Απλοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες

Η εποχή των ανοιξιάτικων αλλεργιών έφτασε και έχουμε 12 απλούς τρόπους να αντιμετωπίσετε χωρίς φάρμακα τα συμπτώματα των αλλεργιών ή ακόμα καλύτερα, να τα προλάβετε.
Απλοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες
Κλείστε τα παράθυρα
Όταν τα επίπεδα γύρης στους εξωτερικούς χώρους είναι υψηλά, το να κρατάτε τον αέρα του σπιτιού σας ελεύθερο από τέτοια σωματίδια μειώνει σημαντικά τα συμπτώματα που κάνουν τη μύτη σας να υποφέρει.

Κάντε εναλλακτικές θεραπείες και βότανα
Ο πετασίτης είναι ένα από τα βότανα που έχει ερευνηθεί και έχει βρεθεί να βοηθά στην αντιμετώπιση των αλλεργιών – μάλιστα ορισμένα εκχυλίσματά του είχαν σε μελέτες τα ίδια αποτελέσματα με αντιισταμινικά φάρμακα.

Πλυθείτε καλά με το που μπαίνετε στο σπίτι σας
Κάθε φορά που επιστρέφετε από έξω, κουβαλάτε μαζί σας σωματίδια από τον εξωτερικό χώρο. Αλλάξτε ρούχα και μπείτε για ένα ντουσάκι, ενώ φροντίστε να αφήνετε τα παπούτσια σας έξω από την πόρτα.

Φορέστε μάσκα
Όταν δεν μπορείτε να αποφύγετε την έκθεση σε αλλεργιογόνα, προμηθευτείτε από το φαρμακείο μάσκα για να προστατεύσετε την αναπνευστική οδό από το 95% των σωματιδίων του αέρα.

Καταναλώστε άφθονα φρούτα και λαχανικά
Τα σταφύλια, τα μήλα, τα πορτοκάλια και οι ντομάτες είναι τα τρόφιμα που έχουν διαπιστωθεί ότι συνδέονται με λιγότερα συμπτώματα αλλεργίας.

Κάντε πλύσεις με φυσικό ορό
Χρησιμοποιήστε απλό φυσικό ορό από το φαρμακείο για να κάνετε πλύσεις στη μύτη σας, ώστε να αφαιρούνται καλά όλα τα βακτήρια και τα σωματίδια που εγκαθίστανται στα τοιχώματα.

Ενυδατωθείτε
Η επαρκής ενυδάτωση με νερό, χυμό ή άλλα μη αλκοολούχα ροφήματα συντελεί στην ρευστοποίηση των ιζημάτων στα τοιχώματα του αναπνευστικού συστήματος και μπορεί να ανακουφίσει. Αν τα ροφήματα είναι και ζεστά (π.χ. τσάι ή σούπες) έχετε έναν επιπλέον σύμμαχο, τον ατμό.

Χρησιμοποιήστε φυσικά καθαριστικά για το σπίτι σας
Βοηθά πολύ να κρατάτε το σπίτι σας καθαρό για να αποφύγετε σωματίδια, αλλά τα καθαριστικά με σκληρά χημικά μπορούν να ερεθίσουν τις αναπνευστικές οδούς και να επιβαρύνουν τα συμπτώματα. Γι’ αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε φυσικές λύσεις για καθαρισμό, όπως το ξύδι και η μαγειρική σόδα.

Αφήστε τον ατμό να σας βοηθήσει
Αναπνεύστε τους υδρατμούς πάνω από ένα μπολ με βραστό νερό, καλύπτοντας το κεφάλι σας με ένα πανί και θα δείτε πόσο καλύτερα θα αναπνέετε για ώρες μετά.

Αποφύγετε το κάπνισμα
Και το παθητικό. Μπορεί να επιδεινώσει συμπτώματα όπως καταρροή, φαγούρα στη μύτη, μάτια που τρέχουν και μύτη που μπουκώνει. Ο καπνός από τζάκι ή τα βαριά σπρέι μπορούν να έχουν επίσης τις ίδιες αρνητικές επιπτώσεις.

Δοκιμάστε βελονισμό
Ο τρόπος που ο βελονισμός επηρεάζει τις αλλεργίες δεν έχει ακόμα μελετηθεί πλήρως, αλλά είναι αρκετές οι έρευνες που δείχνουν ότι είναι άκρως βοηθητικός. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Εντοπίστε τους «ενόχους»
Αν δεν το έχετε κάνει, φροντίστε να κάνετε με τον αλλεργιολόγο σας το σχετικό τεστ για να αναγνωριστούν οι συγκεκριμένες ουσίες οι οποίες σας προκαλούν αλλεργία. Έτσι, θα ξέρετε από πού θα πρέπει να φυλάγεστε.

Πηγή: Webmd
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v