Φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα

Αν ψάχνεις φυτά για να ομορφύνουν το σπίτι ή το γραφείο τότε αυτό το άρθρο της κηπουρικής ομάδας του in2life είναι για σένα. Παμ.

Φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα

Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης κι οι αυλές, τα μπαλκόνια και οι κήποι ανθίζουν χαρίζοντάς μας ινσταγκραμικές φωτογραφίες, ενώ συγχρόνως αυξάνουν κατακόρυφα τις πωλήσεις των αντισταμινικών –άτιμη αλλεργία μας έχεις γονατίσει- με τους φαρμακοποιούς να τρίβουν πάλι τα χέρια τους. Ενώ η εικόνα των ολάνθιστων ανοιξιάτικων τοπίων, μοιάζει μαγική απαιτείται δυστυχώς αρκετός χρόνος κι ακόμη περισσότερη φροντίδα για τη δημιουργία και τη διατήρησή τους. Η τεμπέλικη κηπουρική ομάδα του in2life έχει μια λύση που συνδυάζει το τερπνό των πράσινων γωνιών μετά του ωφελίμου της ελάχιστης φροντίδας. Έλα να σου μιλήσουμε για τα φυτά εσωτερικού χώρου που θα ομορφύνουν το σπίτι αλλά και το γραφείο σου χωρίς να απαιτούν από σένα να τα φροντίζεις ιδιαίτερα.

Καλαθέα Ορνάτα

Η Καλαθέα Ορνάτα κατάγεται από την Βραζιλία και αποτελείται από πολλά είδη τα οποία εμφανίζουν πολύπλοκα σχέδια σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου. Η κάτω επιφάνεια των φύλλων έχει εντυπωσιακή βυσσινή απόχρωση, κάτι που κάνει το φυτό να φαίνεται πολύ όμορφο και ξεχωριστό. Σε ύψος μπορεί να φτάσει και το 1 μέτρο. Αξίζει να γνωρίζεις ότι συν τοις άλλοις καθαρίζει και την ατμόσφαιρα. Θέλει ημισκιερή θέση και μετριασμένο πότισμα. Από 10,50€.

Σπαθίφυλλο

Ξεχωρίζει με τα όμορφα λευκά λουλούδια που δημιουργούν ωραία αντίθεση με το σκούρο πράσινο χρώμα των φύλλων του. Αγαπά το φως, και έχει μέτριες ανάγκες ως προς το νερό χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Η συντήρηση του Σπαθίφυλλου στο σπίτι ή στο γραφείο δεν είναι δύσκολη καθώς δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από εχθρούς και ασθένειες. Πέρα όμως από τις καλλωπιστικές ιδότητες έχει και μία ακόμα: ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των φυτών που ‘καθαρίζουν’ την ατμόσφαιρα των εσωτερικών χώρων από αέριους ρύπους και τοξίνες (όπως το βενζόλιο και το μονοξείδιο του άνθρακα) εμπλουτίζοντάς την ταυτόχρονα με οξυγόνο. Η τιμή τους ξεκινά από 5,90€.

Σανσεβιέρια – Sansevieria

Η Sansevieria είναι από τα πιο γνωστά φυτά εσωτερικού. Αυτό οφείλεται στην μεγάλη ανθεκτικότητά της και στην ικανότητά της να προσαρμόζεται σε όλες τις θέσεις και συνθήκες. Επίσης γνωστή ως "γλώσσα της πεθεράς", είναι ανθεκτική σε σκοτάδι και χρειάζεται ελάχιστο πότισμα. Είναι ιδανική για αρχάριους κηπουρούς. Την βρίσκεις από 8€.

Πόθος

Το Epipremnum aureum έχει μεγάλα, γυαλιστερά πράσινα φύλλα με κίτρινες κηλίδες που η χαρακτηριστική τους ιδιότητα είναι ο καθαρισμός του αέρα. Ο χρυσός πόθος είναι φυτό που μπορεί να ανεχτεί και χαμηλότερες εντάσεις φωτισμού, χωρίς να χάσει το χρώμα του και είναι πολύ εντυπωσιακός όταν χρησιμοποιείται ως κρεμαστό φυτό.  Πρόκειται για ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά που μπορείτε να έχετε στο σπίτι. Αναπτύσσεται εύκολα σε σκιερές περιοχές και αντέχει σε πολλά περιβαλλοντικά στοιχεία. Μπορείς να το βρεις από 7€.

Ανθούριο

Το φυτό Ανθούριο είναι ένα πανέμορφο και αγαπημένο τροπικό φυτό που κατάγεται από το Μεξικό, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και την Καραϊβική. Ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερα γυαλιστερά, πράσινα φύλλα σε σχήμα καρδιάς ενώ αντοπίζεται σε διάφορες αποχρώσεις όπως κόκκινο, ροζ, κίτρινο, πράσινο και πορτοκαλί. Αξίζει να γνωρίζεις ότι αναπτύσσεται εύκολα σε σκιερές ή ημισκιερές περιοχές ενώ  χρειάζεται σχετικά λίγο πότισμα. Μπορείς να βρεις από 11,30€.

Ζάμια – Zamioculcas zamiifolia

Από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές φυτών εσωτερικού χώρου δηλαδή σπιτιών αλλά και γραφείων. Οι χαμηλές απαιτήσεις φροντίδας του, το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για εκείνους τους ξεχασιάρηδες αρχάριους κηπουρούς που έχουν την τάση να ξεραίνουν τα πάντα.

Ο Zamioculcas zamiifolia –όπως είναι η επιστημονική του ονομασία-έχει μικρά αλλά φαρδιά, σκούρα πράσινα, γυαλιστερά φύλλα με λεπτούς μίσχους και σίγουρα θα δώσει μια όμορφη πράσινη νότα στο σπίτι ή στο γραφείο σου. Η τιμή του στα 15€. 

Κάκτοι

Πάμε τώρα στους βασιλιάδες των φυτών εσωτερικού χώρου. Οι κάκτοι είναι πολύ ανθεκτικοί και αντέχουν σε ξηρασία και χρειάζονται όπως πιθανόν να γνωρίζεις ήδη αμελητέο πότισμα. Είναι ιδανική επιλογή για όσους έχουν περιορισμένο χρόνο για φροντίδα φυτών. Μπορείς να βρεις κακτάκια από 2,20€ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v