Λαχταριστά σνακ με λιγότερες από 300 θερμίδες

Θέλετε κάτι γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό που να μην παχαίνει; Έχουμε οκτώ θρεπτικά σνακ με λιγότερες από 300 θερμίδες. 
Λαχταριστά σνακ με λιγότερες από 300 θερμίδες
Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, τόσο θα πρέπει να κόψουμε τις λιγούρες και να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε το ανθυγιεινό τσιμπολόγημα. Πώς θα το καταφέρουμε αυτό;  Καταναλώνοντας υγιεινά σνακ τα οποία είναι μεν χαμηλά σε θερμίδες, όμως αρκούν για να μας «γεμίσουν» μέχρι το επόμενο κυρίως γεύμα. 

Ιδού λοιπόν μερικές νόστιμες τέτοιες ιδέες. 

Μήλο με φυστικοβούτυρο
280 θερμίδες

Αυτός ο συνδυασμός αλμυρού με γλυκό μας κρατάει γεμάτους για αρκετή ώρα. Κόψτε ένα μήλο σε φέτες και αλείψτε τις με δύο κουταλιές του γλυκού ελάχιστα αλατισμένο φυστικοβούτυρο.

Καπνιστός σολομός, αβοκάντο και τυρί κρέμα
240 θερμίδες
Πρωτεϊνούχο σνακ, το οποίο φτιάχνεται εύκολα με δύο μικρές φέτες καπνιστό σολομό (28γραμμάρια), στις οποίες αλείφετε ένα κουτάλι της σούπας τυρί κρέμα και γαρνίρετε με 1/3 αβοκάντο. Ρολάρετε τον σολομό και φτιάχνετε ένα λαχταριστό sushi.

Μίνι αραβικές πίτες με χούμους
230 θερμίδες
Αγοράστε έτοιμες μικρές αραβικές πιτούλες και γεμίστε τις με δύο συνολικά κουταλιές της σούπας χούμους. 

Ρυζογκοφρέτα με τυρί Προβολόνε
210 θερμίδες
Πάρτε δύο ριζογκοφρέτες και μοιράστε μια φέτα τυρί προβολόνε πάνω από την καθεμία. Αν θέλετε, μπορείτε να τις βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει το τυρί.

Σέλερι με ταχίνι και σταφίδες
250 θερμίδες
Κόψτε τα σέλερι (περίπου μια κούπα σε ποσότητα) στη μέση και γεμίστε τα με δύο κουταλιές της σούπας ταχίνι με μέλι. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας σταφίδες από πάνω και απολαύστε. 

Παγωμένο γιαούρτι με φρούτα και ξηρούς καρπούς
210 θερμίδες

Γεμίστε μισό κυπελάκι του εμπορίου με παγωμένο γιαούρτι και προσθέστε μισή κούπα παγωμένα βατόμουρα και δύο κουταλιές της σούπας αμύγδαλα για έξτρα πρωτεΐνη και βιταμίνες.

Τυρί cottage με φράουλες
215 θερμίδες
Ανακατέψτε μισή κούπα τυρί cottage με μισή κούπα κομμένες, φρέσκιες φράουλες και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ με είδη deli). Θα προσθέσει επιπλέον πρωτεΐνη στο σνακ σας και θα το κάνει ακόμα πιο γευστικό.

Καρότα με χούμους
250 θερμίδες
Κόψτε δέκα μέτρια καρότα σε λεπτές λωρίδες και… ντιπάρετέ τα μέσα σε τέσσερεις κουταλιές της σούπας χούμους.


Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v