Όσα θα δούμε φέτος στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Οι πρεμιέρες, τα μεγάλα ονόματα στη Μόστρα, η κριτική επιτροπή, οι διεκδικητές του Χρυσού Λέοντα και όλα όσα θα δούμε φέτος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.
Όσα θα δούμε φέτος στο Φεστιβάλ της Βενετίας
Με τη νέα ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, “Birdman”, ανοίγει την αυλαία του σήμερα, Τετάρτη, το 71ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Επικεφαλής της φετινής επιτροπής κριτών είναι ο γάλλος συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά, τον οποίο πλαισιώνουν η κινέζα ηθοποιός Τζόαν Τσεν, ο γερμανός σκηνοθέτης Φίλιπ Γκρόνινγκ, η αυστριακή σκηνοθέτης Τζέσικα Χάουσνερ, ο ινδός συγγραφέας Τζούμπα Λαχίρι, η βρετανή ενδυματολόγος Σάντι Πάουελ, ο ιταλός ηθοποιός Κάρλο Βερντόνε, ο παλαιστίνιος δημιουργός Ελία Σουλεϊμάν και ο βρετανός ηθοποιός Τιμ Ροθ.

Εκτός απ' τον Ινιαρίτου, τον πολυπόθητο Χρυσό Λέοντα θα διεκδικήσουν με τις νέες δουλειές τους, μεταξύ άλλων, και οι Ραμίν Μπαχράνι (99 Homes), Ρόι Άντερσον (A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence), Σίνια Τσουκαμότο (Fires on the Plain), Άντριου Νίκολ (Good Kill), Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν (Manglehorn), Έιμπελ Φεράρα (Pasolini), Φατίχ Ακίν (The Cut) και Αντρέι Κοντσαλόφσκι (The Postman's White Nights).



Ενδιαφέρουσες είναι όμως και οι εκτός συναγωνισμού προβολές, αλλά και οι συμμετοχές στα παράπλευρα τμήματα του Φεστιβάλ, “Ορίζοντες” και “Ημέρες Βενετίας”. Εκεί συναντούμε νέες ταινίες από δημιουργούς όπως ο Πίτερ Μπογκντάνοβιτς (She's Funny That Way), η Λίζα Τσολοντένκο (Olive Kitteridge), ο Τζέιμς Φράνκο (The Sound and the Fury), ο Έιμος Γκιτάι (Tsili), ο Μπάρι Λέβινσον (The Humbling), ο Ούλριχ Ζάιντλ (In the Basement), ο Κιμ Κι-Ντουκ (One on One), ο Λάρι Κλαρκ (The Smell of Us), ο Λοράν Καντέτ (Retour a Ithaque), ο Άλεχ Ντε λα Ινγκλέσια (Messi), ο Κριστόφ Ονορέ (Metamorphoses) και ο Μοσέν Μακμαλμπάφ (The President). Το πρόγραμμα συμπληρώνουν η “Διεθνής Εβδομάδα Κριτικών” όπου παρουσιάζεται μια σειρά από επιλεγμένες ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών και το τμήμα “Venice Classics” με μια πλούσια επιλογή κλασικών δημιουργιών της 7ης τέχνης.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει στις 6 του Σεπτέμβρη με την βιογραφική ταινία της Αν Χούι, “The Golden Era”.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v