Έξι μέρη για φαγητό «κάπου καλά»

Γκουρμέ δημιουργίες, προσεγμένη ατμόσφαιρα, όμορφη θέα, μοναδικές γαστριμαργικές προτάσεις. Έξι εστιατόρια μας προκαλούν να δώσουμε το «κάτι παραπάνω» και ενδίδουμε.
Έξι μέρη για φαγητό «κάπου καλά»
του Νικόλα Γεωργιακώδη
 
Υπάρχουν φορές που θέλουμε το «κάτι παραπάνω» από ένα εστιατόριο και ελέω ειδικής περίστασης – επέτειος, επαγγελματική επιτυχία, χαρμόσυνο γεγονός- είμαστε διατεθειμένοι να διαθέσουμε και το αντίστοιχο «κάτι παραπάνω» στον λογαριασμό. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, επιλέξαμε έξι μοναδικά εστιατόρια τα οποία προσφέρουν υψηλής ποιότητας γαστρονομία σε όμορφη ατμόσφαιρα και αρκετά value for money τιμές – τουτέστιν δεν θα ξοδέψετε 100€ ανά άτομο.

Abovo
Κολοκοτρώνη 37 (1ος όροφος), Κηφισιά, τηλ: 210 8015325

Με «όπλα» του τις δημιουργικές γεύσεις του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, τις εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες και φυσικά την εκλεκτή λίστα κρασιών του… δικού μας Θόδωρου Λέλεκα, το Abovo δύσκολα θα σας απογοητεύσει. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το καπνισμένο φουα-γκρα, καθώς και το καπνιστό χέλι, από τα ορεκτικά, πράσινη σαλάτα με προσούτο Καρπενησίου και γραβιέρα Κρήτης, ταρτάρ σολωμού και τόνο τατάκι με σαλάτα αβοκάντο και wasabi. Εξαιρετικό το μοσχαράκι γάλακτος με λαχανικά και τυρί manchego, όπως επίσης και το διάφραγμα (μέρος του ζώου) με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα και σάλτσα με πόρτο. Υπολογίστε περί τα 50€ ανά άτομο με κρασί, για ένα πλήρες και ατμοσφαιρικό γεύμα.

Fuga
Μέγαρο Μουσικής, τηλ: 210 7242979

Άνοιξε για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια τις πύλες της στο γαστρονομικό κοινό της πόλης και φέτος μας ξανασυστήνεται με νέο σεφ, τον Θάνο Κουλτούκη, νέο barman, τον Γιάννη Κοροβέση και – φυσικά – νέο μενού. Ο χώρος του Μεγάρου Μουσικής δε θα μπορούσε να αγκαλιάσει ιδανικότερα ένα ιταλικό εστιατόριο: πανέμορφος κήπος το καλοκαίρι, ατμοσφαιρικό εσωτερικό με τζαμαρίες τον χειμώνα. Και από γεύσεις; Εκπληκτική καρμπονάρα, η οποία σερβίρεται με έναν ολόκληρο κρόκο αυγού από πάνω, αρωματικό ριζότο με μπισκ γαρίδας και ξύσμα λεμονιού και κοκοράκι μαριναρισμένο σε μουστάρδα είναι μερικές από τις κορυφαίες επιλογές. Στα must και το επιδόρπιο με μπάρα σοκολάτας, ξηρούς καρπούς και βατόμουρα. Για ένα γεύμα στο Fuga θα πληρώσετε 50€-60€ ανά άτομο με κρασί.

Botrini’s
Βασιλέως Γεωργίου Β' 24β, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6857323

Σε μια υπέροχη μονοκατοικία, με πανέμορφο κήπο και minimal διακόσμηση στο εσωτερικό της, οι δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι δεν θα μπορούσαν να βρουν ιδανικότερο περιβάλλον για να αναδείξουν την ποιότητά τους. Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο σερβίρει δημιουργίες ελληνο-ιταλικού fusion, οι οποίες εντυπωσιάζουν με την πρωτοτυπία και τη γεύση τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παπαρδέλες με πάπια και τρούφα, το τρυφερό μάγουλο από μοσχαράκι γάλακτος βιολογικής εκτροφής και το λαυράκι με μους μελιτζάνας και εκχύλισμα πιπεριάς Φλωρίνης, τα οποία μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Για ένα πλήρες γεύμα, χωρίς κρασί, θα υπολογίσετε περί τα 50€ ανά άτομο, ενώ το εστιατόριο προσφέρει και μενού «Ανακάλυψης» με πέντε πιάτα στην τιμή των 40€ ανά άτομο, χωρίς κρασί.

