Οι μεγάλοι stars που έκαναν τεράστια καριέρα στα 80s

Ο Michael Jackson, η Madonna, o George Michael, o Harrison Ford και τα άλλα παιδιά που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στα 80s.

Οι μεγάλοι stars που έκαναν τεράστια καριέρα στα 80s

Θα θέλαμε να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας και σου υποσχόμαστε πως θα περάσεις πολύ καλά. Θέλουμε να κλείσεις τα μάτια και να γυρίσεις πίσω στη δεκαετία του 1980. Αν δεν είχες γεννηθεί του λόγου σου τότε, θα θέλαμε να σκεφτείς κάποιον αγαπημένο star εκείνης της εποχής. Αν πάλι δεν μπορείς να σκεφτείς κανέναν, μη σκιάζεσαι, εμείς θα καθαρίσουμε για άλλη μια φορά, κάνοντας μια μίνι αναδρομή στα ανδραγαθήματα των μεγαλύτερων stars των 80s.

Michael Jackson

Mέσα στη δεκαετία του '80, ο Michael Jackson έκανε την εκπληκτική μετάβαση κι από "Πρίγκιπας της Σόουλ" έγινε εν μια χρονιά ο μεγαλύτερος σούπερσταρ του πλανήτη. Το άλμπουμ "Thriller" (1982) έγινε το πιο επιτυχημένο όλων των εποχών, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 66 εκατομμύρια αντίτυπα. Τα singles του όπως το "Billie Jean" και το "Beat It" έκαναν επίσης τεράστια επιτυχία. Η σκηνική του παρουσία ήταν μοναδική, ενώ τα βίντεο του άλμπουμ μέχρι και σήμερα τερματίζουν τα views στο YouTube – όπως το Beat It που έχει ξεπεράσει τις 1 δισεκατομμύριο θεάσεις. Ο Michael Jackson κατέκτησε τα 80s με μοναδικό τρόπο κι είναι σίγουρα αναντικατάστατος στη μνήμη των θαυμαστών του.

Madonna

Η Madonna ήταν ξεκάθαρα μια από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες των '80s. Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ "Madonna" το 1983, ενώ το "Like a Virgin" το 1984 απογείωσε την καριέρα. Η εκκεντρική της στυλιστική προσέγγιση και τα προβοκατόρικα βίντεο την καθιέρωσαν ως "Βασίλισσα της Ποπ". Τα τραγούδια της όπως το "Material Girl" και το "Like a Prayer" έγιναν ύμνοι της εποχής. Η Madonna διαμόρφωσε τη μουσική και ποπ κουλτούρα, υπογράφοντας ως μία από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες όλων των εποχών.

Tom Cruise

Κατά τη δεκαετία του '80, ο Tom Cruise αναδείχθηκε ως μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές προσωπικότητες. Ξεκίνησε τη δεκαετία με την επιτυχία του "Risky Business" (1983), αλλά έγινε πραγματικό αστέρι με την ταινία "Top Gun" (1986), που τον έκανε παγκοσμίως αναγνωρίσιμο. Ακολούθησε το "The Color of Money" (1986), όπου συνεργάστηκε με τον Paul Newman. Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν με το "Rain Man" (1988), που του χάρισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Eddie Murphy

Ο Eddie Murphy αναδείχθηκε ως μία από τις πιο επιδραστικές κωμικές φυσιογνωμίες των '80s. Ξεκίνησε με το "Saturday Night Live" όπου έγινε δημοφιλής για τις χαρακτηριστικές ερμηνείες του. Η κινηματογραφική του καριέρα ξεκίνησε με τις ταινίες "48 Hrs." (1982) και "Trading Places" (1983). Το 1984, το "Beverly Hills Cop" έκανε τον Murphy ακόμη δημοφιλέστερο, αφού έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις της χρονιάς. Για πολλούς ήταν ο σημαντικότερος κωμικός των 80s χάρη στο βιτριολικό χιούμορ του, τις μπριόζικες ερμηνείες του και τις ασυναγώνιστες μιμήσεις του.

George Michael

Ο George Michael κατάφερε να καθιερωθεί ως μία από τις φωνές της δεκαετίας του '80. Ξεκίνησε ως μέλος των Wham!, όπου τα τραγούδια όπως το "Wake Me Up Before You Go-Go" και το "Last Christmas" γνώρισαν τεράστια επιτυχία. Η σόλο καριέρα του ξεκίνησε με το "Faith" το 1987, το οποίο βρέθηκε κατευθείαν στη θέση Νο.1 των charts. Ο George Michael έντυσε τη δεκαετία με τη χαρακτηριστική του φωνή και το στιλ του, αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στη μουσική βιομηχανία.

Sylvester Stallone

Μπορείς να φανταστείς κάποιον άλλο ηθοποιό που ενσάρκωσε δύο από τους πιο εμβληματικούς κινηματογραφικούς ήρωες όλων των εποχών σε μια δεκαετία; Επίτρεψέ μας να σου συστήσουμε τον Sylvester Stallone. Ο Sly κατάφερε να γιγαντώσει το brand του Rocky μέσα από τις ταινίες "Rocky III" (1982) και το "Rocky IV" (1985), χαρίζοντας μας κάποιες από τις πιο αξιομνημόνευτες σκηνές στην καριέρα του Italian Stallion. Ταυτόχρονα, ο John Rambo στο “Rambo: First Blood” (1982) "Rambo: First Blood Part II" (1985) έγινε το απόλυτο σύμβολο της δράσης. Με το "Cobra" (1986) και το "Over the Top" (1987), απλά επιβεβαίωσε πως εκείνη την περίοδο ο Stallone είχε το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Whitney Houston

Η εκπληκτική φωνή της Whitney Houston έκανε επιτυχία τα τραγούδια της όπως το "I Wanna Dance with Somebody" και το "I Will Always Love You," καθιερώνοντας την ως μια από τις μεγαλύτερες φωνές της δεκαετίας.

Το ντεμπούτο άλμπουμ της, "Whitney Houston" (1985), κατέκτησε τα charts και περιλάμβανε τα σούπερ χιτ "Saving All My Love for You" και "How Will I Know". Το 1987, το "Whitney" σημείωσε επίσης μεγάλη επιτυχία με τα "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)" και "Didn't We Almost Have It All". Η αγγελική φωνή της κι η πανέμορφη παρουσία της σφράγισε τις αναμνήσεις όσων την είδαν ή την άκουσαν στα τιμημένα 80s.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v