Νέα έκθεση με έργα του Γιάννη Τσαρούχη

Το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη παρουσιάζει μια σημαντική έκθεση με έργα του καλλιτέχνη με τίτλο «Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής».

Νέα έκθεση με έργα του Γιάννη Τσαρούχη

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση της χρονιάς με αντιπροσωπευτικά, αγαπημένα έργα του ζωγράφου από διαφορετικές εποχές, κάποια από τα οποία δεν παρουσιάζονται συχνά.

Οι οκτώ θεματικές ενότητες που έχουν επιλεγεί, αναπτύσσονται σε δύο ορόφους του κτηρίου της οδού Πλουτάρχου και το κάθε θέμα εκτίθεται ξεχωριστά. Πρόκειται για: Τοπία, Σπίτια, Στολές και Φορεσιές, Πορτρέτα, Θρησκευτικά, Μυθολογικά, Άνθρωποι με φτερά και τέλος Νεκρές Φύσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιμελητικής προσέγγισης αποτελεί η πρώτη ενότητα όπου αναδεικνύονται τα στοιχεία τα οποία καθόρισαν τη σχέση του ζωγράφου με τη φύση για τη μελέτη των χρωμάτων. Υπάρχουν έργα που τα ζωγράφισε εκ του φυσικού• στα φανταστικά τοπία, τα μυθολογικά, τα θρησκευτικά και τα σκηνικά εντάσσει στοιχεία από αυτή την έρευνα. Ο επισκέπτης λοιπόν, βλέπει στο θέμα "Τοπία" το έργο "Ανατολή από το λιμάνι της Χίου", έργο εκ του φυσικού, και δίπλα σκηνικά, όπως οι "Βάκχες", και φανταστικά τοπία ("Νέος κοιμισμένος δίπλα στη θάλασσα") με ουρανούς εμπνευσμένους από εκείνους του παραπάνω έργου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Νίκη Γρυπάρη, Πρόεδρος του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη.

Εγκαίνια: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, 11:00–18:00

Πληροφορίες – Κρατήσεις
Τηλ. 210 80 62 636 Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης
Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 15:00

Είσοδος στο μουσείο: 4€
Δωρεάν είσοδος: παιδιά κάτω των 18 ετών, επισκέπτες με αναπηρίες, μαθητές της ιστορίας της τέχνης, καλών τεχνών, μέλη του ICOM, Ελληνες πολίτες με την τρέχουσα κάρτα ανεργίας τους, τύπος, ξεναγοί/δάσκαλοι που συνοδεύουν σχολικές τάξεις που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους για τα προγράμματα του Σαββάτου και της Κυριακής.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v