Underdining στην Αθήνα: Δείπνο στα τυφλά

Μια παρέα φίλων που αγαπά το σπιτικό φαγητό, το παρεϊστικο κλίμα και τις νέες γνωριμίες, έβαλε όλα τα παραπάνω στην συνταγή του Underdining και ξεφούρνισε την νέα τάση στην Αθήνα που σας καλεί να γευματίσετε με αγνώστους. Ψήνεστε για secret home dinner;
Underdining στην Αθήνα: Δείπνο στα τυφλά
του Γιώργου Κόκουβα

Σε μια πόλη που όλα κινδυνεύουν να γίνουν άνοστα και μίζερα, ευτυχώς υπάρχουν παρέες που ξεφουρνίζουν νόστιμες ιδέες. Μια μερίδα μυστηρίου, μια δόση καλού σπιτικού φαγητού, μια τζούρα νέων γνωριμιών, λίγο άρωμα παρεϊστικης διάθεσης στις Παρασκευές μας και η συνταγή ήταν έτοιμη: Το Underdining.net και τα secret home dinners του ήταν γεγονός.

Τι ακριβώς είναι αυτό; Φανταστείτε να είστε καλεσμένοι σε ένα τραπέζι με επτά αγνώστους σε ένα –εξίσου άγνωστο- σπίτι και μια παρέα φίλων να έχει ετοιμάσει για εσάς υψηλών απαιτήσεων (αλλά πάντα σπιτικό) φαγητό. Το αντίτιμο είναι 30€ (συν επιλογή κρασιού από wine list που χρεώνεται ξεχωριστά), αλλά η εμπειρία περιλαμβάνει εκτός από το πεντανόστιμο φαγητό των παιδιών του Underdining (από την ανάγνωση και μόνο του ενδεικτικού μενού αυτής της Παρασκευής μας τρέχουν τα σάλια) που ετοιμάζεται με φρέσκα υλικά από μικρούς παραγωγούς και με πολλή αγάπη, την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους εκτός εστιατορίου και να ζήσετε λίγο από το μυστήριο ενός «μυστικού δείπνου».

Η ιδέα μας φάνηκε εξαιρετική, γι’ αυτό και μιλήσαμε με τους «μάγειρες» της νέας τάσης, ώστε να μάθουμε πώς γεννήθηκε το Underdining και πώς το υποδέχθηκε το αθηναϊκό κοινό. Οι “friendly cooks” μας, όπως υπογράφουν, μας έλυσαν όλες τις απορίες.

*Πώς ξεκίνησε η ιδέα;
Η ιδέα ανήκει σε δύο από τα μέλη της ομάδας μας και κολλητών μας φίλων, οι οποίοι και μας το πρότειναν. Όντας όλοι "εμπνευσμένοι" από τα σημεία των καιρών και την ανάγκη μας να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο σε μια περίοδο που όλοι νιώθουμε αδρανείς και ανήμποροι, αγκαλιάσαμε την ιδέα, την εξελίξαμε και δημιουργήσαμε το Underdining.net.

*Υπάρχει ανταπόκριση από τους Αθηναίους ή ο κόσμος είναι ακόμη διστακτικός με την νέα ιδέα;
Η ιδέα αρέσει πολύ στο άκουσμα της σε όλο τον κόσμο αλλά παρ’ όλα αυτά η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι λίγο διστακτική- το “leap of faith” σε κάτι μη γνώριμο το κάνουν συγκεκριμένοι Αθηναίοι, που ευτυχώς αυξάνονται συνέχεια.

*Πόσα μηνύματα συμμετοχής λαμβάνετε για κάθε γεύμα περίπου;
Δεν είναι σταθερός ο αριθμός, αλλά γενικά μας επιβάλλει 1 με 2 δείπνα την εβδομάδα.

