Οι καλύτερες στάσεις για street food στο Χαλάνδρι

Τραγανά φαλάφελ, ζουμερά μπέργκερ, αφράτοι λουκουμάδες, μπουρίτος και υγιεινά ελληνικά σάντουιτς, στις πιο νόστιμες street food γωνιές του Χαλανδρίου.
Οι καλύτερες στάσεις για street food στο Χαλάνδρι
του Γιώργου Κόκουβα

Το street food στο Χαλάνδρι δεν εξαντλείται στο πατροπαράδοτο ελληνικό σουβλάκι. Στους πεζοδρόμους και τις πιάτσες του, όταν πεινάμε, κάνουμε στάση για ό,τι τραβά η όρεξή μας: Λαχταριστά burgers σε ζυμωτό ψωμί ή γαλλικούς λουκουμάδες με υπέροχη γέμιση; Τραγανά φαλάφελ με γεύση από Μέση Ανατολή ή vegetarian σαντουιτσάκια με super foods και μεξικάνικα μπουρίτο με τσίλι κον κάρνε; Απ’ όλα έχει το Χαλάνδρι, κι εμείς συγκεντρώνουμε τις αγαπημένες μας γωνιές για το πιο πρωτότυπο φαγητό του δρόμου.

Hot Hot burger bar
Κολοκοτρώνη 5, τηλ: 2106848666

Το αγαπημένο street burgerάδικο του κέντρου κατέφτασε και στο Χαλάνδρι. Εδώ, οι επιλογές μας ξεκινούν από το κλασικό και οικονομικότατο burger black angus με τσένταρ, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα, BBQ σος και μουστάρδα, μόλις στα 2,30€. Από εκεί και πέρα όμως, ξετυλίγεται ένας ολόκληρος… μπεργκερόκοσμος, από το Blue Bacon με το μπλε τυρί και το XXL σε ζυμωτό ψωμί, μέχρι τα burgers γαλοπούλας, σολομού, buffalo rib eye και με χοιρινό μπριζολάκι (από 2,50€ ως 4,90€). Οι συνοδευτικές πατάτες ξεκινούν από 2€, και θα τις βρείτε σε διάφορες εκδοχές (καρμπονάρα, με αυγά, με 4 τυριά, με μπέικον, τσίλι κον κάρνε ή καυτερές.

Loukumami
Κατσουλιέρη 6, τηλ: 2106824001

Άλλο ένα νόστιμο μαγαζάκι του κέντρου μετακόμισε στη φιλόξενη πιάτσα του Χαλανδρίου, στον δροσερό πεζόδρομο της Κατσουλιέρη, για να μας μυήσει στη λουκουμοφαγία. Εδώ απολαμβάνουμε την λαχταριστή ζύμη σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: Ελληνικούς με μέλι και κανέλα ή σοκολάτα, ισπανικά churros με ζάχαρη και κανέλα ή γεμιστά, και γαλλικά beignets, γεμιστά και μη. Θα βρείτε επίσης και ωραιότατα σαντουιτσάκια γαλοπούλας, τόνου, προσούτο και λαχανικών. Οι τιμές κυμαίνονται στα 2-3€.

The Falafel Project
Χαϊμαντά 19-21, τηλ: 2106819192

Δεν θα μπορούσε να μην έχει εκπρόσωπο η street τάση του φαλάφελ από το Χαλάνδρι: Το Falafel Project, μας ετοιμάζει την αραβική λιχουδιά για να την απολαύσουμε στο χέρι ή στους πάγκους του εμπορικού πεζόδρομου. Τα τραγανιστά φαλάφελ αρωματίζονται με μυστικό μείγμα μπαχαρικών μέσα σε αραβική πίτα ή σε κουτί με πίτα στο πλάι. Το original φαλάφελ περιέχει ταμπουλέ, χούμους, τηγανητή μελιτζάνα, ταχίνι και ελαιόλαδο ζά’αταρ, αλλά υπάρχει και το Purple Haze με λάχανο, καρότο, σταφίδες, ντιπ παντζαριού, κάρδαμο, κόλιανδρο και ταχίνι με Χάρισα, το Smoke & Spice με μαροκινή καροτοσαλάτα, γιαο΄ρυτι και τσίλι ή το Mediterranean με χαμλούμι, ελιές και πολτό λιαστής ντομάτας. Μπορούμε, τέλος, να φτιάξουμε το δικό μας συνδυασμό. Τα τυλιχτά φαλέφελ στοιχίζουν 4,20€ και σε κουτί 5,70€.

Το Βαζάκι
Αριστοτέλους 33, τηλ: 2106800067

Το πρώτο juice bar του Χαλανδρίου μας προτείνει υγιεινή διατροφή με ευφάνταστους συνδυασμούς φρούτων και super foods που μεταμορφώνονται σε δυναμωτικά ροφήματα σε βαζάκι. Μαζί τους, όμως, μπορούμε να απολαύσουμε και υγιεινά σαντουιτσάκια με φρέσκο, στερένιο ψωμί με ξινό προζύμι 12ωρης ωρίμανσης, που γεμίζεται με φέτα, αβοκάντο και μείγμα 3 πιπεριών, με φύτρα Alfalfa, ραπανάκι, αβοκάντο και vegan μαγιονέζα, με σπανάκι και σπιτική πέστο, με γαλοπούλα και έμενταλ ή με ελληνικό φυστικοβούτυρο, μπανάνα και μέλι. Τα σάντουιτς κυμαίνονται μεταξύ 4-5€ και τα βαζάκια χυμών 3-6€.

Ancho
Κολοκοτρώνη και Γυφτοπούλου 9, τηλ: 2106801097

Το μεξικάνικο street food συνδυάζεται με την αύρα ενός burrito bar, και το αποτέλεσμα είναι μια μοντέρνα ethnic γωνιά στο Χαλάνδρι, όπου παραγγέλνουμε burritos, tacos, nachos, tortillas, quesadillas, chili con carne, και άλλες λιχουδιές, που συνδυάζουμε όπως θέλουμε από τα υλικά της βιτρίνας. Αν καθίσουμε στα τραπεζάκια του Ancho, μπορούμε να τα συνδυάσουμε με δυνατές παγωμένες μαργαρίτες – υπολογίστε περί τα 10-12€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v