«Ψωμάκια»: 10 απλές συμβουλές αντιμετώπισης

Θέλετε να ξεφορτωθείτε το λίπος από την περιοχή τον γοφών; Δείτε τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε.
«Ψωμάκια»: 10 απλές συμβουλές αντιμετώπισης
Μας εκνευρίζουν και θέλουμε να εξαφανιστούν μια και καλή. Τα «ψωμάκια» έχουν δύο ρίζες: τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή των γοφών η οποία τους κάνει να φαίνονται… μεγάλοι και τα γονίδια μας, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις μας προικίζουν με μεγάλη περιφέρεια.

Τα δεύτερα δεν μπορείτε να τα αλλάξετε, δυστυχώς, όμως την πρώτη – τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή – μπορείτε να την ελαττώσετε.

Πώς;

* Αποφύγετε τροφές που περιέχουν ζάχαρη, επεξεργασμένους υδατάνθρακες και κορεσμένα ή τρανς λιπαρά. Τροφές όπως πίτσα, τηγανιτές πατάτες και παγωτά επιβαρύνουν την κατάσταση.

* Αντικαταστήστε τις παραπάνω τροφές με προϊόντα ολικής άλεσης, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα, πορτοκάλια, καρότα, πιπεριές και ψωμί ολικής άλεσης.

* Καταναλώνετε σε κάθε γεύμα καθαρή πρωτεΐνη, από πηγές όπως ψάρι, ασπράδια αυγών, γαλοπούλα, και προϊόντα με χαμηλά λιπαρά όπως γιαούρτι, γάλα και τυρί.

* Τα «λιπαρά» ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες λόγων των ω-3 λιπαρών, βοηθούν εκτός των άλλων και στην εξισορρόπηση των ορμονών που είναι υπεύθυνες και για τις κατακρατήσεις υγρών (και) στην περιοχή των γοφών.

* Μειώστε τις θερμίδες που καταναλώνετε. Αν λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες από όσες «καίτε» θα πάρετε λίπος (και) στην περιοχή αυτή. Επομένως εξίσου σημαντική με την άσκηση είναι και η τήρηση μιας προσεγμένης διατροφής ή δίαιτας η οποία να στηρίζεται στον παραπάνω κανόνα.

* Τρώτε στο σπίτι. Έτσι θα έχετε μεγαλύτερο έλεγχο του τι και πόσο τρώτε και θα αποφύγετε τα επιβαρυμένα με γενναίες δόσεις αλατιού και λιπαρών γεύματα των εστιατορίων.

* Δώστε του να… καταλάβει στην αερόβια. Θα σας βοηθήσει να χάσετε λίπος και να κάψετε αρκετές θερμίδες. Επιλέξτε δραστηριότητες όπως τρέξιμο, ποδήλατο και σχοινάκι. Πέρα από το κάψιμο λίπους, η αερόβια θα δώσει και σχήμα στα πόδια σας.

* Όμως μην αμελείτε και την άσκηση αντιστάσεων (βάρη, μηχανήματα κ.α.) Είναι ο πιο άμεσος τρόπος για καλοσχηματισμένους γοφούς. Δώστε μεγαλύτερη βάση σε ασκήσεις όπως καθίσματα, καθίσματα sumo, άρσεις θανάτου, προβολές και άλματα.

* Κάθε φορά που θα θέλετε να πιείτε αναψυκτικά, χυμούς του εμπορίου ή άλλα «γλυκά» ποτά, «κατεβάστε» ένα ποτήρι νερό, στο οποίο θα έχετε στάξει μερικές σταγόνες λεμόνι για τη γεύση. Επίσης, πίνοντας νερό πριν από κάθε γεύμα θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις ποσότητες και άρα να χάσετε ευκολότερα πόντους από όλο το σώμα και την περιοχή τον γοφών.

* Ο επαρκής ύπνος συνδέεται άμεσα με την απώλεια βάρους, ενώ η έλλειψή του μπορεί να σας κάνει να πεινάτε περισσότερο, να μην έχετε όρεξη για άσκηση και να συσσωρεύετε περισσότερο λίπος.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v