*Για ποιους λόγους να προτιμήσει κάποιος αυτού του είδους την εμπειρία dining; Τι διαφορετικό πιστεύετε ότι προσφέρει;
Είναι μια διαφορετική εμπειρία από τη βάση του, από την αρχική ιδέα. Αφενός γιατί γίνεται μεταξύ αγνώστων αλλά δυνάμει φίλων σου, αφετέρου γιατί όλο το γεύμα κινείται γύρω από την αίσθηση του soul food, φαγητού δηλαδή που μας θυμίζει μαμά, ετοιμασμένο με αγάπη. Εμείς μαγειρεύουμε κάθε φορά όπως αν περιμέναμε σπίτι τους αγαπημένους μας φίλους. Τέλος, υπάρχει πάντα το στοιχείο της έκπληξης, επειδή ποτέ ο χώρος και τα άτομα δεν είναι τα ίδια.

* Πώς είναι το κλίμα στις συναντήσεις, υπάρχει «αμηχανία»; Θεωρείτε επιτυχημένα τα ως τώρα γεύματα;
Ακόμα και από τους πιο θαρραλέους υπάρχει μια μικρή αμηχανία στην αρχή, καθώς προσπαθούν να ανακαλύψουν τους κανόνες αυτής της συνάντησης. Όταν καταλάβουν πως δεν υπάρχουν κανόνες και αισθανθούν σα φίλοι σε ένα δείπνο, τότε όλοι χαλαρώνουν αμέσως. Το κλίμα είναι πάντα ζεστό μιας και σαν οικοδεσπότες αυτό θέλουμε. Τα γεύματα μας δείχνουν πως κάθε βραδιά γίνεται και κάτι καλύτερα και μπορούμε να πούμε ότι τα μέχρι τώρα τραπέζια μας έχουν αφήσει με υπέροχη αίσθηση και το χαμόγελο στα χείλη.

*Έχουν προκύψει γνωριμίες που κράτησαν από τα γεύματα ή η εμπειρία στηρίζεται καθαρά "στο ένα βράδυ" και τίποτα παραπέρα;
Ο σκοπός του Underdining είναι ακριβώς αυτός, να γνωρίσεις ανθρώπους με αφορμή ένα καλό πιάτο στο τραπέζι. Απ' όσο ξέρουμε, μεταξύ ανθρώπων που ταιριάζουν η γνωριμία έχει κρατήσει και εκτός τραπεζιού. Και καλύτερο παράδειγμα εμείς, που έχουμε αποκτήσει ήδη δύο καινούριες παρέες.

*Στο εγχείρημα προχωρήσατε από "επιχειρηματικό δαιμόνιο" ή περισσότερο σαν μια "παρεϊστικη ασχολία";
Δεν μπορούμε να πούμε πως το επιχειρείν είναι αυτό που μας ώθησε να ξεκινήσουμε τα secret home dinners αλλά ούτε και μια ελαφριά παρεϊστικη διάθεση. Η θελκτική αρχική ιδέα τροφοδοτήθηκε από την ανάγκη μας να αποδείξουμε ότι πάντα μπορούν να γίνονται νέα επιτυχημένα εγχειρήματα, ότι η εξέλιξη στην Ελλάδα δεν σταματά από ένα παγκόσμιο σχέδιο οικονομικής πολιορκίας, ότι η ζωή και η δημιουργικότητα δε σταματά στην οικονομική δυσχέρεια, ότι πρέπει ξανά να στραφούμε στο value for money.

- Πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής στα dinners της Παρασκευής θα βρείτε εδώ. Μπορείτε επίσης να πάτε με την παρέα σας (αρκεί να μην ξεπερνά τα 4 άτομα, ώστε πάντα να υπάρχει χώρος για το μυστήριο του αγνώστου), ενώ αν έχετε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση ή αλλεργία, μπορείτε να το δηλώσετε εκ των προτέρων. Η τοποθεσία του δείπνου, το οποίο διαρκεί από τις 20.00 ως τις 23.30, αποκαλύπτεται μετά την κράτηση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v