Yoga & Pilates στην Αθήνα: Πέντε studio δύο... σε ένα

Θέλετε να φτιάξετε τη στάση του σώματός σας με τη μέθοδο Pilates; Να εναρμονίσετε σώμα και πνεύμα μέσω της Yoga; 5 διευθύνσεις σε Αθήνα και Προάστια προσφέρουν και τα δύο.
Yoga & Pilates στην Αθήνα: Πέντε studio δύο... σε ένα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Yoga: Mια σειρά πρακτικών που στόχο έχουν να επέλθει ισορροπία και αρμονία στο άτομο. Η λέξη καθ’αυτη σημαίνει ένωση, του νου και του σώματος. Χωρίζεται σε μια ευρεία γκάμα υπό-κατηγοριών, η κάθε μία εκ των οποίων περιλαμβάνει συγκεκριμένες asanas (στάσεις), οι οποίες εκτελούνται με συγκεκριμένη ροή κινήσεων και αναπνοών.

Pilates: Μία αυτο -βιωματική μέθοδος εκγύμνασης η οποία σχεδιάστηκε από τον Joseph Hubertus Pilates και επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στον έλεγχο της αναπνοής, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης.

Οι δύο παραπάνω μέθοδοι έχουν εδώ και χρόνια αποκτήσει φανατικό κοινό (και) στην Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια δεκάδες στούντιο στην πόλη ενσωματώνουν μαθήματα που περιλαμβάνουν και την μία και την άλλη.

Αν λοιπόν θέλετε να τις γνωρίσετε καλύτερα και να δείτε άμεσα τη διαφορά στο σώμα και το πνεύμα σας, παρακάτω προτείνουμε πέντε κορυφαία studio… δύο σε ένα.

Swaha Yoga & Pilates Center

Καλλισπέρη 11, Αθήνα, τηλ: 2109229251

Κοντά στο μετρό της Ακρόπολης και δίπλα σε έναν από τους διασημότερους πεζόδρομους της Αθήνας, τη Διονυσίου Αεροπαγίτου, το Swaha είναι ένα από τα πρώτα στούντιο που έφεραν στην πόλη την Aerial yoga και ένα από τα πιο οργανωμένα yoga studios εν Αθήναις. Εδώ πέρα από Aerial Yoga, μπορείτε να παρακολουθήσετε και μαθήματα Vinyasa, Hatha, Yoga for all (μια απλή μορφή Yoga), Yoga Therapy, και Jivamukti Yoga. Παράλληλα, στο Swaha προσφέρονται μαθήματα Pilates Mat και Equipment, καθώς και Pilates Ballet. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Το πρώτο μάθημα γνωριμίας στο Swaha είναι δωρεάν, ενώ η συμμετοχή για κάθε μάθημα ανέρχεται στα 17€, το εβδομαδιαίο πακέτο κοστίζει 50€ και περιλαμβάνει όσα μαθήματα εσείς θέλετε, ενώ το μηνιαίο κοστίζει 60€ και περιλαμβάνει τέσσερα μαθήματα ανά μήνα. Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ.

Σημειώστε επίσης ότι το Swaha προσφέρει και εκπαιδευτικά προγράμματα/σεμινάρια Yoga εντός και εκτός Αθήνας, για όσους θέλουν να πάνε τις γνώσεις τους μία… asana πιο πέρα. 

Bhāvanā Yoga Center

Αιόλου 43, Αθήνα, τηλ: 2103238133

Στον φιλόξενο χώρο της Αιόλου, από το 2010 ο Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης προσφέρει ολοκληρωμένη Yoga εμπειρία τόσο σε ασκούμενους όσο και σε μελλοντικούς εισηγητές Yoga, δηλαδή άτομα που θέλουν να διδάξουν μελλοντικά τις τεχνικές της. Στο Bhāvanā προσφέρονται μαθήματα Hatha, Anusara, Ashtanga και Kundalini Yoga, καθώς επίσης και μαθήματα Yoga Swings, μια τακτική που ενσωματώνει στοιχεία από yoga asanas, pilates και ακροβατικά, αλλά και μαθήματα Yoga για εγκύους. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομαδικών μαθημάτων εδώ. Παράλληλα, διαθέτει ατομικά τμήματα Pilates (από 35€/μάθημα), ενώ συχνά πυκνά διοργανώνει workshops, σεμινάρια και κύκλους μαθημάτων για καθηγητές Yoga ή απλούς ασκούμενους. Η συμμετοχή για τα ομαδικά μαθήματα ανέρχεται στα 15€/μάθημα, ενώ η εβδομαδιαία συνδρομή για απεριόριστα μαθήματα κοστίζει 30€. Δείτε αναλυτικά τις τιμές και τις προσφορές εδώ.

