Τα πιο ακριβά τυριά στον κόσμο

Αν είσαι cheese-lover τότε δεν απαγορεύεται να ονειρεύεσαι πώς κάποια στιγμή θα μπορέσεις να δοκιμάσεις τα ακριβότερα τυριά του πλανήτη.

Τα πιο ακριβά τυριά στον κόσμο

Αν είσαι τυρολάγνος, τότε σίγουρα πρέπει να αισθάνεσαι τυχερός στην τοποθεσία Ελλάδα, αφού η χώρα μας και δη τα νησιά μας φημίζονται για τα εξαιρετικά τυριά που παράγουν και μας κάνουν υπερήφανους σε όλο τον κόσμο

Σαν σωστοί cheese lovers αναζητούμε πάντοτε νέες τυρένιες γεύσεις καβατζάροντας λίγο από το μπάτζετ μας κάθε μήνα γιατί έχουν ακριβύνει τα άτιμα. Κάποια μάλιστα από αυτά είναι απλησίαστα αφού η τιμή τους μοιάζει απαγορευτική για τους κοινούς θνητούς. Εμείς ωστόσο δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε για αυτό και συγκεντρώσαμε τα πιο ακριβά τυριά του κόσμου, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή.

Cabrales

Το μπλε τυρί cabrales έρχεται από τη βόρεια Ισπανία και μπορεί να περηφανεύεται ότι κέρδισε τον  τίτλο του ακριβότερου τυριού στον κόσμο, μιας και ένα «κεφάλι» 2,2 κιλών πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 30.000€.

Caciocavallo Podolico

Το Caciocavallo Podolico είναι μία από τις πιο ακριβές ποικιλίες του κόσμου Ο λόγος είναι ότι παράγεται αποκλειστικά από το γάλα των αγελάδων Podolica που εκτρέφονται σε περιοχές της Νότιας Ιταλίας και οι συσκευασίες ωρίμανσης 10 ή 12 ετών που κυκλοφορούν μπορούν να φτάσουν έως και τα 1100€ το κιλό.

Pule Cheese

Το Pule φτιάχνεται σε μία και μόνο φάρμα, στην περιοχή Zasavica της βορειοδυτικής Σερβίας από γάλα γαϊδούρας- η οποία ανήκει πλέον στα προστατευόμενα είδη- με την τιμή του να πλησιάζει τα 1000€ το κιλό.

Moose Cheese

To συγκεκριμένο τυρί παρασκευάζεται από το γάλα ενός συγκεκριμένου ελαφιού από το Bjurholm της Σουηδίας και κοστίζει περί τα 800€ το κιλό.

White Stilton Gold cheese

Το Stilton έχει πάρει το όνομά του από έναν τύπο μούχλας με την οποία φτιάχνεται. Για την εξωφρενική τιμή του, που αγγίζει μερικές φορές και τα 1000€ το κιλό ευθύνονται τα φύλλα βρώσιμου χρυσού που περιέχει.

Wyke Farms Cheddar

Παρασκευάστηκε το 1861 από την οικογένεια Wyke Farms στη Μεγάλη Βρετανία και είναι διάσημο για την έντονη γεύση του αλλά και την τιμή του που αγγίζει τα 350€ το κιλό.

Extra Old Bitto

Κινέζικο τυρί που αποτελεί γευστικό σημείο αναφοράς για τους τυρολάγνους όλου του πλανήτη το Extra Old Bitto έχει μια διόλου ευκαταφρόνητη τιμή που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 300€ το κιλό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v