10 καλοί λόγοι για να βγεις Αγία Παρασκευή

Τα καφέ, οι πράσινες αυλές, τα ρακομελάδικα, τα νόστιμα στέκια, τα «μυστικά» της μπιστρό και όλα όσα κάνουν την Αγία Παρασκευή μια γειτονιά για να δεις και να βγεις.

10 καλοί λόγοι για να βγεις Αγία Παρασκευή

Έχει πράσινο, έχει καφέ, έχει ταβέρνες, έχει τα πάντα όλα και… συμφέρει. Η Αγία Παρασκευή είναι ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές σου εξόδους και οι παρακάτω λόγοι θα σε πείσουν να την επισκεφτείς ξανά και ξανά.

Η αυλή του Big Spoon 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by bigspoon (@bigspoon_ath)

Παντός καιρού, με άνετα τραπεζάκια και το «πράσινο» φόντο, η αυλή του all day bar είναι ό,τι πρέπει για χειμώνα/καλοκαίρι, το ίδιο και ο μυρωδάτος καφές TAF που σερβίρει σε μεγάλη ποικιλία, το λαχταριστό brunch με τις φοβερές ομελέτες και τα pancakes, αλλά και τα ωραία ποτά και κοκτέιλ. Το «μεγάλο κουτάλι» είναι το απόλυτο στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας. Το απλό ποτό στα 7€.

Η φάση στο Play – Πλέει 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pleei Play Café Bar (@play.pleei)

Εδώ θα νιώσεις σαν να είσαι ξανά φοιτητής. Xαλαρό κλίμα, ιδιαίτερη διακόσμηση, νεαρόκοσμος και ωραίες μουσικές, διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του πιο αγαπημένου «μυστικού» στεκιού της Αγίας Παρασκευής. Ανοίγει το πρωί για καφεδάκια και σνακ και παραμένει ανοικτό ως πολύ αργά για μπίρες και κοκτέιλ. Το απλό ποτό στα 7€.

Το κουκλίστικο Σεμεδάκι 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Σεμεδάκι 🎈 (@semedaki_cafe)

Καφέ η Αγία Παρασκευή έχει πολλά και όμορφα, όμως αυτό το μικρό μπιστρό θα σε γοητεύσει με την ατμόσφαιρα γειτονιάς που αποπνέει, με το όμορφο εσωτερικό του με σεμεδάκια και λουλούδια σε βάζα, αλλά και με την μίνι αυλή του που είναι ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές ημέρες. Μην αμελήσεις να δοκιμάσεις τη σπιτική τους λεμονάδα, αλλά και τα χειροποίητα κέικ.

Τα κεμπάπ και το παστουρμαλί στην αυλή του Σισλί  

Σε ένα πετρόκτιστο σπίτι με όμορφη αυλή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, η πολίτικη κουζίνα βρίσκει όμορφο καταφύγιο στο Σισλί. Εδώ θα δοκιμάσεις εξαιρετικό κεμπάπ Αδάνα καυτερό, σουτζουκάκια σχάρας μυρωδάτα, δροσερό ταμπουλέ με φρεσκοκομμένο μαϊντανό, ισλί κεφτέ, εξαιρετικό χιουνκιάρ μπεγεντί, παραδοσιακό μαντί και καυτερές πιπεριές μουχαμάρα. Συνοδεία κρασιού ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο, περίπου.

Το γαμοπίλαφο στα Ρωμανάκια 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΤΑ ΡΩΜΑΝΑΚΙΑ (@ta_romanakia)

Τραπεζάκια που απλώνονται στην πλατεία απέναντι, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και λιχουδιές της λεβεντογέννας. Στα Ρωμανάκια θα ανακαλύψεις τις νοστιμιές της Κρήτης, με αποκορύφωμα το φοβερό γαμοπίλαφο, πιλάφι του Καπλανογιώργη το λένε εδώ- με λεμονάκι τόσο όσο, φτιαγμένο με βελούδινο ζυγούρι. Δοκίμασε επίσης οφτό αρνάκι, ψημένο σε κληματόβεργες στο φούρνο, ριφάκι, κατσικάκι δηλαδή στην κατσαρόλα με διάφορα χόρτα από την Κρήτη και κοκκινιστές μακαρούνες με μοσχαράκι και ανθόγαλο. Λογαριασμός περί τα 20€ με ρακή.

