Κρυοσάουνα: Κερδίστε δωρεάν συνεδρίες!

Θεραπεία για μυϊκούς τραυματισμούς, μείωση της καταπόνησης, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Τα οφέλη και η λειτουργία της ολόσωμης κρυοθεραπείας.
Κρυοσάουνα: Κερδίστε δωρεάν συνεδρίες!

Ξεκίνησε ως θεραπεία για αθλητές, αλλά δεν άργησε να ανοίξει την… κρύα της αγκαλιά στο ευρύ κοινό. Η κρυοσάουνα είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα, ενώ τα οφέλη της φαίνεται να είναι αρκετά και σημαντικά για την υγεία.

Τι είναι;

Πρόκειται για την έκθεση του σώματος σε ελεγχόμενα ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες για συγκεκριμένα λεπτά. Δεδομένου ότι η κρυοσάουνα είναι μια πολύ νέα τεχνολογία για την χώρα μας, σίγουρα πολλοί δεν είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα να δοκιμάσουν μία συνεδρία. Παρ’ όλο που η «Ολόσωμη Κρυοθεραπεία» προσφέρει απίστευτα οφέλη, όπως μείωση του πόνου και κάθε είδους φλεγμονής καθώς και αύξηση της κινητικότητας, της αντοχής, της ευελιξίας, αλλά και την θεραπεία πολλών αυτοάνοσων παθήσεων, πολλοί άνθρωποι, είναι ανήσυχοι, για το αν θα αισθάνονται άβολα ή θα κρυώνουν κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η αίσθηση που έχετε κατά την διάρκεια της συνεδρίας, προσδιορίζεται, σαν ένα «ευχάριστο πέπλο δροσιάς» που σίγουρα δεν έχετε αισθανθεί ποτέ ξανά.

Πώς λειτουργεί;

Η κρυοσάουνα λειτουργεί με υγρό άζωτο, το οποίο κατά την διάρκεια της συνεδρίας αεριοποιείται και μειώνει την θερμοκρασία του δέρματος από την θερμοκρασία δωματίου στους -1°C σε 60 δευτερόλεπτα ή λιγότερο και την διατηρεί στα επίπεδα αυτά, για 1:30 έως 3 λεπτά. Οι αισθητήρες κρύου του δέρματος μας αντιδρούν στην απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας και στέλνουν σήματα κινδύνου στον εγκέφαλο, που με την σειρά του ενεργοποιεί όλες τις ρυθμιστικές λειτουργίες του σώματος. Μαζεύει το αίμα από τα άκρα προς τον πυρήνα του σώματος μας με σκοπό να προστατέψει τα ζωτικά όργανα από το κρύο. Αυτό έχει σαν επακόλουθο (όταν τελειώσει η συνεδρία) την επαναρύθμιση όλων των περιοχών του οργανισμού που δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους.

Κρυοσάουνα και Δημήτρης Θεοδωρακάκος

Η ολόσωμη κρυοθεραπεία χρησιμοποιείται από κορυφαίες ομάδες, αλλά και δρομείς, όπως ο διεθνούς φήμης Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Πρωταθλητής Μαραθωνίου και Ορεινού Τρεξίματος.  Σε επίσκεψή μας στο cryosaunastudio συναντήσαμε τον μεγάλο αυτόν αθλητή, ο οποίος μας μίλησε για τα οφέλη της.

Ο ίδιος έχει εντάξει την κρυοσάουνα στην προετοιμασία εν όψει της συμμετοχής του στο Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή, αλλά και στη γενικότερη προετοιμασία του με στόχο τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι στο Ρίο. Μας είπε ότι η κρυοσάουνα έχει βοηθήσει τον ίδιο στην αποκατάσταση μεταξύ των προπονήσεων και κατ’ επέκταση στην πρόληψη τραυματισμών, αλλά και στο φορμάρισμα καθ΄ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Επίσης, μας τόνισε τον σημαντικό ρόλο της κρυοσάουνας στην τόνωση της ψυχολογίας, ειδικά πριν από ένα δύσκολο αγώνα – στόχο, ακριβώς γιατί δίνει άμεση ευεξία λόγω της υπερέκκρισης ενδορφίνης. Στην Cryosaoyna o εγκέφαλος προκαλεί υπερέκκριση αυτής της ορμόνης που είναι και ο κύριος λόγος της άριστης ψυχοσωματικής κατάστασης μετά τη συνεδρία, η οποία διαρκεί για τις επόμενες 6 έως 24 ώρες.


Ποια είναι τα γενικότερα οφέλη;

Τα οφέλη για την υγεία από την κρυοσάουνα είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής:

* Αντιμετώπιση μυοσκελετικών τραυματισμών: Οξείς αθλητικοί τραυματισμοί (διαστρέμματα, θλάσεις, ενδομυϊκα αιματώματα κλπ).

* Αντιμετώπιση τραυματισμών σπονδυλικής στήλης – ισχίου – αυχένα (μυικοί σπασμοί, κήλη, αιματώματα).

* Μείωση αίσθησης καταπόνησης.

* Αντιμετώπιση ψωρίασης και δερματίτιδας.

* Βελτίωση κυκλοφορίας αίματος.

* Αντιμετώπιση φλεγμονών περιαρθρίτιδας, τενοντίτιδας και θυλακίτιδας.

* Ταχύτερη μετά-χειρουργική αποκατάσταση.

* Αντιμετώπιση ρευματοειδούς αρθρίτιδας και οστεοαρθρίτιδας .

* Αύξηση επιπέδων αιμοσφαιρίνης .

* Αντιμετώπιση κατάθλιψης και άλλων διαταραχών διάθεσης.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα οφέλη για την υγεία από την κρυοσάουνα, και εδώ τις σχετικές μελέτες για τα οφέλη της κρυοσάουνας στην υγεία.

Πηγή: Cryosauna Studio.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v