Το ΚΠΙΣΝ μη ανωφέλετα θρηνήσεις

Πολύ "κλάμα" στα κοινωνικά δικτυα για την παράδοση του ΚΠΙΣΝ στο δημόσιο. Το στοίχημα όμως είναι αλλού.
Το ΚΠΙΣΝ μη ανωφέλετα θρηνήσεις

Βλέπω τον θρήνο με τον οποίο το κοινό υποδέχθηκε την ανάληψη της διοίκησης του ΚΠΣΙΝ από το ελληνικό δημόσιο και ελπίζω σε λίγα χρόνια να μπορούμε αναδρομικά να το αποδώσουμε σε… στερεότυπα.

Η αναποτελεσματικότητα του ελληνικού δημοσίου έχει γίνει παροιμιώδης από όλους εμάς που βολευόμαστε σε μεγάλο βαθμό από αυτήν. Από τον γιατρό που με «φακελλάκι» θα προσέξει καλύτερα τον ασθενή, από τον εφοριακό που κάνει πλημμελώς τη δουλειά του και δεν εντοπίζει την παρατυπία μας, μέχρι τον τροχονόμο που δεν περάνει και τόσο συχνά και έτσι μπορούμε να αφήσουμε το αυτοκίνητο όπου να’ ναι «για δυό λεπτάκια». Tην καζούρα στο δημόσιο- που σίγουρα την σηκώνει- θα πρέπει να την έχουμε υπόψη μας πρωτίστως σαν αυτοκριτική.    

Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι αν το δημόσιο θα καταφέρει να διατηρήσει το κτίριο καθαρό, πόσο γρήγορα θα επισκευάζονται οι φθορές και αν θα έχει εικόνα παραίτησης, ρημάζοντας. Δεν θεωρώ ότι είναι δύσκολο το δημόσιο να αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό από ό,τι περιμένουμε σχετικά με αυτά. Το έχει κάνει ξανά με το Μετρό, το οποίο παραμένει το καθαρότερο της Ευρώπης, ενώ και το Μέγαρο- παρόλο που δεν έχει περάσει και πολύς καιρός- μια χαρά δείχνει.

Το στοίχημα, και το ζητούμενο, είναι να μπορέσει το Νιάρχος να αξιοποιηθεί στην παραγωγή πολιτισμικού έργου, να μπορέσει να γίνει πραγματικό «κέντρο πολιτισμού» χωρίς να καταβαραθρωθεί από σπατάλες, ανοργανωσιά στα οικονομικά και έριδες για καρέκλες και καρεκλίτσες. Εκεί είναι η πρόκληση και όχι στο αν οι πρασιές στον περιβάλλοντα χώρο θα είναι εξίσου πράσινες με σήμερα.

Ίδωμεν...

Σε άλλα νέα μαθαίνω για την γενναία δήλωση Φώτη Κουβέλη που λέει ότι ψήφισε Σύριζα στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις- δηλαδή όπως εξηγεί, στο δημοψήφισμα και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Μάλιστα δήλωσε την πρόθεσή τυο να ξαναψηφίσει Σύριζα. Σκεφτόμουν εκείνη την ερώτηση που στο διαφημιστικό για τις εκλογές του 2012 έθετε αμείλικτα ο Γιάννης Μπέζος https://www.youtube.com/watch?v=H9sjRIB53Ek : «Ναι, αλλά ποιος μπορεί;». Εδώ, ο κυρ Φώτης, που προφανώς κανείς δεν τον είχε ρωτήσει, θα ήξερε ήδη την απάντηση: Ο Σύριζα!                     

   

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v