Κούρεμα: Το ανδρικό στυλ κρατάει ψαλίδι!

Οι άντρες που συχνά είναι λίγο αμήχανοι σε ό,τι αφορά τις κομμώσεις, πιθανότατα αγνούν πόσο μπορεί να αλλάξει την εξωτερική τους εμφάνιση ένα διαφορετικό κούρεμα. Δείτε ποια είναι φέτος τα ”hot” κορέματα, αλλά και τι μπορείτε να ζητήσετε από τον κομμωτή σας για να δίνετε την εντύπωση που θέλετε.
Κούρεμα: Το ανδρικό στυλ κρατάει ψαλίδι!

Πόσες φορές έχετε ξυπνήσει και τα μαλλιά σας δεν στρώνουν με τίποτα; Εκείνη τη στιγμή δεν θέλατε να στραγγαλίσετε τον κομμωτή που σας είχε υποσχεθεί ότι το συγκεκριμένο κούρεμα θα κάνει τη ζωή σας ευκολότερη;

Τα επιχειρήματα άλλωστε που ακούμε από τους εκάστοτε κομμωτές κατά τη διάρκεια του κουρέματος είναι πολλά, όπως ”Λίγο τζελ θα βάζεις και...”, ”Θα τα κάνεις έτσι, μετά έτσι και... τέλειος”!

Μα χρυσό μου δεν πάω σε καλλιστεία ούτε σε επίδειξη μόδας- Στο γραφείο θέλω να πάω και μάλιστα έχω αργήσει. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με...τρίχες (ακόμα κι αν είναι δικές μου). Λύση θέλω. Υπάρχει;

Υπάρχει. Ένα καλό κούρεμα μπορεί να σταθεί και μόνο του και αυτό φυσικά εξαρτάται από τον ειδικό. Κατά πόσο κατέχει την τέχνη και κατά πόσο μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που ζητάει ο εκάστοτε πελάτης.

Θα μου πείτε βέβαια ότι εγώ μπορεί να ζητήσω λαγούς με πετραχήλια. Γίνεται; Δεν γίνεται. Και σε αυτό το σημείο όμως ο κομμωτής πρέπει να αναλάβει και να έχει τον πρώτο λόγο.

Η εμφάνιση των μαλλιών απασχολεί άλλωστε τον καθένα από εμάς και συνήθως όταν επισκεπτόμαστε κάποιο κομμωτήριο αφήνουμε ελεύθερο τον εαυτό μας και εμπιστευόμαστε τον κομμωτή. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι μιλούν ελεύθερα για τις ανασφάλειες που σχετίζονται με την κώμη τους των μαλλιών τους (”μου πέφτουν...”, ”νομίζω ότι εδώ αρχίζω να καραφλιάζω...”) και αναζητούν μια κόμμωση που να μπορεί να ”σταθεί” χωρίς τη χρήση κάποιου προϊόντος και ταυτόχρονα να κρύβει την όποια ατέλεια.

Τα πράγματα είναι ευκολότερα για τις γυναίκες καθώς έχουν το προτέρημα να μεταμορφώνονται μέσα από τα μαλλιά τους. Κάτι σαν χαμαιλέοντες δηλαδή. Με τον άντρα όμως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Ή και πιο απλά για ορισμένους.

Στον άντρα δεν υπάρχει μόδα. Είναι τι ταιριάζει με το στυλ του καθενός. Και για να έχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν θα μας προδώσει ποτέ, πρώτον θα πρέπει ο κομμωτής να κατέχει καλά την τέχνη και δεύτερον να μας κάνει ένα κούρεμα που να ταιριάζει με την όλη εμφάνισή μας.

