Πώς θα αποκτήσετε τέλεια φρύδια

Πολύτιμες συμβουλές και απαντήσεις σε απορίες που είχατε πάντα, για το πώς θα αποκτήσετε ένα ζευγάρι όμορφα, καλοσχηματισμένα φρύδια.
Πώς θα αποκτήσετε τέλεια φρύδια
Μπορεί τα μάτια μας να είναι “ο καθρέφτης της ψυχής”, για να κερδίσουν όμως τις εντυπώσεις χρειάζονται επιπλέον τα καλοσχηματισμένα φρύδια που θα τα πλαισιώνουν, θα τα αναδεικνύουν και θα υπογραμμίζουν τη γοητεία τους. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να τα αποκτήσουμε;

-Σχεδιάζουμε
Τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν στον σχεδιασμό του σωστού μήκους και σχήματος των φρυδιών. Αν χωρίσουμε στα τρία το φρύδι, το παχύ τμήμα του θα πρέπει να ξεκινά από την άκρη μιας νοητής κάθετης γραμμής που καταλήγει στο πτερύγιο της μύτης. Το τόξο, δηλαδή η καμπύλη του φρυδιού θα πρέπει να είναι στο μέσο και η λεπτή του άκρη θα πρέπει να εξέχει ελάχιστα από την εξωτερική γωνία του ματιού.
Tip: για να υπολογίσουμε εύκολα τις αποστάσεις, χρησιμοποιούμε ένα μολύβι σαν οδηγό. Το τοποθετούμε κάθετα, στο πλάι της μύτης. Η γραμμή του φρυδιού θα πρέπει να αρχίζει στο σημείο που η άκρη του μολυβιού αγγίζει το μέτωπο. Στη συνέχεια, το τοποθετούμε διαγώνια, από το κέντρο του κάτω χείλους με κατεύθυνση την εξωτερική γωνία του ματιού. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να καταλήγει η γραμμή του φρυδιού.

-Επιλέγουμε το σωστό αξεσουάρ
Ποιο είναι το καλύτερο τσιμπιδάκι φρυδιών; Το μυτερό ή αυτό με τις στρογγυλεμένες άκρες; Οι επαγγελματίες συνήθως θεωρούν πιο εργονομικά τα τσιμπιδάκια με τη λοξή άκρη, τα οποία χρησιμοποιούν για να αφαιρούν γρήγορα με τη φαρδιά πλευρά τις πιο μακριές τρίχες και με την μύτη να “καθαρίζουν” το τόξο του φρυδιού από τις κοντές τριχούλες.
Tip: “Επενδύουμε” σε ένα καλό, επώνυμο τσιμπιδάκι φρυδιών. Αν δεν το... χάσουμε, θα μας μείνει για πάντα.

-Αφαιρούμε τα… περιττά
Ξεκινάμε αφαιρώντας τις τριχούλες ανάμεσα στα φρύδια και συνεχίζουμε με την περιοχή κάτω από το τόξο των φρυδιών. Για να έχουμε συμμετρικό αποτέλεσμα είναι προτιμότερο να μην αφαιρέσουμε όλες τις τρίχες μονομιάς, αλλά να περνάμε από το ένα φρύδι στο άλλο. Τελειώνοντας, βουρτσίζουμε τα φρύδια προς τα πάνω με το ειδικό σπιράλ βουρτσάκι ή μια χρησιμοποιημένη μάσκαρα.

-Τονίζουμε το χρώμα
Αν τα φρύδια μας είναι αραιά, μπορούμε να τα γεμίσουμε χρησιμοποιώντας μολύβι, τζελ ή την ειδική σκιά φρυδιών-η καλύτερη λύση για τις αρχάριες. Στις καστανές, η ιδανική απόχρωση των φρυδιών θα πρέπει να είναι δύο τόνους ανοιχτότερη από το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Αντίθετα, αν τα μαλλιά είναι ξανθά ή αν έχουμε πολλά λευκά, τα φρύδια θα πρέπει να τονιστούν με μια απόχρωση δύο τόνους σκουρότερη για να μην δείχνει η επιδερμίδα “ξεπλυμένη”. Σε κάθε περίπτωση, η ανοιχτή καφέ απόχρωση (taupe στα αγγλικά) είναι η πιο ασφαλής χρωματική επιλογή.
Tip: Για να μην “αγριέψει” το βλέμμα, τονίζουμε τα φρύδια με μικρές, κοφτές μολυβιές ακολουθώντας τη φορά των τριχών και με ένα πινελάκι φρυδιών σβήνουμε απαλά για να απομακρύνουμε το παραπανίσιο χρώμα.

-Διορθώνουμε παλιά λάθη…
Τα πυκνά, ελάχιστα βγαλμένα φρύδια κυριαρχούν εδώ και αρκετές σεζόν στα μεγάλα ντεφιλέ. Αν τα δικά μας έχουν με τα χρόνια λεπτύνει επικίνδυνα, αλλά θέλουμε να επαναφέρουμε το φυσικό τους σχήμα, θα πρέπει για τρεις τουλάχιστον μήνες να μην αφαιρέσουμε ούτε μια τρίχα και στη συνέχεια να τα επανασχεδιάσουμε.
Tip: Είναι προτιμότερο να αναζητήσουμε τη βοήθεια εξειδικευμένων αισθητικών, οι οποίες μπορούν να διορθώσουν ή να αλλάξουν το σχήμα των φρυδιών μας. Στη συνέχεια θα μπορούμε μόνες μας να το συντηρούμε με μικρές παρεμβάσεις κάθε 10 μέρες.

-Βάφω τα μαλλιά μου. Τι κάνω με τα φρύδια;
Οι κολορίστ μας συμβουλεύουν: Όταν κάνουμε μια δραματική αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών μας, αλλάζουμε και το χρώμα των φρυδιών. Ποτέ όμως μόνες μας στο σπίτι. Θα πρέπει να αφήσουμε τους ειδικούς να κάνουν την αλλαγή.
Tip: Μια πρόχειρη αλλά αποτελεσματική λύση είναι να απλώσουμε στα φρύδια μάσκαρα για να τα σκουρύνουμε ή κονσίλερ για να τα ξανοίξουμε.

-Μπορώ να βγάλω τις τρίχες πάνω από τα φρύδια;
Μπορούμε να αφαιρέσουμε το χνούδι αν είναι σκουρόχρωμο και βέβαια να καθαρίσουμε την περιοχή του μεσόφρυου. Δεν θα πρέπει ωστόσο να επιχειρήσουμε να δώσουμε μόνες μας, σχήμα στα φρύδια, αποτριχώνοντάς τα από την πάνω πλευρά, γιατί αν το παρακάνουμε, κινδυνεύουμε να καταστρέψουμε τη φυσική τους καμπύλη και να αποκτήσουμε μια έκφραση “μουτρωμένη”.

-Πώς μπορώ να περιορίσω τον πόνο και τον ερεθισμό;
Για να κάνουμε τη διαδικασία λιγότερο επώδυνη, προτιμάμε να βγάζουμε τα φρύδια μετά το ντους, όταν οι πόροι είναι διεσταλμένοι. Για τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς που παρατηρούνται στην επιδερμίδα των φρυδιών, μετά την αφαίρεση των τριχών, περνάμε ένα παγάκι πάνω από την περιοχή ή απλώνουμε μια δροσιστική κρέμα με εκχύλισμα αλόης.

Ευδοκία Κορμακοπούλου
Αισθητικός-makeup artist
Διευθύντρια πρότυπου κέντρου αισθητικής art & beauty 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v