Cosy εστιατόρια στην Αθήνα μέχρι 25€

Πέντε «ζεστά» εστιατόρια σερβίρουν καλή κουζίνα σε όμορφη ατμόσφαιρα χωρίς να χρεώνουν (πάρα) πολλά.
Cosy εστιατόρια στην Αθήνα μέχρι 25€

Ρουστίκ διακόσμηση, κόκκινοι τοίχοι, ατμόσφαιρα ενίοτε… εξωτική, αρχοντική, σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερη. Γεύσεις εκλεκτές, προσεγμένες, «πειραγμένες» φτιαγμένες με βάση ποιοτικές πρώτες ύλες.

Πέντε αθηναϊκά εστιατόρια μας συστήνουν τις ενδιαφέρουσες κουζίνες τους σε cosy χώρους.

Gratella
5ης Μαρτίου και Ομήρου 1, Χαλάνδρι, 2106851200

Από το Μπούρτζι του Ναυπλίου το cosy αυτό ιταλικό εστιατόριο με τις ιδιαίτερες συνταγές απέκτησε πρόσφατα αδερφάκι στο Χαλάνδρι, στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας – και όχι μόνο. Το εσωτερικό του συνδυάζει vintage και industrial στοιχεία, ενώ η ξύλινη ρουστίκ οροφή και οι βεραμάν και πορφυρές αποχρώσεις των τοίχων φτιάχνουν ρομαντική ατμόσφαιρα φινέτσας. Το μενού επηρεασμένο από Σικελία, Τοσκάνη και Νάπολη περιλαμβάνει επιλογές όπως, σαλάτα Caprese με βουβαλίσια μοτσαρέλα, ντομάτα και πέστο, παπαρδέλες με λουκάνικα αρωματισμένα με γλυκάνισο, τορτελάτσι με μελάνι σουπιάς γεμιστά με γαρίδες, ριζότο με σπαράγγια και προσούτο, αλλά και εξαιρετικές πίτσες. Για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 25€/ άτομο.

Βόλτα
Ιπποθοντιδών 10 και Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα, τηλ:  210 3459172

Σε έναν οικείο χώρο που θυμίζει σπίτι περασμένων δεκαετιών αυτή η μοντέρνα ταβέρνα με τα μίνιμαλ ξύλινα τραπεζάκια, τον χαμηλό φωτισμό και τα χαλαρωτικά χρώματα στους τοίχους μας υποδέχεται στον λιτό αλλά γεμάτο ζεστασιά χώρο της για να δοκιμάσουμε τις πειραγμένες γεύσεις της. Εδώ επιλέγουμε παντζαρόσουπα βελουτέ, σαλάτα φακές με μαριναρισμένο κολοκύθι και καπνιστό χοιρινό, ρολό κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και ρυζάκι, συκώτι με σωταρισμένο κρεμμύδι και το πιάτο – σήμα κατατεθέν του εστιατορίου: χοιρινό κεδρόμηλο με πουρέ πατάτας. Συνοδεύουμε με κρασί χύμα μαλαγουζιά εξαιρετικό, «τιμάμε» το φοβερό cheesecake σοκολάτας με βάση από χαρούπι και φεύγουμε έχοντας πληρώσει λιγότερα από 25€/ άτομο.

Μονοκατοικία
Φιλικής Εταιρίας 39, Χαλάνδρι, τηλ: 2106819109

Μια κλασική μονοκατοικία του 1948 σε μια ήσυχη γειτονιά του Χαλανδρίου έχει μετατραπεί σε γωνιά δημιουργικής ελληνικής κουζίνας με ανατολίτικες πινελιές. Ο χώρος είναι όμορφος, νοσταλγικός και άνετος, με το τζάκι, το γυμνό τούβλο και τα όμορφα διακοσμητικά να δημιουργούν ζεστή, διακριτικά πολυτελή ατμόσφαιρα. Στο μενού, θα βρείτε πειραγμένες κρεατοφαγικές επιλογές, όπως γεμιστό μπουτάκι κοτόπουλου με φάβα, «χωνάκια» κοτόπουλου με αραβική πίτα, μελωμένο ψαρονέφρι με λαχανικά και μυρωδικά, πανσέτα μαριναρισμένη σε ρούμι και λάιμ, και χοιρινά σκαλοπίνια με βαλσάμικο και μέλι. Στα επιδόρπια, η κρεμ μπρυλέ ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα. Συνοδεύστε με κρασί ή ποτό, και υπολογίστε περί τα 25€ κατ’ άτομο.

Altamira
Τσακάλωφ 36Α, Κολωνάκι, τηλ: 210 3614695

Σερβίρει εδώ και χρόνια παραδοσιακές γεύσεις από τις κουζίνες του Μεξικού, της Ινδίας, των αραβικών χωρών και της νοτιοανατολικής Ασίας και ήταν από τα πρώτα εστιατόρια που τις συνδύασαν τόσο αρμονικά. Το εστιατόριο του Κολωνακίου φιλοξενείται σε ένα διώροφο νεοκλασσικό, στο εσωτερικό του οποίου τα παστέλ χρώματα, οι ρετρό απλίκες με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, το ξύλινο πάτωμα και τα αντίκ έπιπλα δημιουργούν το απόλυτο cosy σκηνικό. Κάθε πιάτο αναγράφει δίπλα στο μενού την χώρα προέλευσής του ώστε να… κατατοπιστείτε γευστικά, ενώ από τον κατάλογο ξεχωρίζουν η μεξικάνικη σαλάτα με κάκτο, τα ασιατικά χοιρινά παϊδάκια με γλυκόξινη σάλτσα, το αραβικό γιαβανέχ ήτοι ψητές φτερούγες κοτόπουλου αρωματισμένες με σουμάκ και το «κλασσικό» κότόπουλο ταντούρι. Οι μερίδες είναι μεγάλες, η μαργαρίτα ή η σανγκριά ρέουν όπως πρέπει και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-25€/ άτομο, με κρασί.

ΜάνηΜάνη
Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9218180

Συνεχίζει ακάθεκτο εδώ και χρόνια να σερβίρει γεύσεις και αρώματα της πατρίδας των ιδιοκτητών στους πελάτες του και να στήνει το ιδανικό ανεπιτήδευτα αρχοντικό περιβάλλον για να τις απολαύσουν. Το Μάνη Μάνη σε ένα υπέροχο κτίριο στη Μακρυγιάννη, διακοσμημένο με μοντέρνες πινελιές, μας μυεί στην νοστιμότατη κουζίνα του όπου κυριαρχούν γεύσεις όπως φάβα «αλλιώτικη» με σύγκλινο και καραμελωμένα κρεμμύδια, φακές με φρέσκια ρίγανη, λιαστή ντομάτα και σύγκλινο σε σάλτσα πορτοκαλιού, φιλέτο τσιπούρας με πουρέ φασολιού, ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι και χειροποίητες ραβιόλες με φέτα σε σάλτσα από μπριαμ λαχανικών. Στις γλυκές απολαύσεις, ξεχωρίζουν το μιλφέιγ με βύσσινο και κρέμα με μαστίχα Χίου και η τάρτα σοκολάτας με καραμέλα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20-25€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v