά Aberdeen Black Angus σιγομαγειρεμένα για 72 ώρες, με σάλτσα από φιστίκια με πιπέρι σετσουάν και, για επιδόρπιο, μπαβαρουάζ φράουλας με τραγανή επικάλυψη από σοκολάτα γάλακτος. Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ

Tamarind 
Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5225945



Είναι πανέμορφο, είναι σούπερ ατμοσφαιρικό, έχει και τραπεζάκια σε (σκεπαστή και θερμαινόμενη) αυλή για να μην τσακωνόμαστε καπνιστές και μη, φέρνει και την Ταϊλάνδη στο Μεταξουργείο. Τι είναι; Είναι το Tamarind του Μεταξουργείου, στο μενού του οποίου φιγουράρουν νοστιμιές όπως το Khao Sawy, με κοτόπουλο, κόκκινο κάρυ, κουρκουμά, ντοματίνια και κρέμα καρύδας, σε σάλτσα ήπια με αλμυρές-ξινές νότες, που σερβίρεται με νούγιες αυγού, τα Popia Tod, που είναι η ταϋλανδέζικη εκδοχή των σπρινγκ ρολς, τραγανά φύλλα ρυζιού γεμισμένα με κιμά και λαχανικά, και συνοδευμένα από γλυκιά σάλτσα τσίλι και το Gaeng Massaman, ένα κάρι με μοσχαράκι, πατάτες, χειροποίητη πάστα μάσσαμαν, ολόκληρα καβουρδισμένα φυστίκια και γάλα καρύδας. Στο τέλος, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€ το άτομο. Μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά τους κοκτέιλ (στα 8€). Αναλυτικά το μενού και οι τιμές, εδώ.

7 Food Sins
Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, τηλ.: 210 7011108



Μας έλειψε και επανήλθε, μετά από μερικούς μήνες απουσίας, η gastro-pub στο κουκλίστικο νεοκλασικό στη μικρή πλατειούλα της Πλάκας. Για του Αγίου Βαλεντίνου, μάλιστα, έχει να προτείνει ένα πολύ ενδιαφέρον set menu στα 25€ το άτομο, που περιλαμβάνει Σαλάτα του Πάθους με βινεγρέτ φραμπουάζ και jamon, ριζότο γαρίδας με λεμόνι confit, γεμιστό κοτοπουλάκι με τα συνοδευτικά του, και για επιδόρπιο Pavlova με φράουλες και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης. Συνοδεύεται προαιρετικά από το κοκτέιλ της ημέρας, Narcissus, με gin, Roots herb spirit, bitter σοκολάτα, lime και σιρόπι passion fruit (στα 8€). Αναλυτικά το μενού εδώ.

Balcony 
Βεΐκου 1, Κουκάκι, τηλ.: 211 4118437



Μας πρωτοσυστήθηκε πριν από λίγους μήνες, και έχει ήδη κάψει καρδιές. Στεγασμένο σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1920, με θέα στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη και το Μουσείο της Ακρόπολης, το Balcony εμπνέεται τις νοστιμιές του από τοπικές ελληνικές συνταγές της Βόρειας Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Πόντου. Εδώ θα δοκιμάσετε, για παράδειγμα, χειροποίητες γκόγκιζες (είδος ζυμαρικού) με φρέσκια ντομάτα και ξερή μυζήθρα, και νεροβούβαλο Κερκίνης, σερβιρισμένο με κρεμμύδια γεμισμένα με κόκκινο λάχανο, κρούστα γιαουρτιού με σαφράν και πέταλα πατάτας. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 25€ περίπου το άτομο, με ποτήρι κρασί. Αναλυτικά το μενού μπορείτε να το δείτε εδώ.

Το Τραίνο στο Ρουφ
Σιδηροδρoμικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, τηλ: 210 5298922



Ρομαντζάδα και ατμόσφαιρα σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη της Αθήνας. Δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε πιο ρομαντικό περιβάλλον από το wagon restaurant του Τραίνου στο Ρουφ για την αγιοβαλεντινιάτικη έξοδό σας. Στο μενού, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ, φιγουράρουν νοστιμιές όπως ρύζι Orient Express με απάκι κοτόπουλου, μπιφτεκάκια με σος μουστάρδας, τυροπιτάκια με χωριάτικη ζύμη και «γλύκα του πρώτου φιλιού» ήτοι τραγανός μπακλαβάς στο σιροπάκι του. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15€ με ποτήρι κρασί, ενώ μια δοκιμή αξίζουν και τα κοκτέιλ, όπως το Fantastic Boyfriend, με βότκα, καρύδα, λάιμ και βατόμουρο (στα 8€). 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v