Φάτε αυτό το πρωινό για να χάσετε βάρος

Θέλετε να χάσετε βάρος; Οι ειδικοί προτείνουν να τρώτε πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες γαλακτοκομικών προϊόντων.
Φάτε αυτό το πρωινό για να χάσετε βάρος
Διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες γαλακτοκομικών προϊόντων σημαίνει μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού κατά την διάρκεια της ημέρας, και ως εκ τούτου λιγότερα κιλά στα ζυγαριά, λένε οι ειδικοί.

Μέχρι τώρα, οι διατροφολόγοι τόνιζαν τη σημασία του χορταστικού πρωινού ώστε να μην κάνουμε παρασπονδίες στο υπόλοιπο της ημέρας, αλλά νέα έρευνα δίνει τώρα έμφαση στο είδος των πρωινών πρωτεΐνών που πρέπει να προτιμάμε αν θέλουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ επισημαίνει ότι η πρωτεΐνη ορρού γάλακτος, αυτή δηλαδή που περιέχεται στα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι πιο αποτελεσματική στο να ελέγχει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σε σύγκριση με άλλες πηγές πρωτεΐνών όπως τα αυγά, ο τόνος ή η σόγια.

Επομένως, είναι και πιο αποτελεσματική στο να μας κρατά χορτάτους μέσα στη μέρα. Και όχι μόνο αυτό: Με βάση τις μετρήσεις στους εθελοντές της έρευνάς τους, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ένα πρωινό πλούσιο σε τέτοιου είδους πρωτεΐνες βοηθά στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2.

Στο πείραμά τους, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, αυτούς που έτρωγαν πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες ορρού γάλακτος, αυτούς που έτρωγαν πρωινό με άλλου είδους πρωτεΐνη και αυτούς που έτρωγαν πρωινό με βάση τους υδατάνθρακες. Όλοι τους, ωστόσο, κατανάλωναν πρωινό με τον ίδιο αριθμό θερμίδων. Το αποτέλεσμα; Μετά από δίαιτα τριών μηνών, οι συμμετέχοντες της πρώτης ομάδας έχασαν κατά μέσο όρο 7,6 κιλά, της δεύτερης 6,1 κιλά και της τρίτης 3,1 κιλά σωματικού βάρους.

Πηγή: Independent


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v