Φαγητό μετά το σινεμά: Εστιατόρια ανοιχτά ως αργά

Πού θα φάμε μετά το σινεμά; Σε έξι καταπληκτικά εστιατόρια και μεζεδοπωλεία που μένουν ανοιχτά και μας σερβίρουν τις νοστιμιές τους μέχρι (πολύ) αργά.
Φαγητό μετά το σινεμά: Εστιατόρια ανοιχτά ως αργά
της Ηρώς Κουνάδη

Τελειώνει η προβολή, και οι κοιλίτσες που γουργουρίζουν δεν σας αφήνουν να συζητήσετε την ταινία με την άνεσή σας; Σας ανοίγει το ποπ κορν την όρεξη; Έχουμε τη λύση για όλα σας τα προβλήματα –ακόμα και αν είστε λάτρεις των πιο βραδινών προβολών των χειμερινών κινηματογράφων. Λέγονται εστιατόρια που σερβίρουν ως αργά, και αφθονούν στην ωραία μας Αθήνα.

Μετά το Ιντεάλ, την Έλλη ή την Όπερα…



Θα ανηφορίσετε την Μαυρομιχάλη, μέχρι τη γωνία με τη Βαλτετσίου, και θα πιάσετε τραπεζάκι στο Warehouse, ένα από τα ωραιότερα wine bar της πόλης. Τι θα δοκιμάσετε εδώ; Σκεφτείτε κριθαρώτο με γαρίδες και φινόκιο, burger κοτόπουλο με καπνιστή γραβιέρα, στριφτούδια Κρήτης με καπνιστή πανσέτα και βασιλικό και ευφάνταστες μπρουσκέτες και λοιπά finger food για να συνοδεύσετε τα κρασάκια σας. Για πλήρες γεύμα, θα υπολογίσετε περί τα 20€ το άτομο –για τσιμπολόγημα γύρω στα 15€, πάντα μαζί με κρασί. Το Warehouse θα το βρείτε ανοιχτό μέχρι τις 2.00 το πρωί.

Μετά τον Μικρόκοσμο…

Αν είστε περισσότερο για τσιμπολόγημα μετά ποτού, και λιγότερο για κανονικό φαγητό, γραμμή στο Μπελ Ρεϋ (Φαλήρου 88, τηλ.: 213 0326450). Εδώ λαχταριστά burritos, Croque Madame, δροσερές σαλάτες και πρωτότυπα σάντουιτς συνοδεύουν ιδανικά τα κοκτέιλ σας (μην χάσετε το Frida Goes West, με τεκίλα, φρέσκο χυμό grapefruit, σπιτικό σιρόπι chili και lime) και ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 12€ περίπου (8€ για το κοκτέιλ και 4-5€ για το τσιμπολόγημα). Ως καθαρόαιμο μπαράκι, το Μπελ Ρεϋ ξενυχτά μέχρι τις πρώτες –ενίοτε και τις δεύτερες– πρωινές ώρες.



Αν, πάλι, προτιμάτε κανονικό δείπνο ή παραδοσιακά μεζεδάκια, θα ανηφορίσετε την Γ. Ολυμπίου μέχρι το νούμερο 15, για να πιάσετε τραπεζάκι στη Μικρή Βενετία (τηλ.: 2130 259158) και να δοκιμάσετε νοστιμιές όπως απάκι γιουβετσάδα σε σάλτσα γλυκού κρασιού και λιαστής ντομάτας, χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα από σιναπόσπορο και σιουφιχτά μακαρόνια με στακοβούτυρο και ξερή μυζήθρα. Για τον λογαριασμό στο τέλος, θα υπολογίσετε περί τα 17€ κατ’ άτομο, αλκοολούχων περιλαμβανομένων. Η κουζίνα της Μικρής Βενετίας κλείνει γύρω στις 12.30 το βράδυ.

Μετά την Ταινιοθήκη…

Έχετε μπόλικες επιλογές, καθότι το Μεταξουργείο φημίζεται αφενός για τα μεζεδοπωλεία του, και αφετέρου για τις σταθερά ξενύχτικες διαθέσεις του. Εμείς ψηφίζουμε δαγκωτό Tamarind, αν η όρεξή σας τραβά εξωτική, και πιο συγκεκριμένα ταϊλανδέζικη κουζίνα, και Σεϋχέλλες, αν θέλετε να κινηθείτε σε ελληνικά «μεζεδίστικα» μονοπάτια. Στο μεν Tamarind (Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5225945) θα δοκιμάσετε άψογα εκτελεσμένα πιάτα με άρωμα Ταϊλάνδης, συνοδεία καταπληκτικών κοκτέιλ (στα 25€ το άτομο) στις δε Σεϋχέλλες (Κεραμεικού 49, τηλ.: 211 1834789) θα γλείφετε τα δάχτυλά σας με νοστιμιές όπως οι παπαρδέλες με καβουρμά, τα γλυκοκαυτερά μπριζολάκια και η μπιζελόφαβα με κρεμμύδια στιφάδο (στα 17€ το άτομο, με ωραίο χύμα κρασί). Και τα δύο σερβίρουν μέχρι τη 1.00 το πρωί.

Μετά το Άστυ…

Θα κατηφορίσουμε προς την Πλατεία Αγίας Ειρήνης, πίσω από την οποία, στο 19 της οδού Καλαμιώτου, κρύβεται ο Μελίλωτος, μια από τις πιο αγαπημένες μας διευθύνσεις για φαγητό στο κέντρο. Η κουζίνα του, που ξενυχτάει μέχρι τη 1.00, ξεφουρνίζει καταπληκτικές σπιτικές νοστιμιές σαν το γιουβέτσι με μοσχάρι και λεμονόχορτο, αλλά και φανταστικά burgers με χειροποίητο μπιφτέκι, και αχνιστές βελουτέ σούπες, και ευφάνταστες σαλάτες, και ένα σωρό άλλα πεντανόστιμα. Το κρασί τους είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει σε αθηναϊκό μεζεδοπωλείο, και ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 20€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v