6 σπιτικά κοκτέιλ για δροσιά χωρίς αλκοόλ

Μοχίτο, σπιτικές λεμονάδες, Shirley Temple και άλλες δροσερές προτάσεις χωρίς αλκοόλ για να φτιάξετε με τα χεράκια σας και να τις πιείτε με το… καλαμάκι.
6 σπιτικά κοκτέιλ για δροσιά χωρίς αλκοόλ
Είναι νωρίς και δεν θέλετε ακόμη να το ρίξετε στο αλκοόλ. Έχετε αποφασίσει να μειώσετε το ποτό, αλλά δεν θα λέγατε όχι στην δροσιά ενός κοκτέιλ. Είστε έγκυος και δεν κάνει να πίνετε. Ή απλώς… δεν σας αρέσει το οινόπνευμα. Σε όποια από τις παραπάνω περιπτώσεις ανήκετε, σίγουρα θα εκτιμούσατε μια γουλιά από τα παρακάτω μη αλκοολούχα ποτά για σπιτικές γεύσεις και αποτοξίνωση… με το καλαμάκι.

*Μοχίτο χωρίς αλκοόλ
Υλικά
:
1 σόδα, 1 lime, 3-5 φύλλα δυόσμου, 1 κουταλιά της σούπα μαύρη ζάχαρη, Τριμμένο πάγο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα φύλα του δυόσμου και τα τοποθετούμε σε ένα ποτήρι μαζί με την ζάχαρη. Με το γουδοχέρι τρίβουμε καλά μέχρι να βγάλει το έλαιό του. Προσθέτουμε το χυμό του μισού lime, τον πάγο και την σόδα. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε μία φέτα lime και απολαμβάνουμε!
-Την συνταγή εντοπίσαμε στο GreekMasa 

*Elimarys Cocktail

Υλικά
:
3 μέρη χυμός ανανά, 1 κουταλάκι γρεναδίνη, 4 μέρη λεμονάδα, 1 φέτα lime

Εκτέλεση:
Σε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο ρίχνουμε τα υλικά – εκτός της γρεναδίνης. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την γρεναδίνη. Γαρνίρουμε με μια φέτα lime ή λεμόνι.
-Την συνταγή εντοπίσαμε στην Cocktailpedia 

*Σπιτική… μοσοχολεμονάδα
Υλικά
:
Χυμός από 6 limes, ¾ φλ. ζάχαρη, φλούδα από δύο limes, δύο κλωνάρια δενδρολίβανο, 4-6 φλ. παγωμένο ανθρακούχο νερό
Εκτέλεση:
Διαλύστε την ζάχαρη στον χυμό από τα limes μέσα σε μικρό κατσαρολάκι και αφήστε να σιγοβράσει. Χαμηλώστε την φωτιά και ανακατέψτε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς. Προσθέστε τις φλούδες από το lime και το δενδρολίβανο. Αφήστε σε σιγανή φωτιά για άλλο ένα λεπτό, και στην συνέχεια αφαιρέστε το από το μάτι. Καλύψτε το μίγμα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για ένα βράδυ. Στην συνέχεια αφαιρέστε το δενδρολίβανο και τις φλούδες και αναμίξτε το μίγμα με το ανθρακούχο νερό σε ένα βαζάκι ή μπουκάλι. Δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερο νερό. Σερβίρετε με πάγο και ένα μικρό κλωνάρι δενδρολίβανο – έχετε υπόψη σας πως η «αψάδα» του lime θα είναι ιδιαίτερα έντονη. Αν θέλετε κάτι πιο γλυκό, προχωρήστε στην αμέσως επόμενη συνταγή.
-Την συνταγή εντοπίσαμε στο The Kitchn 

*Σπιτική λεμονάδα
Υλικά
:
(για 2 μπουκάλια των 700 ml)
500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, 500 γρ. ζάχαρη, 200 ml νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς να πάρει βράση). Περιμένουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή. Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε το σουρωμένο χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι ζάχαρης. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε ανά πάσα στιγμή λεμονάδα ανακινούμε καταρχήν το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια.
-Την συνταγή εντοπίσαμε στο Argiro.gr 

*Shirley Temple Mocktail

Υλικά
:
3 μέρη σόδα ή sprite
½ μέρος γρεναδίνη

Εκτέλεση:
Σε ένα ποτήρι με πάγο βάζουμε την σόδα. Προσθέτουμε από πάνω την γρεναδίνη, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με ένα κερασάκι.


*Tropical Delight
Υλικά
:
1 μπανάνα, 60 ml γάλα καρύδας, 90 ml χυμό ανανά, 90 ml χυμό μάνγκο, 1 κ.σ. γρεναδίνη
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίστε μία μπανάνα και βάλτε την στο blender μαζί με 60ml γάλα καρύδας. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η μπανάνα και, κατόπιν, προσθέστε πάγο, 90 ml χυμό ανανά και 90ml χυμό μάνγκο. Σερβίρετε σε μεγάλο ποτήρι και γαρνίρετε με ένα φρούτο της επιλογής σας. Για χρώμα και επιπλέον γλύκα προσθέστε μία κουταλιά της σούπας γρεναδίνη.
-Την συνταγή εντοπίσαμε στο Happy Parenting 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v