Τέλεια σπιτάκια στο βουνό για παρέες

Αν ονειρεύεσαι χειμερινές βουνίσιες εξορμήσεις μαζί με όλη την παλιοπαρέα, ξέρουμε σε ποια υπέροχα σπιτάκια θα τις στεγάσεις.

Τέλεια σπιτάκια στο βουνό για παρέες

Οι γιορτές πέρασαν πια και το 2022, μπήκε μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Πλέον διανύουμε το σωτήριον έτος 2022, το οποίο εκτός από τη σωτηρία ελπίζουμε να μας προσφέρει κι αρκετές ευκαιρίες για να εκδράμουμε σε αγαπημένους μας προορισμούς εντός αλλά κι εκτός των ελληνικών τειχών. Τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα ωστόσο, τα βουνά της χώρας έχουν δικαιολογημένα την τιμητική τους, μαζεύοντας ολοένα και περισσότερες παρέες που θέλουν να το ζήσουν χουχουλιαστά και ορεινά. Εμείς βρισκόμαστε πάντοτε στο πλευρό κάθε ταξιδιάρας παρέας για αυτό βρήκαμε για πάρτη τους υπέροχα σπιτάκια στο βουνό που θα κάνουν τη διαμονή τους αξέχαστη.

Τheasis στα Τρίκαλα Κορινθίας

Πέτρινα αρχοντικά, γραφικά καλντερίμια, λιθόστρωτες πλατείες, αιωνόβια πλατάνια και τρεχούμενα νερά είναι τα στοιχεία εκείνα που θα σε βάλουν ξανά και ξανά στον πειρασμό να επισκεφθείς τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Το Theasis suites βρίσκεται στα Κάτω Τρίκαλα, μόλις 50 μέτρα από την κεντρική πλατεία του παραδοσιακού χωριού. Πέρα από δωρεάν Wi-Fi διαθέτει μικρά σπιτάκια με τζάκι, τηλεόραση και ιδιωτικό μπαλκόνι. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν εσωτερικούς χώρους από παραδοσιακό ξύλο και πέτρα, και είναι εξοπλισμένα με μικρή κουζίνα και ψυγείο. Στις έξτρα παροχές θα βρεις DVD player, ραδιόφωνο και στεγνωτήρα μαλλιών, καθώς και ιδιωτικό μπάνιο, για να μην σου λείψει τίποτα στην εξόρμησή σου. Με 136€ μπορούν να φιλοξενηθούν 4 άτομα για ένα βράδυ, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και χορταστικό πρωινό.

Πατρικό στην Αράχωβα

Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο χιλίων μέτρων, ψηλά στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Παρνασσού, η Αράχωβα είναι δικαιολογημένα η σούπερ σταρ των χειμερινών αποδράσεων, καθώς μια κοσμοσυρροή την παθαίνει κάθε σαββατοκύριατικο του χειμώνα. Το Πατρικό είναι μια ιδανική επιλογή για να πάρεις την παρέα σου και να την περάσετε φίνα όλοι μαζί, σε ένα υπέροχο βουνίσιο σπιτάκι 90 τμ που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 6 άτομα.

Σε κεντρική τοποθεσία στη γραφική Αράχωβα, το πέτρινο Patriko προσφέρει ένα παραδοσιακό διαμέρισμα με τζάκι, δωρεάν ξύλα και θέα στο βουνό. Παράλληλα μπορείς να βολτάρεις στον υπέροχο κήπο του Πατρικού και να απολαύσεις το μαμαδίσιο πρωινό του με μαρμελάδες και φρεσκοφουρνιστά κέικ. Η τιμή της διανυκτέρευσης για έξι άτομα ανέρχεται στα 170€ συμπεριλμανομένου και του πρωινού.

Mystras Inn στον Μυστρά

Δεν χρειάζεται να είσαι ιστοριοδίφης για να απολαύσεις μια βόλτα στην καστροπολιτεία του Μυστρά, ούτε ορεινοδίφης για να χαρείς τις φυσικές ομορφιές του Ταΰγετου. Καλή παρέα χρειάζεσαι μονάχα κι ένα πετρόχτιστο σπίτι για να δέσει με την πολυθρύλητη παράδοση του χώρου. Το παραδοσιακά χτισμένο Mystras Inn βρίσκεται στους πρόποδες του Ταΰγετου, στη γραφική πόλη του Μυστρά και παρέχει πλακόστρωτη αυλή και εστιατόριο. Τα δωμάτια έχουν πέτρινους τοίχους και κρεβάτια από σφυρήλατο σίδερο και προσφέρουν θέα στο βουνό, στη γύρω περιοχή ή στην αυλή.

Οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους με ευρωπαϊκό πρωινό, το οποίο σερβίρεται στην τραπεζαρία και να πάνε μια βόλτα από το μουσείο φωτογραφικής μηχανής "Τάκη Αϊβαλή", με τη μεγαλύτερη συλλογή φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο, μιας και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (100 μέτρα). Στο σπίτι μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 6 άτομα, τα οποία δεν θα χρειαστεί να δώσουν περισσότερα από 180€ ανά διανυκτέρευση (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το πρωινό).

Ξενώνας Φαναράς στα Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα βρίσκονται μονίμως στην κορυφή της λίστας των χειμερινών προορισμών της καρδιάς μας, χάρη στον χαμούλη που γίνεται στην κεντρική πλατεία και στα πέριξ της στους πρόποδες του Χελμού, αφού όλοι οι επισκέπτες τους το ζουν βουνίσια. Αν ψάχνεις μια χουχουλιάρικη λύση στο θέμα της διαμονής τότε η μεζονέτα με τζάκι που προσφέρει ο Ξενώνας Φαναράς θα λύσει όλα σου τα προβλήματα. Στην μεζονέτα θα βρεις τζάκι, ιδιωτικό μπάνιο, ψυγείο, τηλεόραση και μπαλκόνι με θέα στον κήπο του ξενοδοχείου για να την περάσεις ζάχαρη. Το Guest House διαθέτει ακόμη καλαίσθητο lounge με τζάκι, ξύλινη επένδυση και ανατολίτικα χαλιά για να κουρνιάζεις όλες τις ώρες της μέρας. Το πρωινό αποτελείται από φρέσκα τοπικά προϊόντα και σερβίρεται στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου για έξτρα αγνάντι στο βουνό. Στον Ξενώνα μπορούν να φιλοξενηθούν 6 άτομα κι η τιμή της διανυκτέρευσης μαζί με το πρωινό ανέρχεται στα 210€.

Ξενώνας Στεμνίτσα

Όσοι πίνουν νερό στο όνομα των χωριών της πολυπαινεμένης Ορεινής Αρκαδίας ξέρουν και να τους εμπιστεύεσαι. Όλοι αυτοί υπέρ-αγαπούν την αρχοντοκόρη του Μαίναλου, τη Στεμνίτσα με τους αιωνόβιους φουντωτούς πλάτανους και τις καρποφορούσες καρυδιές. Το παραδοσιακά χτισμένο Guesthouse Stemnitsa βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και προσφέρει πετρόκτιστο κήπο με λουλούδια και εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου για να την νιώσεις την εξοχή στο πετσί σου.

Τα οικογενιακά στούντιο είναι έξτρα ζεστά χάρη στο τζάκι που διαθέτουν πέρα από τα κομφόρ (τηλεορασάρα, κουζίνα, ψυγείο, κι ιδιωτικό μπάνιο με δωρεάν προϊόντα περιποίησης, μπουρνούζια, παντόφλες και στεγνωτήρα μαλλιών) που θα κάνουν τη διαμονή σου στον χώρο, μια απόλαυση. Η τιμή διανυκτέρευσης για έξι άτομα συμπεριλαμβανομένου χορταστικού πρωινού ανέρχεται στα 195€.

Pasithea Chalet στον Φενεό

Ένα chalet στην Ορεινή Κορινθία την ημέρα, την ανία κάνει πέρα, όλοι το ξέρουν αυτό. O Φενεός είναι ένα από τα πιο κοσμαγάπητα χωριά της περιοχής, χάρη στα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπιτάκια του και τη φυσική ομορφιά που λούζει σχεδόν κάθε του γωνιά. Το Pasithea Mountain Chalet βρίσκεται στο καταπράσινο χωριό του Φενεού και είναι ένα σαλέ με μπανγκαλόου, μπαρ και κοινόχρηστο lounge. Στην ιδιωτική του σουίτα (που φιλοξενεί άνετα δύο ζευγάρια μιας και είναι 70 τ.μ) η πέτρα συνδυάζεται μοναδικά με το ξύλο και το υδρομασάζ αποτελεί έξτρα χουχουλιάρικο δέλεαρ ξεκούρασης κι απόλαυσης. Αν μαζευτείτε 6 άτομα, δεν θα δώσετε περισσότερα από 195€ για μια βραδιά.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v