«Θα σε κάνω βασίλισσα»: Οι πρωταγωνιστές του θρυλικού έργου μιλούν στο in2life

Για μια παράσταση τρυφερή, νοσταλγική και γλυκιά σαν μέλι, μιλούν στην κάμερα του in2life τρεις από τους πρωταγωνιστές του θρυλικού έργου των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «Θα σε κάνω βασίλισσα», που ανεβαίνει στο θέατρο Γκλόρια.
«Θα σε κάνω βασίλισσα»: Οι πρωταγωνιστές του θρυλικού έργου μιλούν στο in2life
της Μάνιας Ζούση

Μια παράσταση «λαϊκό ροκ» μαγειρεύεται στο Θέατρο Γκλόρια, με βασικό συστατικό το θρυλικό θεατρικό των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου, που αποδεικνύεται πιο επίκαιρο από ποτέ. Τρυφερή και γλυκιά σαν μέλι, η παράσταση «Θα σε κάνω βασίλισσα» αποκαλύπτεται στην κάμερα του in2life μέσα από τρεις εκ των πρωταγωνιστών της που μας μιλούν μεταξύ άλλων για την πολιτική νύξη του νοσταλγικού έργου.

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης στον ρόλο του απολαυστικού σφιχτοχέρη συζύγου Αντωνάκη Τσιλιβίκη, δεν διστάζει να υποστηρίξει πως «οι διάφοροι Αντωνάκηδες οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτό το σημείο», και παραδέχεται πως «πρώτη φορά σε νεοελληνικό θεατρικό έργο της εποχής του ΄50, γίνεται πολιτική νύξη».

Σε μια εποχή που δεν υπάρχουν βασίλισσες , η Χριστίνα Αλεξανιάν υποστηρίζει με πάθος τον τίτλο της ως ωραία Ελένη Τσιλιβίκη, ενώ ο πετυχημένος και ανοιχτοχέρης Ιωσήφ Μαρινάκης την πολιορκεί με πάθος μπροστά στα μάτια του συζύγου της.

Το «Θα σε κάνω Βασίλισσα», μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες των Α. Σακελλάριου – Χ. Γιαννακόπουλου, που έγραψε ιστορία στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ανεβαίνει σε διασκευή – σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, μουσική Διονύση Τσακνή, χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού και σκηνικά / κοστούμια Αγγελου Μέντη.

Δείτε την απολαυστική συνέντευξη στο παρακάτω video:


Ο Παύλος Κοντογιαννίδης στον ρόλο του πάμπλουτου αλλά σπαγκοραμμένου εργολάβου οικοδομών Αντώνη Τσιλιβίκη, κάνει δύσκολη και βαρετή την ζωή της όμορφης και νέας συζύγου του Ελένης (Χριστίνα Αλεξανιάν) και την εξαναγκάζει να συμμετάσχει σε μια κομπίνα οικονομικής αφαίμαξης του πλούσιου θείου της (Παύλος Ορκόπουλος) εξ Αμερικής.

Για κακή του τύχη όμως, ο θείος καταφθάνει στην Ελλάδα και προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η απάτη, ο Αντώνης Τσιλιβίκης μεταμφιέζεται σε ενοικιαστή μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ο θείος όμως που αγαπά πολύ την ανιψιά του, θέλει να φροντίσει για το μέλλον της και της συστήνει ένα φίλο του που προσπαθεί να κατακτήσει την όμορφη Ελένη, μπροστά στα μάτια του συζύγου της.

Στις κωμικοτραγικές σκηνές που εξελίσσονται μέσα στο σπίτι συμπρωταγωνιστούν η Σοφία Βογιατζάκη (στο ρόλο της οικιακής βοηθού), ο Θοδωρής Ρωμανίδης με την Ιωάννα Ασημακοπούλου (το φιλικό ζευγάρι της οικογένειας) ο Μάκης Πατέλης (υπάλληλος του Αντώνη Τσιλιβίκη), o Γιώργος Χαλεπλής (Αστυνόμος) και η Λουκία Στεργίου (ενοικιάστρια).

«Θα σε κάνω βασίλισσα»
Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη: Λαϊκή απογευματινή - 19:15 μ.μ.
Πέμπτη: απογευματινή - 19:15 μ.μ.
Παρασκευή: βραδινή - 21:15 μ.μ.
Σάββατο: απογευματινή - 18:15 μ.μ. // βραδινή - 21:15 μ.μ.
Κυριακή: απογευματινή - 19:15 μ.μ.

Ημέρες και ώρες Ταμείου:
Καθημερινά απο 10:00 - 13:00 και 17:00 - 21:00, εκτός Δευτέρας.
Τηλέφωνο ταμείου: 210 3609400

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία: 18 ευρώ
Εξώστης – Λ. Απογευματινή: 15 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρώ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v