Τα οφέλη του… οργασμού στον οργανισμό μας

Καταπολεμούν το στρες και τους πόνους, ενισχύουν την καρδιά και την ψυχική μας υγεία και πολλοί ακόμα τρόποι που οι οργασμοί ωφελούν τον οργανισμό μας.
Τα οφέλη του… οργασμού στον οργανισμό μας
Αν σας συμβουλεύαμε να κόψετε τα τηγανητά και τις σοκολάτες για να διατηρηθείτε σε φόρμα, θα βαρυγκωμούσατε. Αν σας λέγαμε να γυμνάζεστε τουλάχιστον για τριάντα λεπτά κάθε μέρα για να έχετε ευεξία, θα δυσανασχετούσατε στην ιδέα να θυσιάσετε λίγη ώρα από τον καναπέ σας. Τώρα όμως, που θα σας συστήσουμε περισσότερο σεξ και οργασμούς για να μείνετε υγιείς, δεν έχετε καμία δικαιολογία - και δεν προϋποτίθεται καμία… θυσία. Μάθετε όσα μας προσφέρει ο οργασμός, εκτός από καθαρή απόλαυση, και… ξεκινήστε θεραπεία.

*Οι οργασμοί καταπολεμούν το στρες και την ήπια κατάθλιψη
Η σεξουαλική δραστηριότητα και η κορύφωσή της βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό να παράξει την ουσία οξυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγκαλιάς», η οποία μειώνει τα επίπεδα άγχους και μας βοηθά να το καταπολεμήσουμε.

*Οι οργασμοί αποτελούν άμυνα εναντίον των καρδιακών παθήσεων
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ο οργασμός μειώνει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης – τουλάχιστον στις γυναίκες – αποτρέποντας έτσι καρδιακά επεισόδια που συμβαίνουν εξαιτίας υψηλής πίεσης.

*Οι οργασμοί μας βοηθούν να τρώμε λιγότερο
Συγκεκριμένα, μέσω της ουσίας CCK που εκκρίνεται κατά τον οργασμό, ο οργανισμός μας ελέγχει πιο αποτελεσματικά την όρεξή μας, μειώνοντας την επιθυμία μας να φάμε. Επιπλέον, η οξυτοκίνη που σχετίζεται με την ερωτική κορύφωση καταπολεμά τις αρνητικές επιπτώσεις της κορτιζόλης, μιας ουσίας γνωστής για την… συνεισφορά της στην δημιουργία «κοιλίτσας» και στην όρεξή μας για υδατάνθρακες. Τέλος, τα επίπεδα της ντοπαμίνης που παράγεται κατά την διάρκεια του σεξ, κορυφώνονται κατά τον οργασμό και στην συνέχεια σταδιακά μειώνονται, και κατ' αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός μας καταφέρνει να σταματά αμέσως μετά τον οργασμό την επιθυμία μας για σεξ αλλά και για φαγητό.

*Οι οργασμοί καταπραΰνουν τους χρόνιους πόνους
Ως «φυσικά αναλγητικά» λειτουργούν οι οργασμοί για τον οργανισμό μας, βοηθώντας τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τους πόνους της περιόδου, αλλά και τις ημικρανίες ή διαφορετικού τύπου πόνους και για τα δύο φύλα.

*Οι οργασμοί μας βοηθούν να κοιμόμαστε καλύτερα
Η ουσία οξυτοκίνη που παράγεται κατά την σεξουαλική κορύφωση, πέρα από την καταπολέμηση του άγχους, αναλαμβάνει να πυροδοτήσει μια σειρά από σωματικές διεργασίες που καταλήγουν στην έκκριση ενδορφινών. Οι τελευταίες έχουν «ηρεμιστικά» αποτελέσματα – μην απορήσετε λοιπόν, αν τον καλύτερο ύπνο τον κάνετε μετά από μία βραδιά έντονου σεξ.

*Οι οργασμοί εναντίον του καρκίνου του μαστού
«Όσο η σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνεται, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού», αναφέρει ο Beverly Whipple, ερευνητής και συγγραφέας του βιβλίου «The Orgasm Answer Guide», παραπέμποντας σε επιστημονικές μελέτες.

*Οι οργασμοί φέρνουν μακροζωία
Στατιστικές έρευνες δείχνουν πως οι άνδρες οι οποίοι έχουν δύο οι περισσότερους οργασμούς την εβδομάδα ζουν περισσότερο από αυτούς που έχουν λιγότερους. Αντίστοιχα, οι γυναίκες που δηλώνουν ότι απολαμβάνουν περισσότερο την σεξουαλική τους ζωή ζουν περισσότερα χρόνια από τις γυναίκες που δεν βιώνουν την ίδια απόλαυση.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v