Μυστικά περιποίησης για μέλλουσες μαμάδες

Πώς να διατηρηθείτε όμορφες και να φροντίσετε το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Μυστικά περιποίησης για μέλλουσες μαμάδες
Περνάτε την πιο... ενδιαφέρουσα φάση της ζωής σας. Όλα αλλάζουν! Το σώμα μεταμορφώνεται, το πρόσωπο λάμπει, τα μαλλιά δυναμώνουν. Μάθετε πώς θα φροντίσετε, θα προστατέψετε και θα αναδείξετε την ομορφιά σας, στους 9 μήνες που μεσολαβούν μέχρι να πάρετε στην αγκαλιά σας το μωρό σας.

Πρόσωπο
-Ενισχύστε τη λάμψη: Η υπερλειτουργία των ορμονών και η αύξηση της ροής του αίματος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης χαρίζουν στο πρόσωπό σας μοναδική λάμψη και ροδαλή όψη υγείας. Ενισχύστε ακόμα περισσότερο το πλεονέκτημα αυτό, ενυδατώνοντας καθημερινά την επιδερμίδα σας και εντάσσοντας στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα φροντίδας την ήπια απολέπιση.
-Πείτε stop στις πανάδες: Από τον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης και μετά, πολύ συχνά εμφανίζονται πανάδες στην επιφάνεια της επιδερμίδας, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στο μέτωπο στα μάγουλα, στο πάνω χείλος και στο πιγούνι. Η γνωστή και ως "μάσκα εγκυμοσύνης" -επιστημονικά ονομάζεται μέλασμα- ευτυχώς, υποχωρεί λίγο μετά τον τοκετό. Προσέξτε όμως: Το μέλασμα επιβαρύνεται από την έκθεση της επιδερμίδας στις ακτίνες UV, γι' αυτό θα πρέπει απαραίτητα να φοράτε αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας SPF 50 και να περιορίσετε την ηλιοθεραπεία στο ελάχιστο.
Tip: Αν θέλετε να καμουφλάρετε τη «μάσκα εγκυμοσύνης», χωρίς να καταφύγετε στο μέικαπ, χρησιμοποιήστε μια κρέμα CC ή ένα αντηλιακό με χρώμα και επιπλέον, απλώστε λίγο bronzer στις πιο ανοιχτές περιοχές της επιδερμίδας.

Σώμα
-Προλάβετε τις ραγάδες: Στην εγκυμοσύνη, με την αναπόφευκτη διάταση -το τέντωμα- του δέρματος, η ελαστικότητά του φτάνει στα όριά της. Έτσι πολύ συχνά – σχεδόν στο 75% των γυναικών- από τον 4ο μήνα και μετά, οι ιστοί “σχίζονται”, δημιουργούνται ρήξεις αγγείων και τα αιματώματα αφήνουν στην επιδερμίδα σημάδια με τη μορφή κοκκινωπών και μοβ ραγάδων. Οι ακίνδυνες αλλά αντιαισθητικές ραγάδες, εντοπίζονται στην κοιλιά, στο στήθος και στους μηρούς. Αν και η εμφάνισή τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από γενετικούς παράγοντες, όπως και από την ποιότητα του δέρματος, μπορείτε να περιορίσετε τις ραγάδες προσέχοντας να πάρετε βάρος με σταθερούς και αργούς σχετικά ρυθμούς- ιδίως προς το τέλος της κύησης. Επίσης, το καθημερινό μασάζ με εξειδικευμένες κρέμες ή λάδια στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά, θα ενισχύσει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, θα προλάβει τον σχηματισμό τους και θα λειάνει την όψη όσων έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.
Tip: Μετά τον τοκετό, συνήθως το δέρμα αποκαθίσταται σταδιακά και οι ραγάδες ατονούν. Αν πάντως συνεχίζουν να σας ενοχλούν, μην ανησυχείτε: Η σύγχρονη αισθητική μπορεί, με τη βοήθεια της τεχνολογίας , να σας ξαναδώσει ένα λείο και σφριγηλό σώμα.
-Άγγιγμα απόλαυσης: Ένα από τα πιο ωραία δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας την περίοδο της εγκυμοσύνης, είναι το μασάζ. Θα σας χαρίσει όχι μόνο χαλάρωση και ευεξία, αλλά και αυξημένη σωματική και ενεργειακή σύνδεση με το μωρό σας. Το μασάζ κατά την περίοδο αυτή ανακουφίζει από τις μυϊκές κράμπες και τους πόνους στην πλάτη, βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα, μειώνει την υπερένταση και το άγχος και βοηθά στην πνευματική και ψυχική χαλάρωση.

Μαλλιά
-Στα καλύτερά τους: Οι ορμόνες της κύησης, κάνουν τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και συγχρόνως μειώνουν τον αριθμό των τριχών που βρίσκονται στην τρίτη και τελευταία φάση του κύκλου της ζωής τους με αποτέλεσμα, τα μαλλιά σας να δείχνουν πιο πυκνά, πιο δυνατά και πιο λαμπερά! Ενισχύστε την καλή τους εικόνα ακολουθώντας ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, φροντίστε τα όσο καλύτερα μπορείτε, κάνοντας συχνά μάσκες εμπλουτισμένες με έλαια, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και δώστε τους την ευκαιρία για ένα «διάλειμμα» αποφεύγοντας όσο μπορείτε τις τεχνικές εργασίες στο κομμωτήριο (ντεκαπάζ, ίσιωμα κλπ).
Tip: Μετά τον τοκετό, ή μόλις πάψετε να θηλάζετε, τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν μαζεμένα. Μην πανικοβληθείτε, απλώς ο κύκλος της ζωής τους επιστρέφει και πάλι στους κανονικούς ρυθμούς.

Ευδοκία Κορμακοπούλου
Αισθητικός-makeup artist
Διευθύντρια πρότυπου κέντρου αισθητικής art & beauty
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v