Πάμε θέατρο το Σάββατο;

Κωμωδία ή δράμα; Χολιγουντιανό θρίλερ ή πειραματικό Τσέχωφ; Ό,τι και αν έχετε όρεξη να δείτε, παίζει σε ένα αθηναϊκό θέατρο.
Πάμε θέατρο το Σάββατο;
Τα θέατρα της πόλης φορούν τα γιορτινά τους, και μας καλούν στην παραδοσιακά καλύτερη εποχή τους, αυτή που τα έχει όλα: Και κωμωδία, και δράματα, και αγωνιώδη θρίλερ, και κινηματογραφικές επιτυχίες που πατάνε για πρώτη φορά το θεατρικό σανίδι. Εσείς, τι θα πρωτοδείτε;

Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην στο Θέατρο Σφενδόνη
Μακρή 4, κέντρο (κοντά στις Στήλες του Ολυμπίου Διός), τηλ.: 215 515 8968
Ώρα έναρξης: 18.30 και 21.30
Εισιτήρια: 18€ γενική είσοδος, 14€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ και ανέργων



Το διάσημο θρίλερ του αμερικανικού κινηματογράφου ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, με δυο σπουδαίες ηθοποιούς, τη Ρούλα Πατεράκη στο ρόλο της Μπέημπι Τζέην και τη Ρένη Πιττακή στο ρόλο της Μπλανς. Ταυτόχρονα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ, αλλά και ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία, το έργο διηγείται την σχέση μίσους και πάθους μεταξύ δύο αδελφών-σταρ του χώρου του θεάματος. Σκηνοθετεί ο Απόλλων Παπαθεοχάρης.

Για μια ανάσα στο Θέατρο Διάνα
Ιπποκράτους 7, κέντρο, τηλ.: 2103626596
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: πλατεία 19€, εξώστης 17€, φοιτητικό 15€, ανέργων 12€



«Εσείς θα πουλάγατε τη ψυχή σας για 45 ευρώ; Υπάρχει έρωτας χωρίς συναλλαγή; Πώς προσαρμόζεσαι όταν οι καιροί αλλάζουν;» Δύο γυναίκες ταξιδεύουν στην Ευρώπη που καταρρέει και παρακολουθούν τις ζωές τους να μετατρέπονται σε ένα απροσδόκητο θρίλερ, σε αυτό το αλληγορικό ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις που σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής. Πρωταγωνιστούν οι Ελένη Ράντου, Ελένη Ουζουνίδου, Αντώνης Καρυστινός, Μελέτης Ηλίας, Κρίς Ραντάνοφ, Γιώργος Ματζιάρης.

Ο Πίθηκος του Κάφκα στο Από Μηχανής Θέατρο
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5231131
Ώρα έναρξης: 22.00
Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος, 5€ ατέλειες



Τελευταία ευκαιρία, σήμερα και αύριο (Κυριακή 18/12) να δείτε την πολυσυζητημένη παράσταση του Άκι Βλουτή, που παρακολουθεί έναν… πίθηκο να μεταμορφώνεται όχι απλά σε άνθρωπο (όπως στο ορίτζιναλ έργο του Κάφκα) αλλά σε διάσημο ερμηνευτή που κάθε βράδυ δίνει παραστάσεις και περιτριγυρίζεται από τον Τύπο και τους θαυμαστές του. Πέτυχε μόνος του την μεταμόρφωσή του, κατάφερε να γίνει άνθρωπος και τώρα στο απόγειο της καριέρας του, γυρίζει σπίτι κάθε βράδυ μόνος. Πρωταγωνιστεί ο Χάρης Αττώνης που επίσης μεταφράζει το έργο του Κόλιν Τίβαν.

Τσεχ-Off στο Πόλη Θέατρο
Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας, τηλ.: 211 1828900
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: 10€ γενικά είσοδος, 5€ μειωμένα και ατέλειες



Η Ιώ Βουλγαράκη σκηνοθετεί ένα… έργο ανάμεσα στο έργο «Τρεις Αδελφές» του Τσέχωφ, μία δραματουργική σύνθεση, οι σκηνές της οποίας θα μπορούσαν να λαμβάνουν χώρα πριν και ανάμεσα από τις σκηνές που έγραψε ο Τσέχωφ. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιδέα (ξανα)διηγείται την γνωστή ιστορία του μεγάλου ρώσου συγγραφέα, αποκλειστικά μέσα από σκηνές που φαντάστηκαν και δημιούργησαν οι ίδιοι οι ηθοποιοί. Πρωταγωνιστούν οι Παναγιώτης Γαβρέλας, Δημήτρης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Μαρία Δαμασιώτη, Μπλερίμ Δαμπιράι, Γιώργος Δικαίος, Ιωάννης Κοτίδης, Γρηγορία Μεθενίτη, Μαίρη Μηνά, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μαρία Πετεβή, Δέσποινα Ρεμεδιάκη, Βασίλης Σαφός.

Δείπνο Ηλιθίων στο Θέατρο Κάππα
Κυψέλης 2, Κυψέλη, τηλ. 210 7707227
Ώρα έναρξης: 18:00 (λαϊκή απογευματινή) και 21:00
Εισιτήρια: 15€ το απόγευμα, 20€ το βράδυ, 10€ τα φοιτητικά



Ο Σπύρος Παπαδόπουλος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, μαζί με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Βασίλη Ρίσβα, Άννα Μενενάκου, Ξανθή Γεωργίου και Τάκη Παπαματθαίου στη σπαρταριστή κωμωδία με τους σπιρτόζικους διαλόγους του Φράνσις Βέμπερ. Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής. Όμως, ο δικός του «ηλίθιος», Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, θα του ανατρέψει τα σχέδια. Διαβάστε την αναλυτική κριτική μας εδώ

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v