Κι άσε το τζάκι να καίει σε υπέροχα σπιτάκια στην Πελοπόννησο

Απολαμβάνουμε τα τελευταία κρύα μαζί με την παρέα μας πιάνοντας μια ζεστή θεσούλα μπροστά από το τζάκι σε παραδοσιακούς ξενώνες και σπιτάκια της Πελοποννήσου.

Κι άσε το τζάκι να καίει σε υπέροχα σπιτάκια στην Πελοπόννησο

Διανύουμε πλέον το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου κι έχουμε ήδη μπει αν μας ρωτάς σε πασχαλιάτικο mood, μετρώντας αντίστροφα για τσουρέκια, κόκκινα αυγά κι αρνί στη σούβλα. Παρόλα αυτά το κρύο δεν μας έχει αποχαιρετήσει ακόμη, για αυτό όποτε μας δίνεται η ευκαιρία για μια χουχουλιάρικη εκδρομή παίρνουμε το ταίρι μας, ή την παρεούλα μας αγκαζέ και οδεύουμε προς παραδοσιακά τζακάτα σπιτάκια για να το ζήσουμε ζεστά. Η Πελοπόννησος με τις πανέμορφες πόλεις και τα υπέροχα χωριουδάκια της μοιάζει πάντοτε ιδανική αφορμή για εκδρομή επομένως, φύγαμε προς τα εκεί.

Ξενώνας Παλαιόκαστρο στα Τρίκαλα Κορινθίας

Ούτε δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, τα Τρίκαλα Κορινθίας, είναι η τέλεια αφορμή για να ξεσηκωθούμε και να οργανώσουμε μια ολιγοήμερη απόδραση σε υψόμετρο μεταξύ 900 και 1.100 μέτρων. Άνω, Κάτω και Μεσαία Τρίκαλα τα τρία χωριουδάκια με τις πετρόκτιστες πλατείες, τα υπερ-αιωνόβια πλατάνια τους παραδοσιακούς ξενώνες και τα ευωδιαστά ταβερνάκια φτιάχνουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Ο ξενώνας Παλαιόκαστρο βρίσκεται σε μια κεντρική τοποθεσία στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, δίπλα σχεδόν στην κεντρική πλατεία. Προσφέρει ρουστίκ διαμερίσματα και στούντιο με θέα στο βουνό, τζάκι και μικρή κουζίνα. Εδώ όπως καταλαβαίνεις κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο, με τον ξενώνα να εναρμονίζεται πλήρως με το αρχιτεκτονικό στυλ της περιοχής. Το διαμέρισμα που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 άτομα, κοστίζει περί τα 100€ τη βραδιά.

Ξενώνας Κλυμένη στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο όπως μάλλον ξέρεις είναι παντός καιρού και εποχής καθώς μπορεί να ικανοποιήσει κι αυτούς που είναι του χειμώνα και του βουνού, αλλά κι εκείνους που θέλουν καλοκαίρι και θάλασσα. Ο ξενώνας Κλυμένη προσφέρει πανέμορφα, ευρύχωρα στούντιο των 40 τ.μ. με πέτρινους τοίχους και ξύλινα ταβάνια, όμως τα δυνατά του χαρτιά είναι άλλα. Μιλάμε φυσικά για το τζάκι που σιγοκαίει τις κρύες μέρες και νύχτες, αλλά και τις μπανιέρες υδρομασάζ για να το ζήσεις σαν influencer. Τέλος η υπέροχη θέα θα αγαλλιάσει την ψυχούλα σου φέρνοντας στο πιάτο σου τις ναυπλιώτικες ομορφιές. Για ένα στούντιο που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5 άτομα, υπολόγισε περί τα 220€ ανά διανυκτέρευση.

Ευ Ζην στη Βυτίνα

Κρυμμένη μέσα σε έλατα και καστανιές, η Βυτίνα είναι σίγουρα το πιο ζωντανό από τα χωριά του Μαινάλου όπως επιβεβαιώνουν οι άπειροι επισκέπτες της, που απολαμβάνουν τον καθαρό μα και κοσμοπολίτικο αέρα της. Το Ευ Ζην στη Βυτίνα είναι μια έξτρα χουχουλιάρικη επιλογή αφού προσφέρει ένα παραδοσιακό στούντιο με τζάκι για να ξυπνήσουν όλες οι γλυκιές αναμνήσεις που είχες από το χωριουδάκι σου. Πέρα από τζάκι τα στούντιο διαθέτουν κήπο, ενώ υπάρχει παιδική χαρά για όσους κουβαλούν μαζί τους κουτσούβελα αλλά και μπαρ για εκείνους που δεν θέλουν να στερηθούν τις ποτάρες τους. Η διανυκτέρευση στο στούντιο που μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα, κοστίζει 134€.

Ξενώνας Φαναράς στα Καλάβρυτα

Οι διαδρομές του Οδοντωτού, τα υπέροχα χωριουδάκια γύρω τους, το μοναδικό Σπήλαιο των Λιμνών και το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους για να πας στα Καλάβρυτα τον χειμώνα. Ο άλλος φυσικά είναι για να παρεΐσεις μέχρι τελικής πτώσεως, αράζοντας στα ζεστά πλάι στο τζάκι. Ο Ξενώνας Φαναράς σου προσφέρει όλες τις ανέσεις που χρειάζεσαι στήνοντας το απαραίτητο παραδοσιακό σκηνικό, για να απολαύσεις τη διαμονή σου εκεί. Στα αδιαμφισβήτητα μπόνους είναι το πρωινό το οποίο αποτελείται από φρέσκα τοπικά προϊόντα και σερβίρεται στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου από όπου μπορείς να απολαύσεις την υπέροχη θέα στον κήπο. Το στούντιο που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 άτομα, κοστίζει 109€ ανά βραδιά, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πρωινό.

Ο Ξενώνας Λούσιος στη Δημητσάνα

Από τα δημοφιλέστερα χωριά της Αρκαδίας, η Δημητσάνα βρίσκεται «κρεμασμένη» σε υψόμετρο 946 μέτρων κι είναι ταμάμ επιλογή για να ριλαξάρεις στα μέρη της, ρουφώντας όση περισσότερη ομορφιά μπορείς. Στον Ξενώνα Λούσιο θα βρεις τη ζεστασιά που αναζητούσε η καρδούλα σου με το ξύλο, την πέτρα και το σίδερο να βρίσκονται σε αγαστή ισορροπία με τις ρουστίκ λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά. Επιβάλλεται να διαλέξεις τα δωμάτια με τζάκι για να ζεσταθεί το κοκαλάκι αν πέσουν οι θερμοκρασίες. Το δίκλινο κοστίζει 80€ το βράδι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v