Οι τροφές που καταπολεμούν τις αλλεργίες

Έντεκα τρόφιμα-σύμμαχοι για να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα των ανοιξιάτικων αλλεργιών και να τονώσετε τον οργανισμό σας.
Οι τροφές που καταπολεμούν τις αλλεργίες
Υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να καταπολεμήσουν τις ανοιξιάτικες αλλεργίες; Κανένα τρόφιμο δεν είναι «πανάκεια», αλλά οι ειδικοί απαντούν ότι υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να απαλύνουν τα συμπτώματα της αλλεργίας. Το έγκριτο ιατρικό δίκτυο WebMD προτείνει να δοκιμάσετε να εντάξετε τα παρακάτω στην διατροφή σας για να έχετε περισσότερες πιθανότητες να ηρεμήσετε από φαγούρα, φταρνίσματα και καταρροή.

Κρεμμύδι, πιπεριές, μούρα, μαϊντανός
Αυτά τα λαχανικά, φρούτα και βότανα περιέχουν κουερσετίνη σε άφθονες ποσότητες, μία φλαβονοειδή ουσία που έχει την ιδιότητα να ελαττώνει τις ισταμινικές αντιδράσεις, ήτοι να δρα ενάντια σε αλλεργίες.

Ακτινίδιο
Πλούσιο μεταξύ άλλων σε βιταμίνη C, αυτό το φρούτο μπορεί επίσης να μειώσει τις ισταμίνες. Καλή δουλειά, εξαιτίας επίσης της μεγάλης περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, κάνουν και τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή.

Ανανάς
Διαθέτει ένα ένζυμο με το όνομα βρομελίνη, που μπορεί να μειώσει την ευερεθιστότητα από παθήσεις σχετικές με την αλλεργία, όπως το άσθμα.

Τόνος, σολομός, σκουμπρί
Αυτά τα ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Με δύο μερίδες ανά εβδομάδα, μελετητές διαπίστωσαν σε πειράματά τους ότι μειώθηκαν σημαντικά τα συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας σε γυναίκες.

Κεφίρ
Τα προβιοτικά που διαθέτει είναι στην ουσία βακτήρια που βοηθούν το πεπτικό σύστημα και μπορούν να προλάβουν ή ακόμα και να βοηθήσουν στην θεραπεία εποχιακών αλλεργιών.

Μέλι
Σύμφωνα με τους ειδικούς του WebMD, αν καταναλώνετε μικρές δόσεις μελιού που παρασκευάστηκε στην περιοχή σας, αλλά νωρίς, πριν αρχίσουν οι ανοιξιάτικες αλλεργίες, υπάρχει η πιθανότητα να αναπτύξετε ανοχή στην γύρη που θα σας περιβάλλει αργότερα.

Πηγή 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v