Ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να πας στο Μπουένος Άιρες

Αν λαχταράς κι εσύ να βρεθείς στην καρδιά της αργεντίνικης πρωτεύουσας, χωρίς να υποθηκεύσεις εκείνα τα χωράφια που σου άφησε η γιαγιά στο χωριό, τότε καλώς μας ήρθες.

Ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να πας στο Μπουένος Άιρες

Υπάρχουν ταξίδια, υπάρχουν και ταξίδια ζωής. Υπάρχει κι η Ευρώπη με τις πάμπολλες ομορφιές της, υπάρχει όμως και το Μπουένος Άιρες για να ζήσεις μια τελείως διαφορετική κατάσταση την οποία θα μνημονεύεις μέχρι τα βαθιά γεράματα. Άλλωστε η κουλτούρα του Μπουένος Άιρες είναι μοναδική. Από τους παραδοσιακούς ρυθμούς του τανγκό μέχρι τις σύγχρονες τέχνες και τη γαστρονομία (εδώ θα πιείς κάποια από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου ενώ φας κάποιες από τις νοστιμότερες και πιο ακριβές μοσχαρίσιες κοπές του πλανήτη οι οποίες θα φέρουν ρίγη συγκίνησης στον ουρανίσκο σου), η πόλη αναδεικνύει μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά κι ένα εκρηκτικό ταμπεραμέντο που όμοια τους σπάνια συναντάς.

Συνολικά, το Μπουένος Άιρες προσφέρει μια αλησμόνητη εμπειρία που αξίζει να ζήσει κάθε ταξιδιώτης. Παρόλα αυτά όπως κάθε once in a lifetime ταξίδι έτσι κι αυτό χρήζει μεγάλης αποταμίευσης προκειμένου να ανταποκριθείς στα μεγάλα του έξοδα. Για αυτόν τον λόγο κι εμείς πριν από σένα –για σένα- τα βάλαμε κάτω, τα υπολογίσαμε και βρήκαμε τον πλέον οικονομικό τρόπο για να βρεθείς στην αργεντίνικη πρωτεύουσα γιατί ξέρουμε ότι στον ελεύθερο σου χρόνο γκουγκλάρεις πόσο καιρό μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος με ένα νεφρό.

Απευθείας πτήσεις παίζουν;

Δυστυχώς δεν σου έχουμε καλά νέα εδώ. Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις που να συνδέουν την αθηναϊκή πρωτεύουσα με το Μπουένος Άιρες, επομένως πρέπει να οπλιστείς με υπομονή καθώς είναι βέβαιο ότι θα χρειαστείς τουλάχιστον μία ανταπόκριση μέχρι να φτάσεις στην πρωτεύουσα της Αργεντινής και να το ζήσεις Μπουενοσαιρεσίτικα.

Τransit γιατί έτσι μας αρέσει

Κάπου εδώ θα χρειαστεί να ρίξουμε υπότιτλους για να δουν το ταξιδιωτικό φως τους κι όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις πτήσεις με ανταπόκριση. Έχουμε και λέμε λοιπόν, το transit σου δίνει τη δυνατότητα να κλείσεις πτήση με ενδιάμεσο σταθμό, μέσω μίας αεροπορικής εταιρείας η οποία αναλαμβάνει τόσο το κόστος όσο και την ευθύνη, εφόσον οι δύο πτήσεις σου δεν καταφέρουν να συναντηθούν. Αν είσαι αγχώδης και φοβάσαι μην τυχόν καταλήξεις να κοιμάσαι στις όχι και τόσο αναπαυτικές καρέκλες του αεροδρομίου μέχρι να βρεθεί λύση με τις πτήσεις σου, τότε το transit μοιάζει η ενδεδειγμένη λύση για να πετάξεις διώχνοντας μακριά τις σκοτούρες σου.

Ο πιο οικονομικός τρόπος για να βρεθείς στο Μπουένος Άιρες είναι να πετάξεις με την Delta Airlines, αναχωρώντας στις 24 Μαΐου από το Ελευθέριος Βενιζέλος σε ένα ταξίδι συνολικής διάρκειας 26 ωρών και 35 λεπτών. Βλέπεις θα χρειαστεί να κάνεις μια ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο Τζ. Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης (η πτήση μέχρι εκεί διαρκεί περί τις 11 ώρες) κι από εκεί να πετάξεις προς το Μινίστρο Πιταρίνι του Μπουένος Άιρες (με τη συγκεκριμένη πτήση να διαρκεί κάτι λιγότερο από 11 ώρες).

Η επιστροφή σου αν επιλέξεις τη συγκεκριμένη πρόταση έχει δρομολογηθεί για τις 4 Ιουνίου με τη συνολική διάρκεια του ταξιδιού να αγγίζει τις 28 ώρες και 35 λεπτά, με ενδιάμεσο σταθμό στις πτήσεις σου και πάλι τη Νέα Υόρκη. Το συνολικό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και για τις 4 πτήσεις ανέρχεται στο ποσό των 689€.

DIY μπας και γλιτώσουμε κανένα ευρώ!

Το DIY στην ουσία σημαίνει: «καν’ το μόνος σου», δηλαδή βρες και κλείσε 2 ή και 3 διαφορετικά πήγαινε έλα εισιτήρια – ανάλογα τις ενδιάμεσες στάσεις που θα επιλέξεις να έχεις μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου- μέσω low cost αεροπορικών εταιρειών προκειμένου να περιορίσεις κάπως το συνολικό κόστος των πτήσεων. Αν είσαι ζεν και δεν αγχώνεσαι μην τυχόν καταλήξεις σαν τον Τομ Χανκς στο Terminal τότε πρόσω ολοταχώς και μη σε μέλλει τίποτα.

Το μόνο που θα σου ζητήσουμε είναι να φροντίσεις να υπάρχουν αρκετές ώρες μεταξύ των πτήσεων, προκειμένου να είσαι καλυμμέν@ ακόμη και σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης μιας από τις πτήσεις σου.

Σε αυτή την περίπτωση σου προτείνουμε να πάρεις την πτήση της ITA Airways που αναχωρεί για Ρώμη (συνολική διάρκεια πτήσης 1 ώρα και 50 λεπτά) στις 17 Ιουνίου. Από εκεί θα συνεχίσεις για Μπουένος Άιρες με μια άλλη πτήση της ITA Airaways ( συνολική διάρκεια πτήσης 14 ώρες) με το ταξίδι σου για την αργεντίνικη πρωτεύουσα να φτάνει συνολικά στις 33 ώρες.

Με αντίστοιχο τρόπο θα επιστρέψεις από Μπουένος Άιρες στην Αθήνα πάλι με την ITA Airways, με ενδιάμεση στάση στη Ρώμη και συνολική διάρκεια ταξιδιού κάτι παραπάνω από 17 ώρες. Το συνολικό κόστος των 4 αεροπορικών εισιτηρίων ανέρχεται στα 722€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v