Φοίβη Pilates & Wellness Studio

Καρναβία 1, Παπάγου, τηλ: 210 6518498

Στο πρώτο studio Pilates και Yoga της περιοχής του Παπάγου, η Φοίβη Λαδά και οι συνεργάτες της αναλαμβάνουν να σας γυμνάσουν με την μέθοδο Pilates και Yoga μέσα από ποικιλία ομαδικών προγραμμάτων για κάθε απαίτηση. Στο κομμάτι του Pilates προσφέρουν μαθήματα Running Pilates, Walking Pilates, Pilates με Fitball και tonicball, και Pilates με όργανα, ενώ στο κομμάτι της Yoga θα βρείτε τμήματα Vinyasa, Hatha και Power Yoga. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Για τα ομαδικά προγράμματα, η μηνιαία συνδρομή με 8 μαθήματα κοστίζει 75€ και 55€ για 4 μαθήματα, ενώ στο Pilates Equipment το κόστος ανέρχεται στα 85€ ανά μήνα για 4 μαθήματα. Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο εδώ

Corpo

Ποσειδώνος 31, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0983 2348

Στον καλαίσθητο χώρο του Corpo στο Παλαιό Φάληρο θα μυηθείτε στα μυστικά της Yoga και του Pilates μέσα από μια ευρεία γκάμα μαθημάτων για κάθε προτίμηση. Στο κομμάτι του Pilates το Corpo προσφέρει καθημερινά μαθήματα Pilates Mat, Pilates Pre Natal και Pilates με εξοπλισμό, ενώ όσον αφορά τη Yoga προσφέρονται μαθήματα Hatha, Vinyasa, Pre Natal, Acroyoga, Aerial Yoga και μαθήματα τεχνικών Handstand και Inversions. Η συμμετοχή στα ομαδικά μαθήματα ανέρχεται στα 12€ ανά μάθημα και 20€ στα μαθήματα Pilates Equipment, η μηνιαία συνδρομή για ομαδικά ανέρχεται στα 60€ για 8 μαθήματα και 50€ για 6 μαθήματα, ενώ το πακέτο απεριόριστων μαθημάτων για 3 μήνες κοστίζει 240€. Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο εδώ και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Horos

Σπύρου Πάτση 69, Βοτανικός, τηλ: 2103414547

Σε έναν όμορφο… Horo στο Βοτανικό, ειδικευμένοι καθηγητές προσφέρουν τμήματα ολιστικής εκγύμνασης με στόχο να ανακαλύψετε την φωτεινή σας πλευρά. Πώς θα το κάνετε αυτό; Συμμετέχοντας στα ομαδικά τμήματα που προσφέρονται και τα οποία καλύπτουν μια ευρεία γκάμα συνεδριών Yoga (Yoga Nidra/διαλογισμός, Hatha Yoga, Flow Hatha Yoga), καθώς και Pilates Mat. Παράλληλα με τα τμήματα, ο Horos διοργανώνει διάφορα εργαστήρια και δράσεις με ανάλογη θεματική (εργαστήρια Acro Yoga, μαθήματα στροβιλισμού κ.α.) Το μηνιαίο κόστος για δύο μαθήματα της μεθόδου επιλογής σας ανά εβδομάδα ανέρχεται στα 60€, ενώ η εγγραφή κοστίζει 10€. Σημειώστε ότι κάνοντας μηνιαία συνδρομή στον Horo, μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα υπόλοιπα μαθήματα της εβδομάδας. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v