Οι καλύτερες κρέπες σε Αθήνα και Προάστια

Δοκιμάζουμε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς μετά ή πριν από ξενύχτι σε Αθήνα και Προάστια και προτείνουμε τις top επιλογές για κρέπα.
Οι καλύτερες κρέπες σε Αθήνα και Προάστια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ζεστή, αφράτη ή crispy με λίγα ή… άφθονα υλικά, γλυκιά ή αλμύρη, η κρέπα έχει τη θαυματουργή ιδιότητα να στρώνει το στομάχι καλύτερα από οποιονδήποτε πατσά ή «βρώμικο» γεύμα, ερεθίζοντας ποιοτικά τους γευστικούς μας κάλυκες.

Επειδή όμως κρεπερί από κρεπερί εν Αθήναις και Προάστια διαφέρουν σε ποιότητα και γεύση, δοκιμάσαμε και προτείνουμε τις 9 καλύτερες που πέρασαν από τον ουρανίσκο μας.

Και αφήνουμε την δέκατη, ενδέκατη… νιοστή σε εσάς για να μας προτείνετε την αγαπημένη σας.

Feticcio
Α. Παπανδρέου 4, Γλυφάδα, τηλ: 21 0894 0445

Οι εξαιρετικές του maxi κρέπες σερβίρονται 24 ώρες το 24ωρο, με κορυφαία την γιγαντιαίων διαστάσεων γλυκιά No.49. Δοκιμάστε και την φημισμένη σαλάτα του Καίσαρα, εντελώς διαφορετική από αυτό που έχετε συνηθίσει.

Ιδανικό μετά από: Μπουζούκια, clubbing στην Παραλιακή, μπαροτσαρκα στην Γλυφάδα

Κρεπηλατείο
Λ. Κηφισίας 59, Παράδεισος Αμαρουσίου 

Από τις 10 το πρωί μέχρι τα ξημερώματα, το Κρεπηλατείο φτιάχνει επικές, τραγανές, πεντανόστιμες κρέπες, ενώ διαθέτει προσεγμένο χώρο, στην προέκταση του οποίου έχει διαμορφωθεί μπαράκι. Ζητείστε τους να αυτοσχεδιάσουν με αλμυρή ή γλυκιά. Δε θα χάσετε.

Μετά από: Πανηγυρισμούς (ή κλάματα) στο ΟΑΚΑ

Creperie au grand Zinc
Μπενάκη 88 και Αραχώβης, Εξάρχεια

Η κρέπα του κουλτουριάρη - και όχι μόνο. Η ξακουστή κρεπερί των Εξαρχείων γεμίζει εδώ και χρόνια τα στομάχια των ντόπιων με εξαιρετικές δημιουργίες, τις οποίες σερβίρει στον ωραίο της χώρο με τα ξύλινα τραπεζάκια. Εξειδικεύονται στις γλυκές, όμως επιλογή αποκάλυψη είναι η τόνος, σπανάκι και τυρί.

Μετά από: Ρακές, τσίπουρα και μπυρόνια στα ειδυλλιακά Εξάρχεια

Etoile
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 194, Αμπελόκηποι

H φάση εδώ είναι κάπως old school, αλλά το κρατάνε ζωντανό και 24ωρο μέχρι σήμερα και θεωρούνται οι κορυφαίοι του κέντρου. Τεράστιο μέγεθος, καταπληκτική ποιότητα και αρκετά οικονομικές τιμές. Φόρτε τους η σπέσιαλ, με αυγό, τυρί, ζαμπόν, μανιτάρια, καπνιστό, μπέικον, καλαμπόκι, τσιπς, φέτα, τυροσαλάτα, ντομάτα και πιπεριά. 

Μετά από: Μπαρότσαρκες οπουδήποτε στο κέντρο της Αθήνας. Οι αιώνια πιστοί ακόλουθοι της βέβαια έρχονται και από τα βόρεια εδώ.

Ρωξάνη Κρέπες Επί Ποδός
Πραξιτέλους 1, Αθήνα

Κρέπες στο «πόδι» για τους ξενύχτηδες του κέντρου, αλλά σε καμία περίπτωση «στο πόδι» όσον αφορά την ποιότητα. Κανένα σκόντο επίσης στα υλικά από την κ. Ρωξάνη, η οποία δεν τα τσιγκουνεύεται. Πειραματιστείτε με κάτι διαφορετικό, και δοκιμάστε εκείνη με την μοτσαρέλα, το προσούτο και την πέστο.

Μετά από: Σημαντική κατανάλωση αλκοολούχων ροφημάτων στην Πραξιτέλους.

Φράουλα
Ναυάρχου Βότση 34, Μικρολίμανο

Σερβίρει τις καλύτερες πιθανότατα κρέπες (και βάφλες) του Πειραιά –γλυκές και αλμυρές – ενώ πρόσφατα ανακαινίστηκε και ομόρφυνε αρκετά ο χώρος του. Οι γλυκατζήδες θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα εκείνη με την κρέμα μπουγάτσας και σοκολάτα, ενώ οι φαν του αλμυρού εκείνη με το κοτόπουλο, πατατάκια, φιλαδέλφεια, μπέικον και καλαμπόκι. Αμφότερες φουλ χορταστικές.

Μετά από: Ποτάκι με θέα θάλασσα στα μπαράκια του Μικρολίμανου

Salon des Crepes
Ελ. Βενιζέλου 64, Νέα Ερυθραία

Η παλιά «Τιτίκα» για όσους τη θυμούνται έχει αλλάξει όνομα, όχι όμως γεύση και ποιότητα στις δημιουργίες της. Το “Salon” ταΐζει τα τελευταία χρόνια τους ξενύχτηδες των Β.Π. με εξαιρετικές δημιουργίες αλμυρές και γλυκιές, όπως η κρέπα με τυρί, μπέικον, ροκφόρ, καρύδι, τυροκαυτερή, ομελέτα, πράσινο Tabasco και ντομάτα.

Μετά από: Χορό και hangover στην μίνι πλατειούλα του εμπορικού που στεγάζει περισσότερα από 5(!) μπαράκια σε κάποιες δεκάδες τετραγωνικά μέτρα.

Κρέπες Κηφισιάς
Αδριανού 4, Κηφισιά  

Μια ανάσα από τον σταθμό της Κηφισιάς, πλάι στο άλσος, μία από τις πιο αγαπημένες, μικρές αλλά θαυματουργές γωνιές της πόλης «μαγειρεύει» εξαιρετική αλμυρή και γλυκιά κρέπα, με ιδιαίτερη αδυναμία στις σοκολάτες– θραύση κάνει η bueno.

Μετά από: Cocktails και socializing στους πεζόδρομους της Κηφισιάς

Gorillas
Λ. Κωνσταντινουπόλεως 75, Περιστέρι 

Προσοχή στον Γορίιιιιιιλα (τραγουδιστά). Ο γορίλας της «κρεπένιας» γεύσης βρίσκεται στο Μπουρνάζι, τον λένε Λουκά, και ταΐζει μέχρι τις 2 το πρωί τα δυτικά προάστια την καλύτερη κρέπα της περιοχής σε άκρως χορταστικές ποσότητες: σοκολάτα με φράουλα και τυρί, ντομάτα, ζαμπόν, μανιτάρια συγκαταλέγονται στις αγαπημένες μας.

Μετά από: Χορό πάνω στα τραπέζια σε μπαρ και club του Μπουρναζίου
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v