Το μπιφτέκι του Μωριά

Παραδοσιακή ταβέρνα, κλασσικό μενού, φιλική ατμόσφαιρα, αυλή με χαλικάκι. Ο Μωριάς αποτελεί τον ορισμό της ταβέρνας – ψησταριάς και σερβίρει συγκλονιστικό μπιφτέκι στα κάρβουνα και εξαιρετικά παϊδάκια, μαζί φυσικά με όλα τα must μιας κλασικής, παραδοσιακής ταβέρνας που σέβεται τον εαυτό της – φρεσκοκομμένες πατάτες, κοντοσούβλι, χορταρικά σαλάτα κ.α. λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με κρασί.

Τα μερακλίδικα μεζεδάκια στη Μαρμίτα 

Παλιάς κοπής μεζεδοπωλείο με ζωντανή μουσική, η Μαρμίτα θα σου θυμίσει πως στα απλά και τα λιτά βρίσκεται η γοητεία. Πιάσε θέση στα τραπεζάκια της και παράγγειλε εξαιρετικά χειροποίητα μεζεκλίκια, όπως κεφτεδάκια με πατάτες τηγανιτές, καλαμαράκι τηγανιτό, χοιρινή τηγανιά, μοσχαρίσιο συκώτι, πανσέτα και φρέσκα τηγανιτά ψαράκια ημέρας. Λογαριασμός στα 15-18€ για τσιμπολόγημα με ουζάκια.

Τα ρακόμελα στο Μέλυδρον 

Στέκι από εκείνα που χαίρεσαι να ανακαλύπτεις το Μέλυνδρον είναι ό,τι πρέπει για κρασιά, τσιπουράκια και ρακόμελα με την παρέα, συνοδεία οικονομικών ποικιλιών με κρεατικά που μπαίνουν στη μέση και συνοδεύουν αρμονικά την κατανάλωση αλκοόλ. Ρώτα τους για το επιδόρπιο, το μπανόφι είναι εξαιρετικό. Λογαριασμός στα 10-15€ για τσιμπολόγημα και μπόλικο ρακόμελο.

Οι craft μπίρες στο Sorry Mom

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sorry Mom Taproom (@sorrymom_taproom)

Ανανεώθηκε και μεταμορφώθηκε σε ένα ωραιότατο beer bar για ποιοτικό, craft ζύθο με τραπεζάκια έξω, εκεί όπου παλιά αράζαμε με μπίρες ανά χείρας. Στις βρύσες του φιλοξενούνται εκλεκτές ετικέτες από την εγχώρια και διεθνή μπιρο-σκηνή, σε διάφορα μεγέθη για να δοκιμάσεις λίγο από όλα χωρίς να πληρώσεις πολλά. Φιλοξενεί και Dj set με χιπ χοπ, punk ή μέταλ προσανατολισμό. Τιμές από 5€ το ποτήρι.

Και τα κοκτέιλ στο Alcohole

Ακριβώς δίπλα, η ίδια παρέα έχει στήσει εδώ και χρόνια ένα από τα πιο οικονομικά κοκτέιλ μπαρ της πόλης με πληθώρα επιλογών για κάθε ουρανίσκο. Με μόλις 5€ απολαμβάνεις σε πλαστικό ποτηράκι και αράζεις στην πλατεία απέναντι επιλογές όπως το Σπούτνικ με βότκα, άπερολ, προσέκο και σόδα με γεύση γκρέιπφρουτ, MRNΑ με λευκό και μαύρο ρούμι, λικέρ φουντούκι και λικέρ φρούτα του πάθους και κλασικό Ζόμπι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v