Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Μεταμφιεσμένος σεξισμός

Μεταμφιεσμένος σεξισμός

Εδώ και λίγα χρόνια είναι κάποιες από τις αποκριάτικες στολές- κυρίως αυτές που απευθύνονται σε νεαρά κορίτσια, οι οποίες μόνο κατ’ όνομα είναι παιδικές. Κινούνται στην αισθητική του… σαδομαζοχισμού και αφήνουν αόριστες υποσχέσεις για σεξ και… κυριαρχία.  

Τα έρμα τα πιτσιρίκια, βομβαρδισμένα στις περισσότερες περιπτώσεις από αντίστοιχα πρότυπα αισθητικής, αλλά και από τον μικρομεγαλισμό που χτυπά τις θυγατέρες από 8 έως 11 χρονών, πείθονται ότι εκεί βρίσκεται όχι το κλίμα της αποκριάς αλλά η ευκαιρία τους να εμφανιστούν ως ενήλικες. Τα αποτελέσματα είναι κωμικοτραγικά.  

Σήμερα, με ανακούφιση έμαθα ότι το υπουργείο οικονομικών απαγόρευσε την κυκλοφορία παρόμοιων προϊόντων, προστατεύοντας την ευαίσθητη παιδική ψυχή από τον σεξισμό, αλλά και την αισθητική μας.

Κατά τη γνώμη μου, οι απαγορεύσεις σπάνια είναι για καλό- και αυτό το υποστηρίζω επί της αρχής. Από την άλλη- επί της διαδικασίας, όπως θα λέγαμε- η ασυδοσία είναι ο χειρότερος σύμβουλος όταν πρόκειται για παιδιά.     

Δράττομαι της ευκαιρίας για να επισημάνω την ηχηρή απουσία οποιασδήποτε σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία- μιας παιδείας που θα θωράκιζε τα παιδιά έναντι του σεξισμού της κατανάλωσης και του θεάματος. Και δηλαδή, θα ρωτούσε κάποιος, ακόμη και αν υπήρχε σεξουαλική αγωγή θα απευθυνόταν σε μαθητές δημοτικού; Ναι, γιατί όχι; Με τον τρόπο που αρμόζει σε αυτές τις ηλικίες θα μπορούσε να γίνεται δουλειά υποδομής

Με την ίδια υπουργική απόφαση απαγορεύτηκαν και οι αποκριάτικες στολές «Χίτλερ» με το αιτιολογικό ότι «η διάθεση τέτοιων στολών παραπέμπει σε στάσεις και χειρονομίες άμεσα συνδεδεμένες με εγκλήματα μίσους, όπως ο ναζιστικός χαιρετισμός». Αν και καταλαβαίνω και δικαιολογώ απόλυτα τη λογική και αυτής της απόφασης, θα ήμουν πιο επιφυλακτικός έναντι της απαγόρευσης. Δεν υπάρχει πρόβλημα ας πούμε να ντύνεται κάποιος με τα χαρακτηριστικά άλλης ιστορικής προσωπικότητας, ίσως εξίσου βάναυσης,  αλλά υπάρχει να ντύνεται Χίτλερ;

Φοβάμαι ότι οι πολιτικού τύπου απαγορεύσεις δεν έχουν σχέση με την αισθητική- είναι πιο ύπουλες. Λειτουργούν ελκτικά για τους εφήβους που θέλουν να «ανήκουν» κάπου και να επαναστατήσουν. Ορθότερο θα μου φαινόταν με αφορμή διάφορες στολές που κυκλοφορούν φέτος να διατεθούν στα σχολεία 1-2 ώρες ώστε τα παιδιά να ακούσουν δυο λόγια για το τι ήταν ο καθένας από αυτούς. Πάντα η παιδεία είναι πιο αποτελεσματική από την καταστολή, ακόμη και αν οι προθέσεις είναι καλές.

SPONSORED LINKS

"Πατριώτης είναι κάποιος που αγαπάει τη χώρα του, αλλά δεν χωνεύει τους πολίτες της."

Εβάν Εσάρ

  • 1936 - Γεννιέται ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.
    1952 - Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη, μέχρι τότε, αεροπορική επίθεση κατά της Βόρειας Κορέας.
    1985 - Ένα Μπόινγκ 747 των Ινδικών Αερογραμμών συντρίβεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα 329 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
    1993 - Μεγάλος μακεδονικός τάφος ανακαλύπτεται στην περιοχή μεταξύ Μεσιανής και Γιαννιτσών, 2,5 χλμ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.
    1996 - Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου.

© 2002-2018 MEDIA2DAY