Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται 106 φορές...

Η ΔΑΠ έσπευσε να υπερασπιστεί τους "συλληφθέντες" φοιτητές στην Πάτρα και να ζητήσει μείωση της ποινής για την κατάθεση ξένης εργασίας ως δική τους.
Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται 106 φορές...
Δεν πρόλαβαν να σκάσει μύτη η ποινή για τους φοιτητές που αγόρασαν την εργασία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και να σου η ΔΑΠ που ζητάει την ελάφρυνση της ποινής γιατί «στις εποχές που ζούμε…» και μπλα μπλα «τα παιδιά τα φέρνουν δύσκολα» και τα λοιπά.

Η ποινή προβλέπει την διαγραφή των φοιτητών από την εξεταστική και η ΔΑΠ ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε την μείωση της ποινής σε διαγραφή από το συγκεκριμένο μάθημα και μόνο.    

Γιατί ενδιαφέρθηκε άραγε η ΔΑΠ για το συμβάν; Συνδικαλιστικοί οι λόγοι, θα πει κάποιος. Φοιτητές τιμωρούνται και μια συνδικαλιστική παράταξη ζητά την άμβλυνση της ποινής. Αμ δε νομίζω. Στα χρόνια που εγώ σπούδαζα ήταν κοινό μυστικό ότι οι μεγάλες παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ φέρονταν με ιδιαίτερη προσοχή στα μέλη τους όσον αφορά την πρόσβαση. Έντονα μάλιστα ακουγόταν ότι σε κάποια μαθήματα, των οποίων οι διδάσκοντες πρόσκεινταν σε μία από τις δύο μεγάλες παρατάξεις, τα θέματα διέρρεαν σε φοιτητές μέσω των φοιτητικών παρατάξεων.

Το πονηρό μυαλό μου έτρεξε σε εκείνη, την παλιά γνώση όταν άκουσα τα νέα από την Πάτρα και την ευθιξία της ΔΑΠ, αν και δεν έχω κανένα στοιχεία για να τεκμηριώσω μια τέτοια κατηγορία.

Απόρησα όμως- ασχέτως ΔΑΠ. Γιατί να μειωθεί η ποινή για κάποιον που αποδεδειγμένα παρανόμησε; Η συγκεκριμένη παρανομία μάλιστα είναι έκφανση ενός δικτύου παραπαιδείας που κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά, ακυρώνοντας στην πράξη τον χαρακτήρα της δημόσιας δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Νομίζω θα ήμουν υπέρ μιας έξυπνης και παραδειγματικής ποινής του στυλ οι 106 υποχρεούνται να εκπονήσουν κανονικά την εργασία, αλλά και να υποστηρίξουν προφορικά όλες τις τυχόν προηγούμενες εργασίες που έχουν καταθέσει, οι οποίες επίσης ίσως να μην ήταν προϊόν δικής τους πνευματικής εργασίας. Αν ολοκληρώσουν την διαδικασία αυτή, θα δικαιούνται να δώσουν  τα υπόλοιπα μαθήματα της εξεταστικής, όπως ζητά η ΔΑΠ.

Στην αγωνία τους να μην αφήσουν αβοήθητους τους φοιτητές- ωσάν να είχαν αυτό που λέει η Νομική «ιδιαίτερη νομική υποχρέωση»- οι της ΔΑΠ δεν σκέφτηκαν την πιθανή πολιτική καρπαζιά. Αυτή ήρθε λίγο αργότερα με ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία γίνεται καζούρα για την «συμπεριφορά του κόμματος της αριστείας».

Κάτι μου λέει ότι μυρίζει παραιτήσεις…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v