Ένας ιερέας στην Ιταλία κηρύττει σε μπαρ γιατί στην εκκλησία του δεν έχει κόσμο

Ένας ιερέας από τη Σαρδηνία, βρήκε έναν κάπως περίεργο τρόπο για να μαζέψει ποίμνιο, κηρύττοντας τον λόγο του Θεού σε μπαρ.

Ένας ιερέας στην Ιταλία κηρύττει σε μπαρ γιατί στην εκκλησία του δεν έχει κόσμο

Ο πατέρας Αντόνιο Μαρία Τσόσου, είναι ένας ιερέας από την Σαρδηνία που ζει και κηρύττει στην πόλη Μπίτι, εδώ και περίπου επτά χρόνια. Ο γνωστός και ως Ντον Τοτόνι, ιερέας βρήκε έναν κάπως παράδοξο τρόπο προκειμένου να προσεγγίσει τους πιστούς της περιοχής του οι οποίοι δεν έρχονται συχνά στην εκκλησία του, παρά μόνο όταν πρόκειται για γάμους, κηδείες και γιορτές. Αποφάσισε λοιπόν να πηγαίνει στα μπαρ της περιοχής ώστε να κηρύττει τον λόγο του Θεού παρουσιάζοντας ένα φυλλάδιο με τον εμπνευσμένο τίτλο: «μισό λίτρο Ευαγγέλιο, μιλώντας για τον Ιησού».

«Το όραμά μου για τη θρησκεία δεν ήταν ποτέ να λειτουργώ πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός σκευοφυλακίου ή να περιμένω τον κόσμο να αρχίσει να έρχεται στη λειτουργία», δήλωσε σχετικά ο Ντον Τοτόνι σε συνέντευξή του στην Telegraph, ενώ πρόσθεσε ότι: «πάντα ήθελα να βρίσκομαι ανάμεσα στους ανθρώπους. Πρέπει να είσαι στην εκκλησία, αλλά πρέπει επίσης να βγεις εκεί όπου ζουν οι άνθρωποι».

Κατόπιν σχετικής ερώτησης ο ιερέας απάντησε πως: «ο κόσμος καλωσόρισε αυτή την πρόταση, με ακούει με συμπάθεια και σεβασμό για περίπου 40 λεπτά και στο τέλος πίνουμε μία ή δύο μπίρες μαζί».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v