Ορίζοντες
Λόφος Λυκαβηττού, τηλ: 210 7227065, 210 7210701

Στην κορυφή του Λυκαβηττού, οι Ορίζοντες είναι το “place to be” για όσους αναζητούν ένα εστιατόριο ώστε να απολαύσουν δείπνο για δύο με την εκπληκτική θέα της Αθήνας στο πιάτο. Η κουζίνα τους υπέστη ανανέωση και πλέον σερβίρει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις, οι οποίες είναι εύστοχες και άκρως ελκυστικές για τον ουρανίσκο μας. Τα αχνιστά μύδια σε κρασί chardonnay ξεκινούν άψογα το γεύμα μας, το οποίο συνεχίζεται με μια σαλάτα σταμναγκαθίου με πράσινο μήλο και ραπανάκια. Στα κυρίως, το γιουβετσάκι θαλασσινών σβησμένο με κονιάκ είναι εξαιρετικό, όπως επίσης και το χοιρινό κότσι με κρούστα αρωματικών και σπιτικές πατάτες, για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας. Αν αντέξετε, προσθέτετε και κάποιο από τα ενδιαφέροντα επιδόρπια. Εμείς δοκιμάσαμε την τάρτα σοκολάτας µε µπαχαρικά, βερίκοκο και σάλτσα ελληνικού καφέ και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Συνοδεία ενός κρασιού, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 40€-50€ ανά άτομο. Σημειώστε ότι οι Ορίζοντες σερβίρουν και οικονομικά σετ μενού, με 23€ ανά άτομο, με ένα ποτήρι κρασί, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Moorings
Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ: 210 9670659

Η εκπληκτική θέα… συνεχίζεται στο Moorings, ένα all day café bar restaurant που ατενίζει το απέραντο γαλάζιο σε έναν μικρό κολπίσκο και η ατμόσφαιρά του θυμίζει κάτι από κατάστρωμα πλοίου – χωρίς το κούνημα. Θα περίμενε κανείς με τέτοια θέα το φαγητό να υστερεί, όμως το Moorings έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στις γεύσεις του, με το μενού να κάνει πέρασμα από αρκετές διεθνείς κουζίνες με επίκεντρο τα θαλασσινά και το κρέας: μαύρες ταλιατέλες με καραβίδες, τρυφερό καρπάτσιο μοσχαριού, τυροκροκέτες με μαρμελάδα ροδάκινο, πουγκιά με γαρίδες και κρέμα τυριού και φιλέτο με μανιτάρια και τρούφα είναι μερικά από τα αγαπημένα μας πιάτα. Για ένα πλήρες γεύμα, θα πληρώσετε περί τα 40€ ανά άτομο.

Food and Wine
Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι, τηλ: 210 7211146

Ο σεφ Olivier Campanha και ο σομελιέ Γιάννης Μακρής ενώνουν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα είναι ένα Food and Wine restaurant στο Κολωνάκι με μοντέρνα ατμόσφαιρα. H όμορφη διακόσμηση παίζει με τους τόνους του λευκού, του μαύρου και του γκρι, με έναν εντυπωσιακό κρεμαστό κήπο με μυρωδικά στον ένα τοίχο και μια μπάρα για φαγητό στο κατάλληλο ύψος για να παρατηρήσετε τους πίνακες με τα φαγητά. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται το γυάλινο κελάρι με την πολυσυλλεκτική λίστα κρασιών και η ανοιχτή κουζίνα. Πολύ καλές οι λεπτές φέτες τόνου και μοσχαρίσιου κρέατος, συνοδεύονται με χειροποίητες μπουκιές από πίκλες κουνουπιδιού και μπρόκολου, όπως επίσης και το βελούδινο ριζότο με σύκο και κρασί. Εξίσου νόστιμη και προσεγμένη η σαλάτα back garden με καρότο, ωμά φασολάκια, ραπανάκι και φύτρες. Οι τιμές κυμαίνονται στα 40€ ανά άτομο με ένα ποτήρι κρασί από την πλούσια wine list του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v