Κάντε ένα βήμα πίσω το... χρόνο!

Η μάχη ενάντια στο χρόνο σίγουρα δεν αποτελεί πλέον ”προνόμιο” των γυναικών. Μάθετε γιατί (και το ανδρικό) δέρμα χρειάζεται φροντίδα και προστασία, αλλά και πώς να ξεκινήσετε ένα απλό και αποτελεσματικό πρόγραμμα περιποίησης.
Κάντε ένα βήμα πίσω το... χρόνο!

Στη μάχη ενάντια στο χρόνο, φαίνεται να έχουν μπει για τα καλά, γυναίκες και άντρες. Τα τελευταία χρόνια, όπως φαίνεται από την πληθώρα αντρικών προϊόντων που κατέκλυσαν την αγορά, η ενασχόληση με το θέμα έπαψε να αποτελεί γυναικείο προνόμιο, και οι άντρες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι.

Η φροντίδα του δέρματος με εξειδικευμένα προϊόντα, είναι άραγε πραγματική ανάγκη για τους άντρες ή μήπως είναι προϊόν δημιουργίας του marketing;

Το δέρμα, είναι το μεγαλύτερο όργανο στον ανθρώπινο οργανισμό, καταλαμβάνοντας ποσοστό 16% επί του συνολικού βάρους του σώματος. Όπως και τα άλλα όργανα, το δέρμα αρχίζει να ”γερνάει”, σε ηλικία μόλις 20 ετών.

Έτσι, χρόνο με το χρόνο, η εικόνα που βλέπουμε στον καθρέφτη αρχίζει να μας αρέσει ολοένα και λιγότερο, και νιώθουμε έντονα την ανάγκη να κάνουμε κάτι.

Κάτι....Τι όμως;

Η απάντηση έχει τις ρίζες της πολλά χρόνια πριν. Η συστηματική έρευνα της γηροντολόγου Dr Anna Aslan που αφιέρωσε τη ζωή της στη μελέτη της διαδικασίας γήρανσης των κυττάρων, φαίνεται ότι ήταν μόνο η αρχή.

Από τότε μέχρι και σήμερα, έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά στο βωμό της έρευνας για νέες τεχνολογίες, μεθόδους και προϊόντα ώστε να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί η γήρανση του δέρματος.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής Αντιγήρανσης, αυτός ο σχετικά νέος ιατρικός κλάδος ειδίκευσης αναμένεται να δημιουργήσει τζίρο της τάξεως των 42 δισ. δολαρίων το 2006, καθώς μεγαλώνει με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης κατά 9% το χρόνο.

Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ο τρόπος να σταματήσει η διαδικασία γήρανσης. Μπορούμε όμως, χρησιμοποιώντας ”έξυπνα” όλα τα μέσα που έχει θέσει στη διάθεσή μας η επιστήμη, να την καθυστερήσουμε σε μεγάλο βαθμό.

Ξεκινήστε λοιπόν νωρίς (όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα), υιοθετείστε ένα πρόγραμμα περιποίησης, και εφαρμόστε το σε καθημερινή βάση, ως εξής:

Καθαρισμός: Οι άντρες έχουν περίπου 15% περισσότερο λιπαρό δέρμα σε σχέση με τις γυναίκες. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για καθημερινή περιποίηση με προϊόντα καθαρισμού. Προτιμείστε ένα υγρό καθαριστικό προϊόν, και αποφύγετε τη χρήση του κοινού σαπουνιού.

Το συστηματικό ξύρισμα, προσφέρει στο δέρμα απολέπιση, απομακρύνοντας έτσι τα νεκρά κύτταρα, και βοηθώντας το δέρμα να αναπνεύσει καλύτερα και να δεχθεί τα ευεργετικά στοιχεία των προϊόντων. Μετά το ξύρισμα, σειρά έχει η ενυδάτωση.

Ενυδάτωση και Προστασία από τον ήλιο: Μετά τον καθαρισμό του προσώπου και το ξύρισμα, προσφέρετε στο δέρμα σας ένα προϊόν πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά. Τα προϊόντα ενυδάτωσης προλαμβάνουν και απαλύνουν τα σημάδια του χρόνου, λειτουργώντας για το δέρμα ως ασπίδα στις συνθήκες του περιβάλλοντος.

Έρευνες έδειξαν ότι τα ορατά σημάδια γήρανσης οφείλουν τη δημιουργία τους σε ποσοστό 80- 90% στις συνθήκες του περιβάλλοντος, και κυρίως στον ήλιο.

Είναι εξαιρετική ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό προϊόν με αντηλιακά φίλτρα προστασίας (UVA,UVB), με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15, ανάλογα με το είδος δουλειάς, και τις δραστηριότητές σας.

Χαρείτε τον ήλιο κάνοντας σκι, απολαμβάνοντας ένα ταξίδι με ιστιοπλοϊκό, παίζοντας τένις, ή απλά, κάνοντας μια βόλτα, αφού πρώτα πάρετε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Αντιγήρανση: Στην ηλικία των περίπου 40+, θα πρέπει να ενισχύσετε την καθημερινή περιποίηση του δέρματός σας με πιο σύνθετες φόρμουλες προϊόντων.

Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε προϊόντα με κρεμώδη υφή, και σε άλλα με μορφή serum. Προτιμείστε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν επιλογής σας το βράδυ, σε καθαρό πρόσωπο.

Και μην ξεχνάτε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Προσέξτε την σαν ΤΑ ΜΑΤΙΑ σας, και περιποιηθείτε την, με τα κατάλληλα για την περιοχή προϊόντα!

Κάντε λοιπόν κάτι για τον εαυτό σας, σήμερα κιόλας!

Μια μικρή ίσως αλλαγή στον καθημερινό τρόπο ζωής σας, σε συνδυασμό με τη συστηματική χρήση των κατάλληλων προϊόντων, μπορεί να κάνουν τη διαφορά, και... ”αντί να γερνάμε, απλά να μεγαλώνουμε όμορφα”.

Μ.Α.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v