Οινο-γαστρονομική χαλάρωση στο Ξυλόκαστρο!

Πρόσφατα περάσαμε ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο στο Ξυλόκαστρο. Με ωραίο καιρό, τέλειο φαγητό και κρασί και απόλυτη χαλάρωση. Με λίγα λόγια ήταν ένα Σαββατοκύριακο "ποίημα". 'Ονομα και πράγμα!


Για να ακριβολογούμε, λοιπόν, είχαμε τη χαρά να συμμετάσχουμε στο πρώτο "Food Poems Weekend" του Ξενοδοχείου Sikyon Coast Resort & Spa. Με διάθεση και πνεύμα άκρως ποιητικό, δοκιμάσαμε πραγματικά λεπτές και νόστιμες γεύσεις βασισμένες σε προϊόντα της ευρύτερης περιοχής, ήπιαμε πολύ αξιόλογα κρασιά και μείναμε σε ένα από τα πιο καλαίσθητα και προσεγμένα ξενοδοχεία που, με βάση την προσωπική μου εμπειρία, μπορεί κανείς να βρει (τουλάχιστον) στην Πελοπόννησο.


Το Sikyon Coast Resort & Spa είναι ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά ξενοδοχεία του Ξυλοκάστρου. Βρίσκεται σε πολύ προνομιούχο σημείο, πάνω (κυριολεκτικά) στη θάλασσα, στο ίδιο κτήμα με την βίλλα του μεγάλου μας ποιητή, Άγγελου Σικελιανού. Το ξενοδοχείο έχει ανακαινιστεί πολύ πρόσφατα με εξαιρετικό γούστο, έτσι ώστε τόσο οι κοινόχρηστοι χώροι του όσο και τα δωμάτιά του να αποπνέουν μία πολύ σύγχρονη και ταυτόχρονα ανάλαφρη αισθητική. Διαθέτει εξωτερική πισίνα και spa, αλλά και ένα πολύ δυνατό εστιατόριο με κουζίνα (και κάβα) αξιώσεων. Οι εξωτερικοί χώροι του είναι εξαιρετικά φροντισμένοι, ενώ από τον κήπο του ξεκινάει ένα όμορφο μονοπάτι μέσα στο δάσος που καταλήγει, μέσα από μία πολύ ευχάριστη βόλτα, στο κέντρο της πόλης του Ξυλοκάστρου (την επόμενη φορά πρέπει να σημειώσω να πάρουμε οπωσδήποτε μαζί τα ποδήλατά μας). Πληροφορούμαι δε ότι το καλοκαίρι οι ένοικοι του Sikyon Coast Resort & Spa ζουν εμπειρίες... νησιώτικες, απολαμβάνοντας κοκτέιλς και σνακς στην πανέμορφη παραλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, και αυθεντικές γεύσεις της Ιταλικής κουζίνας στον κήπο της ατμοσφαιρικής βίλλας του ποιητή, αφού πέσει ο ήλιος.

|ig:all|


Η δε πρωτοβουλία των Food Poems Weekends είναι πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως απολαυστική. Τη βρίσκω μάλιστα και πολύ έξυπνη, καθώς μπορεί να αξιοποιήσει τον όμορφο χώρο του ξενοδοχείου όλο το χρόνο, κι έτσι να μην περιορίζει την εποχικότητά του στους ζεστούς μόνο μήνες. Πρόκειται για Σαββατοκύριακα αφιερωμένα στην κουζίνα και τον αμπελώνα της Πελοποννήσου, που δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ζήσουν όμορφες οινογαστρονομικές εμπειρίες, αλλά και σε αξιόλογους παραγωγούς κρασιών και τοπικών προϊόντων να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε ένα πολύ ευχάριστο και χαλαρό κλίμα. Για να καταλάβετε, στο πρώτο αυτό Food Poems Weekend που συμμετείχαμε, είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε πολύ φίνες δημιουργίες της κουζίνας του ξενοδοχείου ταιριασμένες με τα κρασιά του οινοποιείου Τετράμυθος από τα γειτονικά Καλάβρυτα. Παράλληλα δοκιμάσαμε τα πολύ εκλεκτά ελαιόλαδα της εταιρείας Poliana από το Άργος, καθώς και το ξύδι και το πετιμέζι της εταιρείας "Η Σοφία της Φύσης" από τη Νεμέα, και μαζί να γνωρίσουμε τους συμπαθέστατους δημιουργούς τους.


Όταν συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούμε να βρεθούμε σε έναν τόσο ελκυστικό οινογαστρονομικό προορισμό, ταιριασμένο με πανέμορφη φύση και με τη σωστή αναλογία χαλάρωσης και δραστηριότητας, σε μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, αποφασίσαμε ότι θα τον επισκεπτόμαστε πολύ τακτικά από εδώ και πέρα. Για εσάς που ψάχνετε αντίστοιχες αποδράσεις για Σαββατοκύριακα, τριήμερα ή και παραπάνω, συνιστώ το Sikyon Coast Resort & Spa "με κλειστά μάτια". Γι αυτό σας προτείνω να επισκεφθείτε σύντομα την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου ή την σελίδα του στο Facebook για περισσότερες πληροφορίες, οδηγίες, προσφορές, αλλά και για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των επόμενων Food Poems Weekends!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v