Σε πιο νεαρές ηλικίες, τα πρότυπα πηγάζουν από τα ΜΜΕ και από διάσημους αθλητές, ηθοποιούς ή τραγουδιστές. ”Στην πραγματικότητα, δεν αναζητούν ένα κούρεμα σαν του Μπέκαμ, αλλά θέλουν να γίνουν Μπέκαμ”, μας αναφέρει ο Β. Διαμαντόπουλος, ιδιοκτήτης σχολής κομμωτικής και προσωπικός κομμωτής αρκετών celebrities.

Τα πράγματα βέβαια έχουν αλλάξει και οι άντρες που έχουν ξεφύγει από την ηλικία των 18 εδώ και καιρό αναζητούν κλασικές, διαχρονικές λύσεις:

* Ένα από αυτά τα στυλ είναι του James Dean, με τα μπροστινά μαλλιά να σηκώνονται ελαφρώς μπροστά. Στα πλάγια το μήκος είναι πιο κοντό, αυστηρό θα λέγαμε για να αφήνει ελευθερία κινήσεων στο πάνω μέρος. Οι παραλλαγές αυτού του κουρέματος είναι πολλές και μπορείτε να τις προσαρμόσετε αναλόγως με την προσωπικότητά σας.

* Σταθερή αξία που συνεχίζει συνεχώς κοινό είναι το στυλ ”Νονός”, με χωρίστρα στο πλάι και τα υπόλοιπα μαλλιά επιμελώς κολλημένα. Πρόκειται για ένα κλασσικό κούρεμα, το οποίο όμως χαρίζει έντονο στυλ και κατά συνέπεια ταιριάζει σε άτομα με έντονη προσωπικότητα.

* Τα μακριά, επιμελώς ατημέλητα μαλλιά είναι και πάλι της μόδας τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες. Πρόκειται για ένα κούρεμα με φράντζες να πέφτουν επιμελώς στα πλαϊνά του προσώπου, ενώ το πίσω μέρος είναι ελαφρώς πιο κοντό. Το look θυμίζει να έχετε μόλις σηκωθεί από το κρεβάτι και αποτελεί ιδανική λύση για όσους γενικώς προτιμούν και το ατημέλητο look στο ντύσιμό τους.

* Το ξυρισμένο κεφάλι είναι πιο διαδεδομένο το καλοκαίρι χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι δεν το βλέπουμε συχνά. Και μπορεί να θυμίζει φαντάρο ή... το Νόμο 4.000 περί τεντιμποϊσμού, είναι όμως και η ιδανικότερη λύση για όσους...το τριχωτό της κεφαλής τους έχει αρχίσει να τους προδίδει. Βέβαια, υπάρχει και παρηγοριά. Ενα τέτοιο look, τονίζει τη γραμμή του προσώπου και κάνει το κούτελο να φαίνεται πιο μεγάλο.

* Άλλο ένα κούρεμα που ζητείται τελευταία, μάς παραπέμπει στον κιθαρίστα των Guns’ N’ Roses, Slash, με μακρύ μαλλί και σχετικά φουντωτό. Εύλογα, μην το αποφασίσετε αν είστε πάνω από 20...

Αυτό που θα θέλαμε να επισημάνουμε τελειώνοντας είναι το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχει μια ”γραμμή” αλλά ο καθένας μας οφείλει να την αναπλάθει βάση των δικών του προσωπικών χαρακτηριστικών και στοιχείων.

Άλλωστε κάτι μπορεί να είναι ”άσχημο” αλλά ταυτόχρονα ”ενδιαφέρον”. Και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά και αποτυπώνεται σαν εικόνα στους υπόλοιπους. Μην διστάσετε να τολμήσετε την όποια αλλαγή και να επενδύσετε σε κάτι διαφορετικό. Hot για αυτή τη σεζόν είναι η έντονη κίνηση, οι φράντζες σε όποια παραλλαγή σας αρμόζει.

* Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο για τις συμβουλές και τις προτάσεις του. Μπορείτε να βρείτε τη σχολή του στην οδό Αγ. Δημητρίου 12, στην Κηφισιά (τηλ: 210-8019598).

Έφη Ρουτζάκη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v