Τα σημάδια ότι είσαι γερός οργανισμός

Έμμηνος ρύση, καρδιά, αναπνοή, ανάρρωση από ασθένειες. Ποια σημάδια «δείχνουν» ότι το σώμα σου είναι σε καλή κατάσταση;
Τα σημάδια ότι είσαι γερός οργανισμός
Έχεις σταθερό κύκλο

Σταθεροί κύκλοι έμμηνου ρύσης των 27 ή 35 ημερών αποτελούν καλό σημάδι γυναικολογικής υγείας και ωορρηξίας.

Η καρδιά σου επανέρχεται σωστά

Κάνε έντονη άσκηση και τσεκάρετε τον καρδιακό σας παλμό. Σημειώστε τον και ξανατσεκάρετε μετά από δύο λεπτά. Αν οι παλμοί σας έχουν πέσει κατά 66 παλμούς ή και περισσότερο σε αυτά τα δύο λεπτά, τότε είστε σε καλό δρόμο.

Οι πονοκέφαλοι δεν διαρκούν πολύ

Και δεν έρχονται συχνά. Σε ένα υγιή και δυνατό οργανισμό, ο πονοκέφαλος και η ημικρανία έρχονται σπάνια και φεύγουν γρήγορα.

Έχεις καθαρή αναπνοή

Η οσμή της αναπνοής αποτελεί σημαντικό δείκτη γενικής υγείας, αφού το μεγαλύτερο μέρος της ανοσοποιητικής δράσης του σώματος λαμβάνει χώρα στο γαστρεντερικό σύστημα.

Δεν «πέφτεις» συχνά τα απογεύματα

Ένας γερός οργανισμός έχει ενέργεια τα πρωινά και κρατά υψηλά τα επίπεδα ενέργειας του κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς μεγάλα «κρασαρίσματα».

Τα μάτια σου είναι καθαρά

Χωρίς κίτρινη απόχρωση, χωρίς αιματώματα. Φωτεινά, και «ξύπνια» μάτια δείχνουν υγιή και γερό οργανισμό.

Μπορείς να κάνεις δραστηριότητες χωρίς να κουράζεσαι

Μπορείς να ανέβεις σκαλοπάτια χωρίς να λαχανιάσεις; Να κουβαλήσεις τις τσάντες με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ για μεγάλη απόσταση χωρίς να κοντοσταθείς; Αν ναι, τότε ο οργανισμός σου είναι «δυνατός».

Αναρρώνεις σχετικά γρήγορα από ιώσεις

Ένας γερός οργανισμός επανέρχεται σε λιγότερο από μια βδομάδα από μία ίωση ή κρύωμα και «αρρωσταίνει» με συχνότητα περίπου μια φορά ανά εποχή. Αν το κρύωμα σου διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα και αρρωσταίνεις συχνότερα από μια φορά ανά εποχή, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v