Το μέτρο στην γυμναστική κάνει καλό

Πόση γυμναστική χρειάζεται μέχρι να ωφεληθούμε πραγματικά; Αρκετή για να μην νιώθουμε πως κυνηγάμε ένα άπιαστο όνειρο.
Το μέτρο στην γυμναστική κάνει καλό
 Καλά νέα για όσους δεν βρίσκουν χρόνο για το γυμναστήριο φέρνει νέα έρευνα, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι οι γυναίκες που γυμνάζονται μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα εμφανίζουν μειωμένες πιθανότητες καρδιοπάθειας, εγκεφαλικών και θρομβώσεων. Περίπου ένα εκατομμύριο γυναίκες στην Μ. Βρετανία, με μέσο όρο ηλικίας τα 56 έτη, ανέφεραν την σωματική τους δραστηριότητα σε μια περίοδο τριών χρόνων, και για τα επόμενα εννιά χρόνια οι επιστήμονες παρακολουθούσαν το ιατρικό τους ιστορικό.

Οι γυναίκες που γυμνάζονταν λίγες μέρες την εβδομάδα ήταν πιο υγιείς από όσες δεν γυμνάζονταν καθόλου, αλλά ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι οι γυναίκες που γυμνάζονταν περισσότερο δεν φαίνονταν να ωφελούνται εξίσου. Πόσο μάλλον, η έντονη σωματική άσκηση για περισσότερες από τρεις μέρες την εβδομάδα φαίνεται να αναιρεί τα οφέλη της γυμναστικής και να αυξάνει τον κίνδυνο.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι για μία μεσήλικη γυναίκα, η έννοια της γυμναστικής μπορεί να είναι τόσο απλά και καθημερινά πράγματα όπως το περπάτημα και οι δουλειές του σπιτιού, και ότι 4-6 φορές την εβδομάδα φαίνεται να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η δρ. Rachel Huxley, μία από τους συντάκτες του άρθρου, πιστεύει πως η έρευνα θα δώσει μια νότα ελπίδας στο – όπως υπολογίζεται – 30% των ενηλίκων παγκοσμίως που δυσκολεύονται να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινή ζωή τους.

Πηγή: Time
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v