Τα καλύτερα κοκτέιλ με λίγες θερμίδες

Ονειρεύεστε παγωμένα χρωματιστά κοκτέιλ, αλλά (νομίζετε ότι) δεν θα ‘πρεπε, επειδή προσπαθείτε να αδυνατίσετε; Έχουμε έξι λύσεις για το πρόβλημά σας.
Τα καλύτερα κοκτέιλ με λίγες θερμίδες
Σας πετυχαίνουμε σε δίαιτα και μας μισείτε θανάσιμα κάθε φορά που προτείνουμε ένα λαχταριστό κοκτέιλ με σοκολάτα και ζάχαρη σε κάποιο μπαράκι της Αθήνας; Αφήστε μας να κάνουμε κάτι για να εξιλεωθούμε –όπως να σας προτείνουμε τις καλύτερες παραλλαγές γνωστών κοκτέιλ, με ελάχιστες όμως θερμίδες, που μπορείτε είτε να φτιάξετε πανεύκολα στο σπίτι είτε να παραγγείλετε στο μπαρ.

Μοχίτο καρπούζι (100 θερμίδες)

Πώς μπορούμε να μειώσουμε τις θερμίδες του Μοχίτο; Απλό: Αντικαθιστούμε την ζάχαρη με κομματάκια καρπούζι, τα οποία θα λιώσουμε με ένα κουτάλι μαζί με τα φύλλα μέντας ή δυόσμου και το lime (ακριβώς όπως θα κάναμε με την ζάχαρη, δηλαδή). Προσθέτουμε ρούμι και ανθρακούχο νερό ή σόδα, και απολαμβάνουμε.

Skinny gin and tonic (75 θερμίδες)

Το αγαπημένο κοκτέιλ των απανταχού ακολουθούντων υγιεινή διατροφή, δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζετε, καθότι το tonic κουβαλά κάμποσες κρυμμένες θερμίδες. Η λύση; Το αντικαθιστάτε με σόδα ή ανθρακούχο νερό, και προσθέτετε όσα lime θέλετε, για έξτρα γεύση στο κοκτέιλ σας. Συγχαρητήρια, μόλις γλιτώσατε τουλάχιστον τις μισές θερμίδες ενός κλασικού τζιν-τόνικ.

Τεκιλίτο (120 θερμίδες)

Μια παραλλαγή του μοχίτο με τεκίλα, η οποία ως γνωστόν έχει λιγότερες θερμίδες από το ρούμι. Πώς θα το φτιάξετε; Όπως ένα κλασικό μοχίτο: Διαλύετε με το γουδοχέρι ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκαντικό χωρίς ζάχαρη (στέβια, π.χ.), μερικά φύλλα δυόσμου και ένα λεμόνι ή lime κομμένο στα τέσσερα, συμπληρώνετε με 3 μεζούρες τεκίλα και σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι, το οποίο γεμίζετε με σόδα ή ανθρακούχο νερό.

Sauzarita (120 θερμίδες)

Διαιτητική παραλλαγή της Μαργαρίτας, την οποία μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα στο σπίτι. Θα χρειαστείτε 10 μεζούρες τεκίλα, 3 χυμό πορτοκαλιού, 3 χυμό lime, 3 χυμό λεμόνι και 1 νέκταρ αγαύης. Χτυπάτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ που έχετε γεμίσει με πάγο και σερβίρετε σε ποτήρι του Μαρτίνι.

Bombay Magic (109 θερμίδες)

Άλλο ένα κοκτέιλ που φτιάχνεται γρήγορα και πανεύκολα: Απλώς στύβετε μισό λεμόνι σε ένα ποτήρι, προσθέτετε ένα σφηνάκι Cointreau και μισό σφηνάκι τεκίλα ή βότκα (ό,τι προτιμάτε) και συμπληρώνετε με σόδα. Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου, και απολαμβάνετε.

Slim Screwdriver (80 θερμίδες)

Το πιο 80s κοκτέιλ, βγαλμένο απευθείας από τα εφηβικά μας καλοκαίρια, γίνεται αυτομάτως light, αν απλώς αντικαταστήσουμε τον χυμό πορτοκάλι του εμπορίου με φρέσκο, τον οποίο θα στύψουμε –και θα σουρώσουμε, όσοι δεν συμπαθούμε την υφή των ινών του πορτοκαλιού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v