ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ένας εικαστικός με μουσικές ανησυχίες στην Γκαλερί Titanium

Tη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται η έκθεση «Ο ήχος του χρώματος» του Κωστή Γεωργίου, στην Γκαλερί Titanium. H έκθεση σηματοδοτεί την επιστροφή του στο κέντρο των Αθηνών, μετά από πέντε χρόνια και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τη διπλή δημιουργική του φύση.

Εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες η ζωγραφική και η γλυπτική ήταν τα κύρια μέσα της έκφρασης του. Ωστόσο η μουσική πάντα συντρόφευε όχι μόνο τη δουλειά, αλλά και ολόκληρη τη ζωή του. Αυτή τη φορά ο Κωστής Γεωργίου εκθέτει μαζί με τη νέα ερευνητική του δουλειά που εγκαινιάζεται στη γκαλερί TITANIUM στις 3 Νοεμβρίου από τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, και τις μουσικές του ανησυχίες, έτσι όπως αυτές καταγράφονται στις δικές του συνθέσεις.

Πρόκειται για μία έκθεση έργων δύο διαφορετικών κατευθύνσεων αναζήτησης, με κοινό όμως στόχο: την εξωστρέφεια της έντονης ενέργειας που δεσπόζει σε όλο το φάσμα της δουλειάς του γνωστού δημιουργού, και την προβολή της ανησυχίας και του έντονου προβληματισμού, που φαίνονται να τον ακολουθούν κατά βήμα σε όλη την διάρκεια της τριανταπεντάχρονης δράσης του στο χώρο της τέχνης, είτε πρόκειται για ζωγραφική, είτε για τηλεόραση και σκηνικά θεάτρου, είτε για γλυπτική και οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης τον απασχολεί. Ανάμεσα στα έργα που θα εκτεθούν, ένα έργο έξι μέτρων επί δύο μέτρα, το οποίο θα αποτελεί τον κεντρικό κορμό της έκθεσης, μαζί με ένα τεράστιο μπρούντζινο ταύρο, έργο που εκτίθεται για πρώτη φορά στη γκαλερί ΤΙΤΑΝΙUΜ.

Η μεγάλη έκπληξη έρχεται με την προέκταση της έρευνας του καλλιτέχνη στον χώρο της μουσικής, στοιχείο μυστικό μέχρι τώρα στο ευρύ κοινό, και η προσπάθεια εικαστικής προσέγγισης σε ένα χώρο τόσο δύσκολο και πολυποίκιλο. Το χρώμα λοιπόν αναλύεται στα συστατικά του στοιχεία και μεταλλάσσεται σε ήχο. Στον ήχο όχι του μουσικού με την κλασσική έννοια, αλλά στον ήχο του εικαστικού δημιουργού. Έτσι ο ήχος αποκτά μια προσωπική διάσταση και το χρώμα για μια ακόμη φορά δεσπόζει και εκρήγνυται στις συνθέσεις του Κωστή Γεωργίου και υποβάλλει τον θεατή να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στο παιχνίδι της αναζήτησης και του προβληματισμού που προκύπτει.

Η έκθεση του ΚΩΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στη γκαλερί ΤΙΤΑΝΙUΜ εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου (8.00 μ.μ.) και διαρκεί έως τις 10 Δεκεμβρίου 2008.
Titanium Yiayiannos Gallery,
Βασ. Κωνσταντίνου 44, Αθήνα
Τηλ: 210 7297644
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή
18.00 - 22.00, Σάββατο και Κυριακή 11.00 - 15:00

SPONSORED LINKS

"Καμιά εξαιρετική δουλειά δεν μπορεί να γίνει χωρίς συγκέντρωση και αυτοθυσία και μόχθο και αμφιβολία."

Μαξ Μπίρμπομ

  • 1812 - Ο Ναπολέων και οι Γάλλοι εισβάλλουν στην Ρωσική Αυτοκρατορία.
    1821 - Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
    1894 - Η ΔΟΕ αποφασίζει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4 χρόνια.
    1913 - Η Ελλάδα και η Σερβία διαλύουν τη συμμαχία τους με τη Βουλγαρία, λόγω αμφισβήτησης των συνόρων στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.
    1947 - Ένας Αμερικανός πιλότος αναφέρει ότι, είδε άγνωστα αντικείμενα να πετούν στον ουρανό, κοντά στο βουνό Ρέινιερ κοντά στην Ουάσιγκτον, τα οποία περιγράφει ως "ιπτάμενους δίσκους".

© 2002-2018 MEDIA2DAY