Τα καλύτερα κουτούκια με ζωντανή μουσική

Φωτογραφίες της Αθήνας των 60s στους τοίχους, βαρέλια, τζάκι, μεζεδάκια και ρεμπέτικα σε αγαπημένα κουτούκια της πόλης.
Τα καλύτερα κουτούκια με ζωντανή μουσική

Το τζάκι ανάβει, οι μεζέδες γεμίζουν τα τραπέζια, το κρασί ρέει άφθονο και η μπάντα ξεκινά να παίζει. Σύντομα, το μαγαζί γίνεται όλο μια παρέα που πίνει και τραγουδά. Μας αρέσουν τα παλιά κουτούκια, μας αρέσει το καλό φαγητό, αγαπάμε και τη ζωντανή μουσική – με ή χωρίς μικρόφωνο.

Και τα παρακάτω μαγαζάκια γεμίζουν τις νύχτες και τα μεσημέρια μας με όλα τα παραπάνω.

Οινομαγειρίο Αλεξάνδρα
Δεκελέων 32, Γκάζι, τηλ.: 210 3411876

«Κρυμμένο» στο υπόγειο κάτω από το μπαράκι Beduin βρίσκουμε ένα κουτούκι-οινομαγειρείο με παρεΐστικη ατμόσφαιρα και νόστιμες γεύσεις βασισμένες στην πολίτικη κουζίνα. Αρκετά συχνά φιλοξενεί και ζωντανή μουσική, χωρίς μικρόφωνο, με έμφαση στο ρεμπέτικο, αλλά και… κλαρίνα με μουσικές της Ηπείρου. Στα «οπωσδήποτε» του μενού σημειώστε το λαχματζούν,το αρνάκι στη λαδόκολλα, τα ανθοπιτάκια με μέλι και τα κεφτεδάκια με πράσο. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 10-15€ το άτομο, με χύμα κρασάκι.

Κοτταρού
Αγ. Σοφίας 43, Κολωνός, τηλ: 210 5120682


Η περίφημη Κοτταρού είναι ο απόλυτος ορισμός του κουτουκιού-ρεμπετάδικου από τα παλιά. Θα τη βρείτε σε ένα υπόγειο στον Κολωνό, σε έναν χώρο με σκορπισμένα… γνωμικά, ένα κοτέτσι (παλιά είχε και κότες) και γραβάτες για διακόσμηση και ατμόσφαιρα που προετοιμάζει για τους ρεμπέτικους ήχους, χωρίς μικρόφωνο, που θα ακολουθήσουν. Το φαγητό είναι ικανοποιητικό, με επιλογές όπως ρεβίθια τηγανιτά, πλευρώτους σχάρας, μελιτζάνα καπνιστή με σκόρδο, στήθος κοτόπουλο με λευκή σάλτσα και γέμιση μπέικον και τυριών και πανσέτα με πατάτες φούρνου. Με καλό χύμα κρασί, ο λογαριασμός ανέρχεται στα 15€/ άτομο με κερασμένο γλυκό.

Το κουτούκι του Μαραθωνίτη
Υμηττού 253 & Βίνγκελμαν 3, Μετς, τηλ: 2197017404

Στα όρια Μετς και Παγκρατίου, η οικογένεια Μαραθωνίτη φτιάχνει το δικό της μερακλίδικο κρασί, και το σερβίρει στο αυθεντικό κουτούκι της συνοδεία νοστιμότατων μεζέδων και ζωντανής μουσικής με ρεμπέτικα και λαϊκά. Η ατμόσφαιρα είναι ο ορισμός του συνοικιακού καπηλειού, η «χειροποίητη» διακόσμηση και το παλιό μωσαϊκό δίνουν τις απαραίτητες νοσταλγικές νότες, ενώ ο μπακαλιάρος, οι γίγαντες, τα αρνίσια παϊδάκια, το απάκι, το λουκάνικο, η μελωμένη συκωταριά, οι ντοματοκεφτέδες και οι χορταστικότατες μπριζόλες συνοδεύουν άριστα το αρετσίνωτο κρασάκι. Υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο. Κυριακές κλειστά.

