Αυτά είναι τα φθηνότερα κοκτέιλ της Αθήνας!

Υπάρχουν κοκτέιλ με 4,50€; Κι όμως, υπάρχουν –και είναι και ωραιότατα. Τα βρήκαμε σε έξι αθηναϊκά μπαράκια, από το κέντρο και το Παγκράτι ως την Αγία Παρασκευή.
Αυτά είναι τα φθηνότερα κοκτέιλ της Αθήνας!
της Ηρώς Κουνάδη 

Πόσο φθηνό είναι ένα φθηνό κοκτέιλ; Ας πούμε ότι ρίχνουμε τις απαιτήσεις μας σε υλικά και έμπνευση (προφανώς, δεν περιμένουμε χειροποίητα μαρμελάδα ιβίσκου και πέταλα γιασεμιού από το Νεπάλ μέσα στο φθηνό κοκτέιλ μας) και κατεβάζουμε τον πήχη στα 5-6€. Με αυτά τα κριτήρια βγήκαμε σε αναζήτηση στα μπαρ της Αθήνας. Και ιδού τι βρήκαμε. 

Κόκκινος Λωτός
Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια

Το μοναδικό μπαρ του κέντρου στο οποίο πίνουμε κοκτέιλ με λιγότερα από 5€, ο Κόκκινος Λωτός είναι υπέροχος χειμώνα-καλοκαίρι, με τα τραπεζάκια που απλώνει στο φαρδύ πεζοδρόμιο μπροστά του και το κατακόκκινο και απολύτως έθνικ εσωτερικό του. Το Μοχίτο Φράουλα είναι άψογο (και κοστίζει 4,80€) ενώ οι μουσικές κινούνται σε funk και soul μονοπάτια.

Αρbαρόριζα
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530

Από 4,50€ μόλις ξεκινούν τα κοκτέιλ της σταθερά αγαπημένης παγκρατιώτικης Αρbαρόριζας, και φτάνουν μέχρι 7€ το πολύ. Οι τιμές, τους, όμως δεν είναι το μοναδικό δυνατό τους σημείο: Πρωτότυπα και άψογα εκτελεσμένα, με ελληνικά αποστάγματα ή κρασιά για βάση τους, αποκλείεται να μην σας αφήσουν με άριστες εντυπώσεις. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Surprise με μαστίχα, κόκκινο κρασί και σοκολάτα, και το Bubblestar, με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα. 

Alcohole 
Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή

Μακράν το φτηνότερο μπαράκι των βορείων προαστίων, το διάσημο Alcohole (η φήμη του οποίου έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Αγίας Παρασκευής) σερβίρει καταπληκτικά κοκτέιλ –πάρτε μια ιδέα από εδώ– οι τιμές των οποίων δεν ξεπερνούν τα 5€. Τα παίρνετε σε πλαστικό ποτηράκι, και… απολαμβάνετε υπεύθυνα, είτε στον πολύχρωμο cozy εσωτερικό του χώρο, είτε στα πεζούλια και στη μικρή πλατεΐτσα απέναντι.

Κομμωτήριο
Γρηγορίου Γυφτοπούλου 3, Χαλάνδρι

Συμπαθέστατο και minimal, το Κομμωτήριο Μπαρ κοντά στην Πλατεία Χαλανδρίου σερβίρει ωραιότατα κοκτέιλ σε πλαστικό ποτήρι, η τιμή των οποίων δεν ξεπερνά τα 6€. Πέρα από τα κλασικά Μοχίτο και Ντάκιρι, μια δοκιμή αξίζουν και το Komi, με βότκα, μαστίχα, πορτοκάλι, λάιμ και φράουλα, και το Ransage, με Amaretto, γρεναδίνη, ανανά και κανέλλα. Δείτε όλο τον κατάλογο αναλυτικά εδώ.

Σπιρτόκουτο
Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα

Σταθερή αξία εδώ και κάμποσα χρόνια στα Κάτω Πετράλωνα, ανανεώνεται διαρκώς και ομορφαίνει όσο περνούν τα χρόνια, παραμένει όμως πιστό σε κάποιες σταθερές αξίες, όπως είναι οι απίθανες μουσικές του, που ροκίζουν, και τα σούπερ κοκτέιλ στα 6€ –εκτός από το extra large ομώνυμο Σπιρτόκουτο, με το ρούμι και το μήλο, που σερβίρεται σε κανάτα (θα μπορούσε να είναι δύο κοκτέιλ) και κοστίζει 9€.

Plastiko
Σοφρωνίου 12Α, Γκάζι

Στο ένα και μοναδικό στενάκι του Γκαζιού που δεν θυμίζει στενάκι του Γκαζιού, κρύβεται (άγνωστο πώς τα καταφέρνει ακόμα) ένα σούπερ ατμοσφαιρικό μπαράκι που απλώνει ψηλά σκαμπό και καρέκλες του σκηνοθέτη στο πλακόστρωτο, και σερβίρει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ στα 6,50€ –ναι, κι όμως. Η γειτονιά του μπορεί να παραμένει mainstream ως εκεί που δεν πάει, το Plastiko όμως αποτελεί μια ωραιότατη εναλλακτική στα ντεσιμπέλ της πλατείας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v