Και για καλοκαίρι, για πού λέτε;

Στην Ανάφη, την Κρήτη, την Κεφαλονιά και τη Μάνη, τσεκάρουμε από τώρα τιμές δωματίων και κάνουμε τα πρώτα μας καλοκαιρινά όνειρα.

Και για καλοκαίρι, για πού λέτε;

Επειδή ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς να κάνουμε τα πρώτα μας σχέδια για διακοπές, ρίχνουμε ιδέες στο τραπέζι και κλεφτές ματιές στις τιμές των δωματίων για Ιούλιο, σε μερικούς από τους πιο αγαπημένους μας καλοκαιρινούς προορισμούς.

Στην Κρήτη, σύντεκνοι

Γίνεται τέλειο road trip αν έχεις πολλές μέρες στη διάθεσή σου και πολλή όρεξη για εξερευνήσεις, αλλά έχει και μέρη να αράξεις μουρμουρίζοντας «εν τω κουνώ απ’ επαέ» αν αυτό είναι που ονειρεύεσαι για τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Από την μαγική πόλη των Χανίων και τις παραλίες γύρω της μέχρι το πιο χαλαρών τόνων Ρέθυμνο και τις απέραντες αμμουδιές του νότου του, και από εκεί στα μοναδικά τοπία του Λασιθίου και τη ζωντάνια του Ηρακλείου, ό,τι και αν ψάχνεις θα το βρεις στη λεβεντογέννα… και θα το συνοδεύσεις με μεγατόνους ρακής, τρώγοντας το βάρος σου σε απάκι και οφτό.

Πόσο να κάνουν τα δωμάτια; Με μια πρώτη ματιά, βρήκαμε ωραίες τιμές στην παλιά πόλη των Χανίων (61€ το δίκλινο στο Earini Rooms), και του Ρεθύμνου (56€ το δίκλινο στο Preveli Apartments), στη Σητεία (67€ το δίκλινο με πρωινό στο Elysee) και στην παραλία του Μόχλου (56€ το δίκλινο στο Chez Cecile).

Στην Ανάφη για κυκλαδίτικα τοπία και ατελείωτα ξενύχτια

Η μικρή, τοσοδούλα Κυκλάδα είναι τα τελευταία χρόνια ο δημοφιλέστερος προορισμός για παρέες 25-30άρηδων που θέλουν να βλέπουν τον ήλιο να ανατέλλει χορεύοντας, και να βουτάνε το επόμενο πρωί (εντάξει, μεσημέρι) σε κρυστάλλινα, κυκλαδίτικα νερά με φόντο τα λευκά σπιτάκια της Χώρας και τις ξερολιθιές του άγριου αλλά τόσο γοητευτικού τοπίου. Θα τολμήσουμε να πούμε ότι η Ανάφη είναι τα Κουφονήσια του 21ου αιώνα, και αν είσαι από εκείνους που γκρινιάζουν πως στα Κουφονήσια «η φάση δεν είναι πια όπως παλιά», επιβάλλεται να της δώσεις μια ευκαιρία.

Πόσο να κάνουν τα δωμάτια; Εδώ δεν έχουμε εξίσου καλά νέα με την Κρήτη. Από 100€ το δίκλινο ξεκινούν τον Ιούλιο διαμερίσματα όπως αυτό, από 140€ αυτό στη Χώρα, και από 112€ τα δίκλινα του Meltemi Studios.

Στη Μάνη για να μην μπλέκεις με ακτοπλοϊκά

Καρτποσταλικές παραλίες θέλεις; Έχει. Γραφικά χωριά να σουλατσάρεις τα απογεύματα; Έχει. Διαδρομές και εναλλαγές τοπίων και πραγμάτων να κάνεις και να δεις; Άλλο τίποτα. Κουζίνα που δεν θα βρεις αλλού; Απ’ αυτή κι αν έχει. Διάλεξε για βάση σου ένα από τα χωριά (δύσκολη επιλογή, ξέρουμε: Αν θέλεις ζωή τα βράδια πήγαινε στην Αρεόπολη, αν είσαι για πιο ήσυχες καταστάσεις Οίτυλο ή Λιμένι) και ξεκίνα να φτιάχνεις λίστα με αξιοθέατα και εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις από εδώ - 12 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη (λακωνική) Μάνη 

Πόσο να κάνουν τα δωμάτια; Από 61€ ξεκινούν τα δίκλινα στον Ξενώνα Θαλής στο Σκουτάρι, από 87€ στο Mani Hotel στην Αρεόπολη, από 85€ στο Alepis επίσης στην Αρεόπολη από 82€ στο Ambelos View στον Κότρωνα. 

Στην Κεφαλονιά γιατί σαν το Ιόνιο δεν έχει

Τα απόλυτα τιρκουάζ νερά του Ιονίου κάνουν την τέλεια αντίθεση με τις καταπράσινες βουνοπλαγιές του Αίνου, δημιουργώντας τοπία που θυμίζει πίνακες ζωγραφικής. Στα highlight της Κεφαλονιάς περιλαμβάνονται η εκπληκτική παραλία του Μύρτου με το φαντασμαγορικό της ηλιοβασίλεμα, το Ξι με την κατακόκκινη άμμο του, το χρωματιστό χωριουδάκι της Άσσου, το μαγευτικό Σπήλαιο της Μελισσάνης, οι απολαυστικές διαδρομές στον Εθνικό Δρυμό του Αίνου και βέβαια η κεφαλονίτικη κουζίνα, που συνδυάζεται απαραίτητα με τα ξακουστά και κοσμαγάπητα κρασιά της.

Πόσο να κάνουν τα δωμάτια; Καλές τιμές βρήκαμε για τον Ιούλιο στο Mina’s Apartments στα Διβαράτα (από 70€ το δίκλινο) στο Ariston Apartments (από 66€ το δίκλινο) στο B&D 1 στη Ζόλα (από 66€ το δίκλινο) και στο City Apartment στο Ληξούρι (από 61€ το δίκλινο).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v