Το Κουτούκι του Γρίλλη
Αναξαγόρα 7, Ταύρος, τηλ: 2103468017

Σε ένα χαμηλό σπιτάκι μεταξύ πολυκατοικιών, το νοσταλγικό αυτό κουτούκι γεμίζει το εσωτερικό του με αντικείμενα και φωτογραφίες που σε ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο και την ιστορία της Ελλάδας: από τη Σμύρνη και τη Μικρά Ασία μέχρι την Πλάκα, την Ακρόπολη και τούμπαλιν. Γεμίζει και τα τραπέζια με ωραιότατα μεζεδάκια όπως τας κεμπάπ σε πήλινο, τηγανιές, κολοκυθοκεφτέδες και πάσης φύσεως –κεφτέδες, αλλά και νοστιμότατα κρεατικά στη σχάρα. Η μουσική «πιάνει» από ρεμπέτικα μέχρι νησιώτικα αν ανάψει το κέφι, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€ κατ’ άτομο με ωραίο χύμα κρασί και κερασμένο γλυκάκι.

Παλιά Ιστορία
7ης Νοεμβρίου 58, Χολαργός, τηλ: 2106519080

Οικογενειακή υπόθεση στα Βόρεια Προάστεια, η Παλιά Ιστορία έχει να διηγηθεί μπόλικες… ιστορίες από το 1973 όταν και πρωτοάνοιξε στον Χολαργό. Το ζεστό εσωτερικό της διακοσμείται με παραδοσιακές τοιχογραφίες, ξύλινα βαρέλια, ναργιλέδες και ένα παλιό πηγάδι με το μαγκάνι του, στήνοντας την ιδανική ατμόσφαιρα για καλή μουσική και ωραίους μεζέδες. Εδώ δοκιμάζουμε το πιάτο- σήμα κατατεθέν «πατατού» με λιωμένη πατάτα, γραβιέρα, καπνιστό χοιρινό και μαϊντανό, πιπεριές σαγανάκι, κόκκορα κρασάτο, γιαουρτλού, μπεκρή με σουτζούκι και νοστιμότατα χοιρινά μεζεδάκια στη θράκα. Συχνά έρχονται εδώ παρέες με κιθάρες, χωρίς μικρόφωνα και παίζουν ρεμπέτικα ή λαϊκά, αναλόγως τα κέφια και όλο το μαγαζί γίνεται μια παρέα. Με ωραίο κρασάκι ή ρακή, και κερασμένο γλυκό, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 18-20€/ άτομο.

Ασχημόπαπο
Ιώνων 61, 'Ανω Πετράλωνα, 210 3463282

Από τα πιο «αρχαία» μαγαζιά στην περιοχή των Πετραλώνων, το Ασχημόπαπο διακοσμείται με αυθεντικές παλιακές φωτογραφίες της Αθήνας του ’60 και αντικείμενα και διαθέτει τρεις αίθουσες σαν σάλα στις οποίες επιδιδόμαστε σε άνευ προηγουμένου φαγοπότι. Το μπουγιουρντί, η χειροποίητη τυροσαλάτα, η παντζαροσαλάτα, το μοσχαρίσιο συκώτι και ο κόκκορας κρασάτος με χοντρό μακαρονάκι συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές του ούτως η άλλως «δυνατού» καταλόγου. Η μουσική τα μεσημέρια της Κυριακής είναι ρεμπέτικα χωρίς μικρόφωνα, από διμελή μπάντα που φτάνει μέχρι και… πενταμελή με βιολί τουμπερλέκι και κλαρίνο. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο για ένα χορταστικό γεύμα με χύμα κρασί (ωραιότατο το ροζέ) και κερασμένο χαλβά στο τέλος.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v