Ο Καλογρίτσας δείχνει... εκπτώσεις

Δεν φταίει η κυβέρνηση αν ο διεκδικητής της άδειας δεν μπόρεσε να μαζέψει τα λεφτά. Φταίει όμως ότι τον έκανε η ίδια να το προσπαθήσει.
Ο Καλογρίτσας δείχνει... εκπτώσεις

 Προφανώς η κυβέρνηση δεν φταίει επειδή ο ένας εκ των διεκδικητών για τις τηλεοπτικέ άδειες δεν είχε τα χρήματα που υποσχέθηκε ότι έχει- ακόμη και αν ο λόγος που δεν τα είχε ήταν ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί δεν στάθηκαν τελικά ικανοί να του τα εξασφαλίσουν.

Αυτό όμως για το οποίο ευθύνεται ήταν η προσπάθειά της να «φτιάξει» με το έτσι θέλω έναν δικό της επιχειρηματία και να τον φυτέψει στον χώρο του τύπου.

Με αρκετή δόση κυνισμού, ο ευρωβουλευτής του Σύριζα, Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε δικαίωμα της κυβέρνησης να κλείνει συμφωνίες με επιχειρηματίες, όπως ο κ. Καλογρίτσας. «Η κυβέρνηση δεν πέτυχε το στόχο της που ήταν να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο με έναν σταθμό που δεν θα την πολεμούσε», Ο σκοπός που… αγιάζει τα μέσα κατά τον κ. Κούλογλου είναι η επιθυμία της Κυβέρνησης να υπάρχουν κάποια μέσα ενημέρωσης φιλικά προσκείμενα στην Κυβέρνηση.

Προφανώς και θέλει. Από πότε όμως η επιθυμία στοιχειοθετεί αυτόματα και δικαίωμα;

Λίγοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι «έτσι παίζεται το παιχνίδι» και ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης ήταν εξόφθαλμα δείγματα αγοραίας άσκησης της εξουσίας- αν και τα αποτελέσματα της προσπάθειάς της (θα) ήταν πιο ήπια από ό,τι των επί 40ετία προηγούμενων πασοκονεοδημοκρατών.

Αν και η «πραγματικότητα» είναι καλό επιχείρημα για να βγαίνουν από τη μέση οι ηθικοί ενδοιασμοί, στο τέλος δεν κρινόμαστε μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά και για τα καλάμια που σπάσαμε για να φτάσουμε στον προορισμό μας», που θα έλεγαν και οι Κινέζοι.

Δεδικαίωται όποιος απλώς είναι καλύτερος από τον προηγούμενο; Όλο και περισσότερες αβαρίες στην «ηθική της αριστεράς» μαζεύονται από την άσκηση της εξουσίας. Και πόσες να αντέξει και αυτή η έρμη η ηθική; Σουρωτήρι έχει γίνει και ακόμη και σε 10 χρόνια προβλέπω ότι θα περιμένει το «καρότο» της αναδιανομής του πλούτου ή κάποιο άλλο υψηλό αγαθό.

Ίσως να κάνω και λάθος, αλλά αν τα μέτρια αποτελέσματα επιβραβεύονται με μέτριους βαθμούς, η λίγη ή κατά περίπτωση ηθική δεν επιβραβεύεται. Και αυτό γιατί, στα μάτια των πολλών, μοιάζει ανησυχητικά με την καθόλου ηθική.

ΥΓ Μόνο σε εμένα η αποχώρηση καλογρίτσα φάνηκε στημένη και βολική υπαναχώρηση της Κυβέρνησης; "Θα ζητήσουμε παράταση και η άτεγκτη Κυβέρνηση θα αρνηθεί. έτσι, και εμείς θα έχουμε το κεφάλι ψηλά και η Κυβέρνηση θα φανεί ακέραια".

   

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v