Φαγητό έως 15€ σε αγαπημένα μεζεδοπωλεία

Λαχταριστά μεζεδάκια, όμορφη ατμόσφαιρα, άφθονο κρασί και χαμηλό κόστος. Μεζεδοπωλεία που (μας) κάνουν οικονομία.
Φαγητό έως 15€ σε αγαπημένα μεζεδοπωλεία
Η παρέα θέλει μεζεδάκια, κρασί/τσίπουρο/ρακή και… ρέστα από 20ευρω. Ήτοι θέλει να φάει καλά, να πιει καλά και να μην πληρώσει παραπάνω από 15 ευρώ ανά άτομο.

Την στηρίζουμε αυτήν την παρέα και προτείνουμε αγαπημένες μεζεδο-διευθύνσεις εντός και εκτός Αθηνών για low budget κατανάλωση φαγητού και αλκοόλ. Σπεύσατε.

Ραχάτι
Μαρίνου Αντύπα 93, Ηλιούπολη, τηλ: 2109920207

Παραδοσιακό, παρεΐστικο ρακάδικο στην Ηλιούπολη με αυθεντικές κρητικές συνταγές, οι οποίες φτιάχνονται με υλικά από παραγωγούς του Λασιθίου. Πιάστε τραπεζάκι στον λιτό εσωτερικό του χώρο, και ετοιμαστείτε για μεζεδοκατανάλωση πιάτων όπως σκιουφιχτά με στάκα και ανθότυρο, κεφτεδάκια με δυόσμο και κύμινο, κρητικό λουκάνικο ξυδάτο, χοιρινό με σταμναγκάθι και χοχλιοί μπουμπουριστοί με κρασάτο ζουμάκι και δεντρολίβανο. Τα πιατάκια με τους μεζέδες κυμαίνονται στα 2,5€ με 6€, ενώ το καραφάκι των 200ml ρακή ή τσικουδιά κοστίζει 6€.

Καφενείο Ήβης
Ν. Αποστόλη 19 & Ήβης, Ψυρρή, τηλ: 2103232554

Ένα λιτό μεζεδοπωλείο/ουζερί/τσιπουράδικο στην ομώνυμη οδό του Ψυρρή, το οποίο θυμίζει παλιό καφενέ και σερβίρει στα λιγοστά του τραπεζάκια μέσα κι έξω πάσης φύσεως και… εθνικότητας μεζέδες. Αν βρείτε τραπεζάκι να κάτσετε, θα δοκιμάσετε από μαυρομάτικα με χόρτα, πατάτα με γιαούρτι και χούμους δια χειρός του αιγύπτιου σεφ, μέχρι αρμένικη ομελέτα με σουτζούκι και παστουρμά, αλλά και γαύρο μαρινάτο, αχνιστά μύδια και ωραιότατες ψητές γαρίδες.

Ελιές
Ξενοφώντος 155, Καλλιθέα, τηλ: 2109431698

Στη φωτεινή σκεπαστή αυλίτσα των Ελιών, σε μια ήσυχη γωνιά της Καλλιθέας, οι δημιουργικοί μεζέδες έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Στις Ελιές δοκιμάζουμε πατάτες τηγανητές με κρέμα φέτας και κοζάκικο λουκάνικο, τηγανιά μανιταριών, λαχανοντολμάδες, μπουρέκι παστουρμά με κασέρι, πιπεριά και σάλτσα ντομάτας, σιουφηχτά ζυμαρικά με απάκι κοτόπουλο, μπούτι κοτόπουλο με καπνιστή πάπρικα και κοτο-κεμπάπ γιαουρτλού. Στις Ελιές θα βρείτε επίσης 13 διαφορετικά λευκά κρασιά, 2 ροζέ και 9 κόκκινα, 8 διαφορετικές μπύρες αλλά και χύμα επιλογές.

Κορκοφίλας
Βίτωνος 5, Αθήνα, τηλ:  2103464204

Σε ένα παλιό σπιτάκι που θυμίζει Αθήνα της δεκαετίας του ’60, κοντά αλλά και μακριά από τη βαβούρα του Κεραμεικού, ο Κορκοφίλας σερβίρει νοστιμότατα μεζεδάκια συνοδεία ζωντανής μουσικής (ρεμπέτικα – λαϊκά) στον cosy εσωτερικό του χώρο. Στα των μεζέδων, το μενού περιλαμβάνει μανιτάρια σε λαδόξυδο, ψητή πατάτα με μπέικον και κρέμα γάλακτος, ψητό χαλούμι, τηγανιτά χορτοπιτάκια, πίτα με κοτόπουλο, χειροποίητη τυροκαυτερή και μπουρεκάκια με φιλαδέλφεια. Ωραιότατο και το γλυκόπιοτο ροζέ κρασί του από την Ικαρία.

Κυβέλη
Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ: 2108219406

Ένας όμορφος, φωτεινός χώρος, ένα ελληνικό μεζεδοπωλείο που απλώνει και τραπεζάκια στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και ένα μενού που «μυρίζει» παράδοση. Στην Κυβέλη, δοκιμάζουμε παστουρμαδόπιτα και φρουτάλια, κοτόπουλο σε σούβλα, κοκκινιστό μοσχαράκι με κριθαράκι και τριμμένη μυζήθρα, μαριναρισμένα παϊδάκια κοτόπουλου και άλλα ωραία και ελληνικά. Τα συνοδεύουμε με τσίπουρο ή ελληνική μπύρα και φεύγουμε περιχαρείς.

Σαλός Λαγός
Τρώων 63, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3414234

Από τα μεζεδοπωλεία που ξεχωρίζουν στα «πνιγμένα» από μαγαζάκια Πετράλωνα, ο «τρελός λαγός» συνδυάζει σούπερ τιμές με καλούς μεζέδες και βγαίνει κερδισμένος. Δύσκολα θα βρείτε άδειο το εσωτερικό του, στο οποίο τα λίγα τραπεζάκια ενίοτε θυμίζουν… ένα μεγάλο τραπέζι. Οι μεζέδες εδώ επιλέγονται από το μπλε τετράδιο σχολείο και περιλαμβάνουν επιλογές όπως πατατοσαλάτα, τυροκαυτερή, κεφτεδάκια, μελωμένο κότσι για δύο άτομα, και τηγανιά Ηπείρου με πράσο, κονιάκ και θυμάρι. Οι μεζέδες δεν ξεπερνούν τα 6€, και το ωραιότατο ρακόμελο στοιχίζει 6€.

Μαύρο Πρόβατο
Αρριανού 31, Παγκράτι, τηλ: 210 7223466

Το Μαύρο Πρόβατο ετοιμάζει παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις – σε μίνι μερίδες που δένουν άριστα με την μοντέρνα αισθητική του χώρου. Εδώ δοκιμάζουμε χαλούμι σχάρας, με κόκκους δυόσμου, πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά, κρέμα από κασέρι και ντομάτα, κοτομπριζολάκια, μαρινάτο γαύρο, ανθότυρο με μέλι και σουσάμι και συκώτι- αποθέωση. Με δύο κυρίως, δύο ορεκτικά και μια σαλάτα, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€, το άτομο. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v