Όταν η εκκλησία άκουσε Άσιμο

Κάποιο σατανικό μυαλό έβαλε στο συμπληρωματικό των θρησκευτικών υλικό ό,τι να΄ναι, τρολάροντας την κοινή γνώμη.
Όταν η εκκλησία άκουσε Άσιμο
Ποιος άραγε σκέφτεται το τι θα περιέχεται στο υλικό που θα συνοδεύει το μάθημα των θρησκευτικών και καταλήγουμε σε σουρεαλιστικού τύπου διαδικασίες να αξιολογεί η εκκλησία τραγούδια της Ριάνα και του Νικόλα Άσιμου;

Προς μεγαλύτερη ακόμη έκπληξή μου δε, έμαθα ότι στο ίδιο υλικό που θα δίνεται στους μαθητές θα περιλαμβάνονται και οι στίχοι του «η ζωή μου όλη» του Άκη Πάνου, μια που αυτό εγκρίθηκε από την ιεραρχία. Υπό ευρεία έννοια αν ιδωθούν τα θρησκευτικά, όλα μπορούν να σχετιστούν. Τι είναι η θρησκεία; Η μεταφυσική αναζήτηση του ποιος είσαι και λοιπά θεωρητικά μπλα- μπλα. Ε, εδώ κολλάει και ο Άκης Πάνου και όλα. Μπορώ ας πούμε να σκεφτώ πρόχειρα:

-Ανάγνωσμα Μάικ Φασολάκη για να αναρωτηθούμε για την χαμένη μας παιδικότητα
-Στίχοι Βέτα Μπετίνι για να σκεφτούν τη σοφία των φτωχών τω πνεύματι
-Ανάγνωση Αυριανής λίγο πριν τις εκλογές του ΄85 για να προβληματιστούν οι νέοι μας πάνω στην προπαγάνδα και τον λαϊκισμό
-Παρακολούθηση της σειράς «Ρετιρέ» για να δοθούν εναύσματα πάνω στον ρόλο των ΜΜΕ στην επικοινωνία
-Ανάποδη αναπαραγωγή δίσκων του Νίκου Καρβέλα για τον εντοπισμό κρυμμένων μηνυμάτων που θα τροφοδοτήσουν συζητήσεις πάνω στο μάταιο των αιρέσεων.
- Μάσημα τσίχλας για εξοικείωση με την μεταμοντέρνα αντίληψη της ζωής.

Το άλλο που σκεφτόμουν ήταν να έχουν οι αρμόδιοι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου μια κρυφή ατζέντα με τα όσα θα ήθελαν να ξεφύγουν από την τσιμπίδα της εκκλησίας- που στο ελληνικό κράτος όλα τα βλέπει και όλα τα κρίνει. Μαζί με αυτά σκέφτηκαν να βάλουν και αρκετό μαξιμαλιστικό σπαμ, όπως ο Μπαγάσας, ώστε η προσοχή των ιεραρχών να διασπαρεί και να «περάσουν» τα πιο ανώδυνα που θα αναγνώριζαν ως χρήσιμα οι ψηφοφόροι του Σύριζα. Αλλά αυτό αποτελεί μόνο μια υπόθεση που θα επιβεβαιωθεί ή όχι, όταν δημοσιευθεί η πλήρης λίστα του υλικού αυτού.

Μέχρι τότε, μπορούμε να διασκεδάζουμε με τον καημό διαφόρων συριζαίων που βλέπουν τον Εφραίμ και τους άλλους να νικάνε στα σημεία τις ελευθεριακές επαναστατικές ουτοπίες που συμβόλισε στην εφηβεία τους ο Άσιμος.

Λες και αυτό έπρεπε να περιμένουν για να καταλάβουν ότι «η επανάσταση αποδείχθηκε ένα όραμα».  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v