Τα top 10 παγωτατζίδικα της Αθήνας

Φρέσκα υλικά, γεύσεις απλές και «πειραγμένες» σε χωνάκι ή σε κύπελλο. Αυτά είναι τα 10 καλύτερα παγωτατζίδικα σε Αθήνα και προάστια.
Τα top 10 παγωτατζίδικα της Αθήνας
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ο ήλιος καίει. Αναζητάς δροσιά έστω και για λίγο. Πρώτη σκέψη: νερό. Δεύτερη σκέψη: κάτι γλυκό που θα σου σβήσει την «κάψα»: προφανέστατα ένα λαχταριστό παγωτό. Διευθύνσεις για να το γευτείς; Δεκάδες.

Λίγες όμως κρατούν ψηλά το λάβαρο των φρέσκων υλικών και των λαχταριστών γεύσεων ακολασίας. Τις βρήκαμε, τις δοκιμάσαμε και τις παρουσιάζουμε.

Και επειδή δεχτήκαμε αρκετά μηνύματα από αναγνώστες με αφορμή τα ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας και τα «φακελάκια» που λάβαμε για να τα προωθήσουμε, σας διαβεβαιώνουμε: οι προθέσεις μας για την επιλογή των παρακάτω είναι χρηματισμένες από την ακόρεστη αγάπη μας για το αληθινό παγωτό.

Mucca: Ας είναι καλά αυτός ο ιταλός σεφ με το όνομα Vincenzo Zanni, ιδιοκτήτης αυτής της τζελατερία στη Νέα Ερυθραία. Χωρίς αυτόν, δε θα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κορυφαίο παγωτό φράουλα, φουντούκι nocciatela και λαχταριστό kinder Bueno σε παγωτό.


Zillion’s: Παρασκευάζει καθημερινά τα παγωτά του στο εργαστήριο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του καταστήματος και εγγυάται ποιότητα, αγνά υλικά και γεύσεις που συγκαταλέγονται στην dream team του παγωτού πανελληνίως. Sorbet σοκολάτα, καραμέλα με μπισκότο, cheesecake και φρέσκιες βάφλες με όποια γεύση σας κάνει… γούστο είναι τα χιτ της «βιτρίνας».


Ninnolo gelato artigianale: Μοντέρνος χώρος, φρέσκα υλικά, εξαιρετικό παγωτό. Στο Ninolo το έχουν πάρει σοβαρά το θέμα «παγωτό» και αρκεί μια δοκιμή των γεύσεων lemon cheesecake, lila pause, maya με λίγο τσίλι ή apple crumble για να σας πείσει. Επίσης, ωραιότατες βάφλες και γεύσεις χωρίς ζάχαρη, με στέβια.


Βάρσος: Ζαχαροπλαστείο από τα λίγα και από τα πιο «αρχαία» ο Βάρσος χρησιμοποιεί ολόφρεσκα υλικά (και) στα παγωτά του και αυτό βγαίνει προς τον… ουρανίσκο. Must το καϊμάκι του. Απλά κορυφαίο. Συνοδέψτε το με γλυκό βύσσινο και απογειωθείτε.

Fresh: Το παγωτό του είναι καλό, όμως το αποκορύφωμα εδώ είναι τα σορμπέ: δροσερά, φρέσκα, ό,τι πρέπει για τον καύσωνα του καλοκαιριού. Δοκιμάστε τις γεύσεις φράουλα και μάνγκο και θα μας θυμηθείτε.


Giovanni: Tο παγωτό αυτής της gelateria φτιάχνεται μπροστά στα μάτια σας και είναι ολόφρεσκο και λαχταριστό. Δοκιμάστε οπωσδήποτε παγωτό προφιτερόλ με ολόκληρα choux μέσα, spagnola με βύσσινο, κρέμα με variegate από φρεσκοψημένα φουντούκια και φοβερή stracciatella με κομματάκια γνήσιας κουβερτούρας.


Χαρά Ζαχαροπλαστείο: Η αμαρτωλή διεύθυνση των Άνω Πατησίων προσφέρει… χαρά με το ονομαστό πολίτικο εκμέκ παγωτό της αλλά και το εξαιρετικό Σικάγο. Λίγα και καλά.


Da Vinci: Γεύσεις που… ζωγραφίζουν στο Μοναστηράκι, από αυτήν την σχετικά καινούργια τζελατερία η οποία όμως δεν άργησε να προκαλέσει σάλο στο κέντρο της πόλης με τις γεύσεις της. Δοκιμάστε οπωσδήποτε φυστίκι Αιγίνης, σορμπέ λάιμ, γιαούρτι με μέλι και Bueno.


Εργαστήρι (Εθνάρχου Μακαρίου & Μπουμπουλίνας 4): Βρίσκεται στη Δάφνη, δεν έχει ταμπέλα, αλλά αυτό δεν το δυσκολεύει ιδιαίτερα στο να γίνει δημοφιλές μιας και από το 1967 φτιάχνει εξαιρετικό, ολόφρεσκο παγωτό, αυστηρά και μόνο τους μήνες του καλοκαιριού. Εδώ δεν θα βρείτε πολύπλοκες γεύσεις. Λίγες και καλές: κρέμα, κακάο, φράουλα, φιστίκι, καϊμάκι και παρφέ. Όπως παλιά.


La Mole Pasticceria Gelateria Italiana: Από την Πεύκη με αγάπη για τους λάτρεις του καλού, ιταλικού παγωτού ένα ζευγάρι Ιταλών κάνει αυτό που ξέρει καλά: φτιάχνει γεύσεις κολασμένες με αγνές πρώτες ύλες. Στα οπωσδήποτε η γρανίτα Moscato D’ Asti, η γεύση Panacotta-Amaretto και το εξαιρετικό παγωτό καρύδα.


Μorris Brown Handmade Gelato: Αξίζει πραγματικά να κάνετε μια βόλτα στη Νέα Πεντέλη για να δοκιμάσετε τα αριστουργήματα που φτιάχνουν καθημερινά εδώ από ολόφρεσκα υλικά: βανίλια και σοκολάτα από άλλον πλανήτη, εξαιρετικά σορμπέ από φρέσκα φρούτα (νιώθεις το φρούτο το ίδιο), σούπερ banoffee, μπισκότο Μιράντα και αρκετές παράξενες γεύσεις, όπως χιώτικο αμυγδαλωτό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v