Τα πιο πρωτότυπα εστιατόρια στον κόσμο

Φαγητό κάτω από τη θάλασσα, πάνω σε δέντρα, μέσα σε θερμοκήπια και στην άκρη του γκρεμού στις Άλπεις. Εννιά πρωτότυπα εστιατόρια για δείπνα-εμπειρίες ανά τον κόσμο.
Τα πιο πρωτότυπα εστιατόρια στον κόσμο
Τι θα λέγατε για ένα δείπνο στο χείλος του γκρεμού; Για μια όμορφη βραδιά με ιταλική κουζίνα στην άκρη μιας σπηλιάς ή για ένα γεύμα σε ένα δεντρόσπιτο, σε μια ερημική βραχονησίδα ή και κάτω από τη θάλασσα; Κι όμως, υπάρχουν εστιατόρια στον πλανήτη που προσφέρουν τις παραπάνω εμπειρίες – κι ακόμη περισσότερες. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα 9 πιο πρωτότυπα εστιατόρια του κόσμου, που συνδυάζουν το καλό φαγητό με την συγκλονιστική τοποθεσία, όπως τα συγκέντρωσε το ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveller.

Υποβρύχιο δείπνο
Πού
: Ithaa Undersea Restaurant, Rangali Island, Μαλδίβες

Βρίσκεται πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι φτιαγμένο από γυαλί και πέρα από το φαγητό – που, όπως είναι λογικό, επιμένει στην ψαροφαγία – διαθέτει συγκλονιστική θέα μέσα στον βυθό, στους γύρω κοραλλιογενείς ύφαλους των μαγευτικών Μαλδιβών.

Γεύμα σε ένα κάστρο από πάγο
Πού
: LumiLinna Snowcastle Restaurant, Kemi, Φινλανδία

Μην σκεφτείτε να βγάλετε το παλτό σας αφού πιάσετε τραπέζι στο συγκεκριμένο εστιατόριο της Φινλανδίας. Εδώ, οι τοίχοι και τα τραπέζια είναι φτιαγμένα από πάγο, ενώ η θερμοκρασία διατηρείται σταθερά στους -5 βαθμούς Κελσίου. Αυτό το εστιατόριο «igloo» λειτουργεί μόνο τον χειμώνα, το καλοκαίρι… λιώνει και τον επόμενο χειμώνα ξαναστήνεται από το μηδέν.

Τρώγοντας πάνω στο δέντρο
Πού:
The Dining Pod Koh Kood, Ταϊλάνδη

Βρίσκεται στο resort Soneva, περιτριγυρισμένο από τιρκουάζ νερά, και προσκαλεί τους επισκέπτες του για δείπνο πάνω στα κλαδιά ενός δέντρου, μια απόλυτα χαλαρωτική και εναλλακτική εμπειρία. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες έχουν βάλει στόχο τους να είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά «καταπράσινη» η εταιρία τους, φροντίζοντας να μην εισάγουν εμφιαλωμένο νερό και να έχουν μειωμένα πλαστικά απορρίμματα, ενώ συμμετέχουν και σε φιλανθρωπική κίνηση, έχοντας συγκεντρώσει έσοδα άνω των 600.000 δολαρίων.

Δείπνο-όνειρο στο κύμα
Πού:
The Rock, Ζανζιβάρη, Αφρική

Κάποτε εδώ υπήρχε μόνο μια βάση για ψαράδες, κοντά στις ακτές της Ζανζιβάρης. Σήμερα, εδώ θα βρείτε ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια της Αφρικής για ψάρι, Εκεί μπορεί κανείς να φτάσει περπατώντας ή με καΐκι, κατά την διάρκεια της παλίρροιας, οπότε και το κτίσμα μοιάζει να επιπλέει στην μικρή βραχονησίδα.

Μπουκιές στο χείλος του γκρεμού
Πού:
Aescher, Wasserauen, Ελβετία

Το αλπικό τοπίο θα σας κόψει την ανάσα – πόσο μάλλον αν το απολαμβάνετε από την άκρη ενός γκρεμού, πάνω στον βράχο στον οποίο χτίστηκε το εστιατόριο Aescher. Το τελεφερίκ που ανεβάζει τους επισκέπτες του εστιατορίου ως την είσοδό του προσφέρει μία εξίσου συγκλονιστική εμπειρία θέας (ή τρόμου, αναλόγως πόσο φοβάστε τα ύψη) – εναλλακτικά μπορεί κανείς να φτάσει μετά από πεζοπορία στις ελβετικές βουνοκορφές.

Τραπέζι σε θερμοκήπιο
Πού
: De Kas, Άμστερνταμ, Ολλανδία

Ο βραβευμένος με Αστέρι Μισελέν σεφ Gert Jan Hagemen έσωσε πριν λίγα χρόνια αυτό το παλιό θερμοκήπιο και το μετέτρεψε σε ένα fine dining εστιατόριο, στο οποίο τα υλικά πηγαίνουν κατευθείαν από την παραγωγή (στην τριγύρω καταπράσινη φάρμα) στην κατανάλωση.

Σε μια γκουρμέ σπηλιά
Πού:
Grotta Palazzese, Puglia, Ιταλία

Ανοίγει τις «πόρτες» του μόνο το καλοκαίρι και σερβίρει δείπνο σε κομψό περιβάλλον τους τελευταίους τρεις αιώνες. Το εστιατόριο της σπηλιάς στην Puglia απλώνει τα τραπέζια του μέχρι την άκρη της σπηλιάς, εκεί που συναντά τη θάλασσα, και φημίζεται ως ένα από τα αγαπημένα spots της ιταλικής αριστοκρατίας – εδώ φιλοξενούνταν τον 18ο αιώνα τα συμπόσια της υψηλής κοινωνίας.

Δείπνο στους αιθέρες
Πού
: The Airplane Restaurant, Κολοράντο, ΗΠΑ

Για την ακρίβεια όχι στους αιθέρες, αλλά σε ένα αεροπλάνο τύπου Boeing KC-97 (ανεφοδιαστικό) που κάποτε έσχιζε τους ουρανούς, αλλά τώρα έχει μετατραπεί σε ένα εστιατόριο που χωρά 42 άτομα και σερβίρει αμερικανικές λιχουδιές.

Μενού που… ξεσηκώνει
Πού:
Dinner in the Sky, σε πολλά σημεία ανά τον κόσμο

Μια πλατφόρμα χωρητικότητας 22 ατόμων «εκτοξεύεται» στα 50 μέτρα από τη γη, και σερβίρει στους «επιβάτες» της γκουρμέ γεύμα με απίστευτη θέα. Η ιδέα του «Dinner in the Sky» δεν έχει συγκεκριμένη τοποθεσία, καθώς ταξιδεύει ανά τον κόσμο – μάλιστα αυτή την περίοδο έφτασε και στην Αθήνα, επιτρέποντάς μας να δειπνήσουμε πάνω από την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων – μάθετε περισσότερα εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v